Viata in Japonia (36)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_mea spune:

Naomi si eu am auzit de la cineva ca se poate face pasapoarte rom. la copii,dar trebuie sa renunti la cetatenia japoneza(a copilului),deci tatal trebiue sa semneze precum ca este de acord ca, copilul sa-si ia cetatenie Romana ,dar mai intai cred ca ar trebui sa-l intrebi pe sotul tau daca este de acord sa-i faceti cetatenie romana copilului.
Scuza-ma de intrebare,dar de ce vrei tu sa-i faci pasaport romanesc copilului?de ce vrei sa-l faci cetatean roman?eu una...nu as face asa ceva pt. nimic in lume, eu pt.bb-ul meu i-am facut doar certificat romanesc,cu pasaport japonez este mult mai usor sa mergi intr-o alta tara,eu zic ca ar fi mai bine sa-i faci pasaport japonez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Sabina multumesc de raspunsstiam de acea declaratie din partea tatalui insa nu stiam cum e treaba cu pasapoartele la copi si daca pot detine doua pasapoarte.
Paula, Naomi are pasaport japonez si nu voi renunta la el nicicum,insa daca se poate il vreau si pe ala romanesc.

Mergi la inceput

Doua pasapoarte?japonez si roman,adika ar fi ca un fel de dubla cetatenie,se poate??eu stiu ca in jap. nu exista dubla cetatenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Copii cu parinti cu nationalitati diferite au dubla cetatenie pana la varsta de 21 ani in Japonia cand este pus sa aleaga si respectiv 18 ani Romania.
Pasapoarte,copii pot detine doua fara nici o problema si fara sa renunte la una din cetatenii.
Naomi daca vrei o intreb pe sora mea tot ce a facut si cum si ce si-ti scriu pe PM.

japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine

www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Paula ceea ce sti tu este in cazu nostru,insa copii cu parinti cu natrionalitati duble au dubla cetatenie pana la varsta majoratului,deci pot detine doua pasapoarte .
Sabina astept PM tau,iti multumesc tare mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana2000 spune:

Nu inteleg,la ce va trebuiesc 2 pasapoarte!?Eu nu am facut nici macar certificat de nastere,nu inteleg la ce mi ar trebui??Asa ca sa platesc 70000\??2pasap.cum le folositi!?Cu pasap.romanesc,intrati in Romania iar cel japonez in Japan??Pe bune daca va inteleg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna tuturor!
Anca ai doua posibilitati:sa-i faci pasaport individual,sau sa o treci in pasaportul tau.Diferenta intre una si-alta ar fi pretul...
In ambele cazuri insa ai nevoie de o declatarie din partea tatalui,in care acesta (tatal)este de acord ca fiicei lui sa i se faca si pasaport romanesc;
La iesirea din tara s-ar putea sa ti se ceara si o declaratie (tot din partea tatalui),in care acesta este de acord ca fiica lui sa calatoreasca in strainatate insotita de mama sa.
Aceste declaratii pot fi facute la ambasada...

Mergi la inceput

Sabina multumesc pt PM.l-am primit.Ileana fiecare e liber sa faca ceea ce vrea asa ca nu trebuie sa ii explic nimanui de ce vreau eu doua pasapoarte...eu am intrat sa intre daca se poate si care e procedura pe care trebuie sa o urmez,asta tot,deci tu daca vrei faci sau nu la copil certificat si pasaport...
Anca multumesc pt sfaturi,tu i-ai facut lu Shion pasaport?

Mergi la inceput

Naomi mi-am dat seama de ce vrei sa faci 2 pasaporate,in caz de....nu vei avea probleme cu copilul in Romania,pt. ca are pasaport romanesc,adika poti dovedi romanilor ca este cetatean Roman

Mergi la inceput

Sa detii 2 pasapoarte,unul rom. si unul jap.este imposibil,muri desu

Mergi la inceput