Metoda invatare lb. engleza!

Metoda invatare lb. engleza! | Autor: CORNELIAP33

Link direct la acest mesaj

Trebuie in foarte scurt timp sa invat lb. engleza. Ajutati-ma va rog cu sfaturi si idei in acest domeniu....metode..., meditator..., orice....
Eu nu am invatat engleza la scoala. Am inceput ca si autodidact, dupa terminarea facultatii, dar n-am trecut niciodata de stadiul de incepator. Am facut chiar si un curs de incepatori, dar ma blochez in tot felul de reguli gramaticale si nu sunt in stare sa vorbesc sub nici o forma. Am facut cred ca un blocaj psihologic pe tema asta, gandind ca EU NU POT sa invat engleza... ca-mi lipseste ceva ....

Deci daca ma puteti ajuta in vreun fel, va rog!!!!!!

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cit de scurt sa fie timpul? intr-o luna, de exemplu, oricit ti-ar promite cineva, nu se poate. Mai depinde foarte mult si daca stii alte limbi straine sau ai "ureche". Am avut experiente cu oameni care in trei luni incepusera sa vorbeasca binisor, cu un vocabular de baza, iar altii care intr-un an nu au trecut de prezentul simplu...Mai depinde si pentru ce domeniu iti trebuie limba engleza ca sa-ti pot da un sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

CORNELIAP33 - sint in aceiasi situatie ca tine.

Eu m-am hotarit sa merg la alte cursuri. Am sa iau la rind toate scolile si soc. care organizeaza astfel de cursuri si daca va fi nevoie voi cauta si un prof. acasa.

Eu n-am "ureche" si de aceea la mine "efortul suprem" e sa vorbesc.

Nu stiu cum sa te sfatuiesc, incearca si vei reusi.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Exista cursuri sub forma de mp3 si cred ca ar da rezultate, iti formeaza si pronuntia.
De asemenea, incearca sa te uiti la cat mai multe filme in engleza. Astfel, imbini utilul cu placutul.

Bafta!

"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Dragelor,
Cred ca n-am "ureche". Desi evit sa mai spun asta, pentru ca eu consider ca a spune asta inseamna sa negi ca poti, iar eu am deja acest blocaj.
Natasa timpul e scurt, in sensul ca ar trebui sa pot spune "stiu engleza" cat mai repede. Dar putem vorbi si de trei luni si mi se pare rezonabil. Domeniul ar fi economic/financiar. Trebuie sa mentionez ca n-am deloc incredere in cursurile astea clasice cu 20 de oameni care iau notite si de doua ori pe ora, reusesc sa pronunte un cuvant, doua. Poate gresesc...

Stiu franceza binisor, desi cu vorbitul nu excelez, probabil si din lipsa de exercitiu si mai stiu germana, cam la acelasi nivel cu engleza. Vreau sa-ti spun ca daca imi dai un text, il inteleg, in mare( mai putin nuantele si detaliile), dar ca eu insami sa leg si sa fac propozitii/ fraze, este imposibil.

Ma Gandeam la un meditator priceput cu o metoda sanatoasa si care sa ase ocupe/ vorbeasca o ora/doua doar cu mine.
Ajutati-ma, va rog!

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

cornelia, daca ai fi in cluj te'as ajuta cu mare drag... conteaza foarte mult cum ti se explica. gramatica engleza poate fi extrem de usoara daca ti se prezinta cum trebuie. iar odata ce exista notiunile de baza - scheletul- restul se construieste foarte usor (vocabular, exprimare). iar increderea vine pe parcurs, cand vezi ca nu'i asa de greu...
din nou, imi pare rau ca nu stam in acelasi oras, ca te'as ajuta cu drag (bine am vazut ca stai in bucuresti, nu ?)

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Olivia26 - am vazut si eu astfel de cursuri, mp3, dar daca eu aud "s" si pronunt spre "z", mi-e greu sa realizez, sa ma aud, sa constientizez ca nu pun bine accentul.
Metoda cu filmele o "exercit" si eu, si chiar ti-o recomand Cornelia, pe mine una m-a ajutat sa invat noi cuvinte, sa inteleg mai usor ce mi se spune. Nu si sa vb. din pacate.

Spor la invatat!!!

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu am invatat singura ce e drept nu intr-un timp asa de scurt si nici la perfectie dar ma descurc.Mi-am luat manuale de incepatori si o gramada de carti de exercitii si uite asa am reusit sa ma descurc tot in domeniul financiar.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

1. Pentru termeni si exprimare, intra pe forumuri de discutie in engleza, eventual din domeniul tau de interes (daca gasesti). Nu trisa, trebuie sa citesti cu dictionarul, chiar daca ti se pare greu.
2. Mergi cel putin 1 saptamana la Londra, daca iti poti permite (exista si oferte convenabile). Tot e perioada vacantelor.
3. Un meditator este o solutie buna, dar nimeni nu te poate invata engleza intr-o luna... Parerea unuia care a studiat engleza cu meditator particular ff bun timp de 12 ani.
Trebuie sa fii obligata sa vorbesti engleza toata ziua, ca la Londra altfel nu-ti iei nici paine.

Sau, cel mai bine, "all of the above".
Bafta si spor,

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by RaluD

Trebuie sa fii obligata sa vorbesti engleza toata ziua, ca la Londra altfel nu-ti iei nici paine.

Sau, cel mai bine, "all of the above".
Bafta si spor,

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm

N-are ce sa faca daca se duce la Londra singura, nu invata nici o engleza iar o saptamana chiar ca nu o ajuta cu nimic. Isi poate face toate cumparaturile fara sa stie o boaba... desi e necesar un buna ziua si-un multumesc.

Cornelia, parerea mea este ca trebuie sa gasesti pe cineva (prieten sau o persoana pe care sa o platesti) care sa stie engleza foarte bine si sa vorbeasca in continuu cu tine, ajutandu-te si corectandu-te. In acelasi timp trebuie sa citesti, sa-ti notezi ce nu stii si sa te clarifici cu dictionarul si cu gramatica. Doar asa poti invata intr-un timp record. Combinand chestiile astea doua de mai sus.

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Ia un meditator si roaga-l sa te invete pronuntia astfel:
Sa-ti faca o lista cu sunetele din limba engleza, simbolizate prin litere si semne (asa cum este indicata pronuntia cuvintelor in dictionar) si pentru fiecare sunet sa-ti dea 2-3 cuvinte romanesti in care apare rostit acel sunet (sau ceva cat mai apropiat). Sa-ti sublinieze locul unde apare acel sunet in cuvintele romanesti.
Sa-ti spuna cum sa trebuie sa tii gura, buzele, limba pentru a forma acel sunet.
Si tu sa faci exercitii.
Apoi, ar fi foarte bine daca ti-ar putea da texte in engleza cu "traducerea" sunetelor alaturi. Adica folosind simbolurile din lista de mai sus sa ai si pronuntia.
Eh, cu accentul si "muzica" limbii engleze e mai complicat. Sau mie asa mi se pare. Nu am reusit sa le prind prea bine nici dupa 2.5 ani de trait si lucrat in SUA. Dar acolo nici nu am fost fortata sa fac asta, erau atatea accente straine incat...
Gramatica este relativ usoara in comparatie cu franceza sau germana, zic eu. Si cred ca cel mai usor se invata prin exemple din situatii concrete, plus o gramada de exercitii. Chestia care mi s-a parut mie cea mai nashpa este memorarea "pe dinafara" a verbelor neregulate.
Oricum, ce pot sa-ti spun sigur, este ca oricat ai invata, in momentul in care ajungi intr-o comunitate de vorbitori de engleza vei avea un mic soc, pentru ca ei folosesc expresii de care tu nu ai auzit niciodata la lectii. Asta pentru ca englezul (americanul) obisnuit nu foloseste limba literara curata ci si multe expresii de jargon.
Eu am reusit ca luand-o de la zero sa invat in 6 luni suficient pentru a trai si lucra in State. Se simtea de la o posta ca sunt nou-venita, dar nu aveam probleme sa ma inteleg cu oamenii. (in conditiile in care m-am chinuit 12 ani cu germana si acum nu mai stiu nimic).

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput