Emigrare Canada/ AU sau NZ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adria spune:

Draga Cricor,

Am discutat si am ajuns la concluzia ca daca el vrea sa plece, poate sa plece! Si dupa o vreme, dupa ce isi gaseste alt job in Bucuresti o sa merg si eu, desi, dupa mine, nu m-as intoarce in Bucuresti.
De asta am plecat pt a nu mai sta in Bucuresti, si a scapa de soacra-mea, bineinteles! Dar nu e chip sa scap! Am crezut ca sintem pregatiti sa facem fata dar uite ca nu e asa!!...
Ma innebuneste agitatia, aglomeratia, praful, saracia, jmecherimea...si multe altele... El in schimb duce dorul job-ului si tot ce tinea de el: stress-ul, colegii, costumul, plecarile in strainatate...etc.
Asta inseamna alti, multi, bani pierduti... pe avion, chirie in Buc., pt ca ne-am vindut casa cind am plecat si mare gresala am facut... apoi coletarie din nou, bagaje... mooor!

Pt Jocelyn,

Daca sinteti pregatiti, emigrarea pe quebec merge f usor, si cu un curs intensiv de fr puteti face fata. La interviu au pus intrebari ff usoare! Important este sa aveti studii superioare si banii. Asta ii intereseaza!
Emigrare usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn
Drept sa va spun, motivul pentru care suntem interesati sa plecam e civilizatia, nu banii.

Eu cred ca emigrarea merge mai usor cand e o afacere de familie, in cazul lui Jocelyn eu cred ca un CCNP cu experienta isi gaseste de munca fara mare bataie de cap oriunde in lumea asta, intretine familia, dandu-i timp partenerei sa rezolve problema unei meserii mai greu vandabile.
Agentii de recrutare in AB sunt ca ciupercile dupa ploaie; nu stiu ce trebuie sa faci ca sa poti practica.
Civilizatia ce sa zic: mor de drag sa aud cum zice lumea "mama i-am facut de n ori din faruri", m-am dezobisnuit de din astea si nu cred ca le-as mai vrea inapoi. Se practica si aici tailing de ex, dar mai rar si parca mai putin agresiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Buna fetelor
Si eu locuiesc in Canada _ Vancouver. Am citit raspunsurile pe care le-ai primit la intrebarea ta, si sunt destul de realiste. Parerea mea este insa ca fiecare are o experienta unica si depinde de meseria pe care o ai, de cat de bine vorbesti limba si de norocul pe care-l ai sa intalnesti oameni care sa te ajute cel putin in prima faza, cu sfaturi daca nu cu altceva. Este foarte important sa cunosti pe cineva care deja a trecut de faza de inceput si stie avantaje_ dezavantaje. Cu toate ca intr-un final decizia este a voastra numai, ascultati totusi de cei care incearca sa va spuna din experientele lor. Din pacate nu stiu prea multe de Toronto, ci de Vancouver, pt. ca aici mi-am facut "training".
Va doresc mult succes in decizia voastra si in noua viatza. Nu este usor la inceput, dar depinde cat de optimist esti. O sa auzi tot felul de povesti, si experiente. Ia de acolo ce-ti foloseste si incearca sa stai departe de negativisti, pentru ca nu ai nevoie mai ales la inceput de asemenea influiente.
Crina

Ioana_Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Joce, e foarte subiectiv raspunsul primit de la fiecare-n parte, pt. ca fiecare a avut propriile deziderate...Pt. noi, daca o luam comparativ cu Ca si NZ, a contat cel mai mult clima, noi sintem rai de frig si nici macar iernile blinde din NZ nu ne-au ademenit acolo..desi procesarea actelor pt. Oz a durat mai mult, aprox 3 ani, si a implicat mai multe cheltuieli,intr-un final zicem noi ca a meritat efortul. E greu sa faci un tablou al cheltuielilor lunare, caci intr-adevar aici cheltuieste fiecare cit are chef si dupa buget, saru'mina coane, insa pot sa-ti spun ca dintr-un salariu mediu (asta insemnind fara diploma universitara), poti acoperi cheltuielile lunare de curent, gaze, apa, tel, internet, chirie (nu oriunde, evident, ca si aici sint suburbii mai scumpe si mai ieftine), transport si poti trai dpv al mincarii ponderat, adica fara excese-bauturile, tigarile sint scumpe, dupa parerea mea, si bine este!, insa mincarea este pt orice buzunar, de la sistemul "economic" pina la delicatesuri, sistemul economic insemnind produse de buna calitate insa "no name", nu sint produse de firmele renumite pe piata ci de companii micute care lucreaza pt. hipermarket-uri si nu-si imprima propriul nume pe ambalaj. Daca ai aspiratii mai inalte, sa cumperi o casa, o masina mai fancy, concedii overseas sau pe Gold Coast, scoli private pt. copii, atunci trebuie sa fie 2 salarii in casa. Cam atit..daca doresti info mai concrete, intreaba mai explicit, e greu sa rezumi in citeva rinduri un stil de viata...Iar sistemele din Ca sau NZ banuiesc ccc ca sint asemenatoare in linii mari..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Nu stiu cat de potrivit e sa caut informatii la threadul asta, insa as avea o intrebare catre Dodo si alte fete din Australia. Pe de alta parte, n-am vazut nici un subiect care sa trateze viata in AU/NZ de accea incerc aici.
Care sistem educational e de preferat in Au dpdv calitativ, cel de stat ori privat?
Eu si sotul nu excludem o eventuala emigrare in AU in anii urmatori, nu clima, nu altceva, dar e un vis mai vechi al nostru, si am dori sa stim. Plus ca pe mine ma intereseaza sa profesez acolo ca teacher, un motiv in plus.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Mna B, desi sunt inca in Romania, iaca imi dau eu cu parerea din ce am citit pe alte forumuri. In Australia e preferat sistemul de invatamant privat.
Nu stiu in Noua Zeelanda.
Nadina

Mergi la inceput

Sint fff fericitaaa!!!

Ieri am fost la un interviu pt postul de drafter si azi m-au angajat!!!!
Sotul meu nu mai zice nimic, sper sa-i treaca dorul de tara, pt ca altfel innebunesc eu.

Am avut mare noroc ... la 3 luni de cind sintem aici am job... si job f bun! Aplicasem pentru orice, de la voluntariate pina la vinzatoare (pentru job-ul asta am aplicat de gura prietenilor) si nici nu credeam ca ma accepta fara cursuri de engleza.

Trebuie sa dau de baut de 2 ori, vine si ziua mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Felicitari adria! Si mult succes!

Noi inca nu ne-am hotarat 100% ce sa facem

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Jocelyn, e de inteles ca stati in cumpana, nu-i usor sa iei o astfel de decizie. But remember,poate te-au sfatuit si altii, daca aveti locuinta voastra in Romania, nu va grabiti s-o vindeti!
Pana una alta, pe mine ma bantuie un job blues ce alterneaza cu stari de optimism si entuziasm; sa fie anxietatea fata de nou, de inceput?
Nici n-am inceput bine munca, si deja ma gandesc la vacanta.

Mergi la inceput

Jocelyn,

Mona are dreptate... nu va grabiti sa vindeti casa...stati strimb si judecati drept!

Mergi la inceput