Emigrare Canada/ AU sau NZ?
Raspunsuri - Pagina 3
ariadna spune:
De ce nu om fi plecat in Canda?! Ca eu mi-s pui de inginer chimist da' iaca ca-n De nu fac nika de teapa asta :(
Da' pana una alta se pare ca lucrurile cica nu mai sunt asa de rele in Ro si atunci stau si ma intreb de ce oare mai vrea lumea sa plece?
In orice caz, fratilor, daca vreti sa plecati, faceti treaba asta din timp, pana aveti si copii. Duceti-va, instalati-va, acomodati-va, hotarati-va daca va place sau nu,daca va intoarceti sau nu, si pe urma faceti copii.....
ariadna
Cricor spune:
quote:
Originally posted by ariadna
Pentru Cricor:
Ce fel de salariu este acela pe care-l pomenesti? Daca e pe an, atunci mie mi se par niste cheltuieli enorme (pe care de altfel le inteleg), iar daca e pe luna atunci e ohohohohooooo...de ministru :)
ariadna
Salariul este pe an si este ce consider eu mediu (banuiesc ca pe site-urile oficiale exista un mediu oficial dar mi-e fost lene sa ma uit). Cine are 35000/an si asta e singurul salariu din casa, nu manaca mancare organica, nu cumpara mancare din orice magazin (in sensul ca exista magazine mai ieftine), are grija mare la cheltuieli, nu stau in apartamente de 2 dormitoare. Viata nu-i foarte roza cand e un singur salariu in casa si ala mic. Aici exista termenul "working poverty", oameni care merg la munca si cu toate astea apeleaza la food bank ca nu le ajung banii.
Edit: Cel mai important nu-si da copilul la daycare, care e alaturi de chirie cea mai mare cheltuiala a unei familii.
Corina
khristin spune:
quote:
Originally posted by ariadna
Pentru Cricor:
Ce fel de salariu este acela pe care-l pomenesti? Daca e pe an, atunci mie mi se par niste cheltuieli enorme (pe care de altfel le inteleg), iar daca e pe luna atunci e ohohohohooooo...de ministru :)
ariadna
Ariadna, hai sa-ti raspund eu ...35,000$ e salariu mediu pe an, se intelege. In Germania care e?
Partea buna Jocelyn in Canada e lipsa rasismului, puternic pronuntat in alte parti cum ar fi in Europa, dreptul de lucru, si spatiile largi (daca de cumva suferi de claustrofobie). Eu una am facut-o pe fiimea dupa ce-am venit aici, oi fi fost mai inconstienta, eu stiu..hihi...?! Iar de emigrat in alta directie nu cred sa o mai fac, poate daca ma conving fetele din AU , desi distanta mare ar fi o reala problema pt. mine. Dar la o vizita singur nu spun nu....Unul din avantaje din Canada ar mai fi obtinerea cetateniei dupa 3 ani (care de fapt sint 4 , da' asta-i alta poveste). Iar daca de cumva te bate gandul sa te intorci o poti face fara probleme. Iernile sint lungi in comparatie cu RO, iar in Ontario e ceva mai bine cu temperaturile scazute. Dar daca ai , nu le mai simti dupa cativa ani.
Cu joburile, fireste ca e greu, cum s-a mai spus de atatea ori, dar nu imposibil. Puterea de adaptabilitate conteaza foarte mult, sint diferente mari fata de Europa, unul din dezavantajele de aici fiind 'workahoolism-ul'. Deci daca esti deschisa schimbarilor Jocelyn, fluenta in franceza si/sau engleza in functie de provincia in care vii (Ontario sau Quebec), dispusa sa-ti refaci studiile uneori, in fuctie de meseria avuta, atunci poate asta e tara pt. tine. Bottom line, din punctul meu de vedere it's worth it.... Daca ai intrebari la obiect, cu placere
Cristina
noi si poze mai noi
ruxy05 spune:
Llaura, iti multumesc mult de informatii, le-am gasit extrem de folositoare . Eu sunt cu matematica, o sa caut ceva in academic, el este cu catalizele si cauta ceva companii. Te rog spune-mi ceva despre recruiter daca ai un pic de timp. Sunt site-urile acelea gen monster.com?
Ruxy
adria spune:
Draga Jocelyn,
Eu si sotul meu, inginer la baza (dar a lucrat ani de zile in alt domeniu, am facut o paranteza si ai sa vezi de ce...) am ajuns in Ca acum 3 luni. Nu avem copii dar tot speram...:-)) Am avut o situatie f buna in tara, salarii bune, casa, masina.
Ne-a asteptat aici sora sotului meu care este inginera si bineinteles ca dupa 1 luna sotul meu avea deja job, ceea ce e fff bine pt un emigrant. Eu inca aplic pt job si am sperante ca atunci cind ma voi descurca mai bine cu engleza voi avea. Stam in casa cumnatei si nu platim chirie, ii folosim masina, nu cheltuim decit pe mincare si benzina. Desi orasul este mic si muncitoresc si nu avem agitatia de Bucuresti, ne-am adaptat bine la inceput.
Toate bune si frumoase pina au inceput problemele sotului de adaptare la noul job si s-ar putea sa luam drumul inapoi. Eu m-am obisniut cu "viata la tara" de aici desi sint intre staini. El ar vrea sa se intoarca si miine zice ca s-a lamurit si nu e cum se astepta, eu nu prea...as mai astepta un pic! Doar pt el m-as intoarce!
Ce vreau de fapt sa spun este ca trebuie sa te gindesti f bine ce vrei... Iar daca ai o situatie buna gindestete de 2 ori nu pleca pt civilizatia de aici. Civilizatie e in europa nu aici. Aici sint banii dar si astia se duc f repede...
Ana Stroe a postat f bine!
Daca si voi aveti un sfat pt mine... va rog!
Llaura spune:
quote:
Originally posted by ruxy05
Sunt site-urile acelea gen monster.com?
Ruxy
Mai degraba firme ca Kelly Services: http://www.kellyservices.ca/web/ca/services/en/pages/
Asta e singura pe care o stiu sa aiba scientific division.
Aici lumea foloseste monster.ca . Si site-uri de joburi tot asa folosite sunt:
www.workopolis.com
http://www.jobbank.gc.ca/Search_en.asp
Edit: stai ca mai stiu firme de recrutare care functioneaza aici in zona:
Randstad
The People Bank/Placement Group
Technical Support Group
Roevin
Bafta!
Cricor spune:
quote:
Originally posted by adria
Daca si voi aveti un sfat pt mine... va rog!
Sfatul meu e sa stati amandoi de vorba si sa hotarati ceva. Eu stiu familii in care unul vrea sa se intoarca, unul sa ramana. Certuri toata ziua, discutii peste discutii si in final toata lumea e nefericita.
Jocelyn spune:
Multumesc la toata lumea care mi-a raspuns
Drept sa va spun, motivul pentru care suntem interesati sa plecam e civilizatia, nu banii. Mie personal Bucurestiul mi se pare un oras infernal si ma indoiesc puternic ca as fi in stare sa-mi petrec cei mai buni ani din viata in haosul asta. E adevarat ca si dupa ce am stat aproape 1 an in Anglia am ramas asa, cu dorul dupa lipsa de praf, comportamente normale si civilizate, fara claxoane, fara mirosuri urate, cu zambete largi (chiar daca uneori numai de politete) si cu o diversitate extraordinara. Nu stiu daca suna sau nu a snobism dar trebuie sa recunosc ca mi-e sila de o multime de lucruri in Bucuresti si in alte orase mai dragute din tara nu as avea sansa sa-mi gasesc ceva fain de lucru. De aceea, in ce ma priveste emigrarea ar fi din cu totul alte considerente decat banii.
Bun, in privinta job-urilor nu stiu cum sta treaba. Eu lucrez ca recrutor aici si ma cam indoiesc ca as putea obtine un asemenea job la ei, nu? -adica nici macar nu se cauta chestia asta sau poate imi fac o firma de recrutare si sa-i ajut pe romanii care vin -visez si eu. Sotul meu insa e inginer de profesie dar lucreaza in telecomunicatii (CISCO poate i-o folosi). Dezavantajul lui este ca nu vorbeste decat engleza, eu vorbesc si franceza, dar la mine ar fi problema cu job-ul. Oricum ne-am orienta pe partea engleza, chiar daca emigrarea ar fi pt Quebec ca merge mai usor.
Cred ca pana la urma o sa dam cu banul ca asa stam de nu stiu cand si nu ne mai hotaram
I plan on living forever. So far, so good
Mona_B spune:
Hello everybody!
Jocelyn, eu si sotul meu ne-am decis pentru Canada, dupa cinci ani petrecuti in Germania, unde a fost frumos si ne-am simtit super, plus apropierea de Romania si posibilitatea de a-i vedea mai des pe cei dragi, insa oportunitatile de job extrem de reduse, ceea ce pentru mine reprezinta un mare minus, asa ca eu ti-as recomanda Canada, daca te impaci cu distanta fata de Europa si implicit de ai tai.
Acum, despre profilul tau: esti bilingva, ( atentie, sa vorbesti fluent engleza si franceza, stiu multi romani care se culca pe-o ureche in privinta limbii, considera ca e suficient sa ai nivel de baza si o data ajunsi aici constata ca au mari lacune)daca ai office work experience si abilitati superioare de operare pe calculator, poti aplica cu succes pentru pozitii de secretariat. E mai greu sa obtii un prim job dar trebuie sa fii perseverent in cautari. Iar daca vrei sa-ti practici meseria de recruiter, ideal ar fi sa urmezi un program de studii in domeniul resurselor umane, dureaza cam 9 luni si e full-time, insa domeniul asta e destul de vast si sansele de job sunt mult mai mari, ca HR graduate.
Eu am doua prietene aici care au terminat un astfel de program si iti pot oferi mai multe informatii daca esti interesata.
Mona_B spune:
In privinta francezei, don't worry too much, noi am aplicat pentru emigrare Canada in Germania, iar sotul meu fiind aplicant principal trebuia sa acumuleze cat mai mult la punctaj, asa ca a dat si testul de franceza pe langa cel de engleza obligatoriu, nici el nu stia mare lucru, nu mai avusese contact cu franceza din liceu, dar ne-am pus pe treaba si am exersat cu el din diverse manuale si in trei luni a luat testul, average score la citit si vorbit si basic la scris.
Deci, puneti-va pe treaba si nu va lasati pana nu va atingeti scopul!