Clubul nurorilor (59)
Raspunsuri - Pagina 25
SunSmile spune:
Pai sigur ca-ti spun. Mai intai sa clarific problema...sunt conserve cu ton in sos roshu si in sos alb. Si poti fie sa le separi fie sa le combini. Si acum reteta mea inventata:
Fierb pastele in apa clocotita, cu sare sau vegeta si un cub de "gust de gaina"
Pe de alta parte intr-o tigaie tefal pun foarte putin ulei de masline, in care adaug ardei (de orice fel) taiati bucatele si felii, roshii cuburi(decojite), apoi ciuperci taiate, apoi niste ardei mic si roshu si al naibii, cimbru, piper, dafin, vegeta, apoi porumb si niste suc de roshii. Lasi sa se innabuseasca bine(poti sa pui o canuta de supa facuta cu delikat). Cand e gata, asezi pastele intr-un vas de yena, peste ele pui tonul maruntit si apoi tot amalgamul de mai sus. Amesteci bine...daca va plac mirodeniile de gen busuioc(mor dupa), oregano sau verdeturi proaspete, pui deasupra si acoperi putin. Iese bun daca-i facut cu dragoste! Si scuze de intarziere..avusai niste treaba!
quote:
Originally posted by Alynutza
Pai... si nu-mi spui si mie? Please... cu porumb cu tot, ca si eu sunt moarta dupa el, tot rade al meu de mine si-mi spune ca-s gainutza, ca in tot ce se poate pun porumb...
Nunta noastra
PregatiriTruly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.Miresica de 15 iulie
La bine si la greu, STEAUA - Campioana sufletului meu!!!
Alynutza spune:
Sun, ma gandeam eu ca esti prinsa cu ceva si ca nu ma lasi la greu...
Ton am luat in ulei, ca in suc propriu n-am gasit, si mai era ceva, dar in maioneza. Cat despre condimente, noi sarim peste ardei mic, roshu si iute ca stomaciul meu nu prea se impaca bine cu el si nici la iubi nu-i place iute. Nici dupa cimbru/dafin nu ma dau in vant, in schimb busuioc si oregano... din plin, nici nu se discuta.
Uitai sa-ti spun ca am incercat si eu sa pun rozmarin in cartofii la cuptor, si au iesit bestiali. Pana acum foloseam rozmarinul doar pentru pui.
Of, gata cu mancarea ca aici.
Nunta noastra
Pregatiri
SunSmile spune:
Ma bucur Alinush! Eu sper ca te-am putut ghida macar un pic. Totul e sa ai imaginatie si de acolo toate vin de la sine!
Te pup si pofta buna diseara...sau cand papati!
Fetele? Cam tacute...
Alynutza spune:
Asa-i, cu imaginatie totul e posibil mai ales in bucatarie. Gandeste-te cata imaginatie pot sa am ca mi-am facut la un moment dat (acum cativa ani buni) omleta albastra (cu colorant alimentar). Evident ca am mancat-o cu ochii inchisi...
Iubi meu zice tot timpul ca eu gatesc altfel decat mama sau maica-sa, dar e incantat (dovada ca se ingrasase... la un moment dat, dupa ce ne-am mutat impreuna, acum iar a slabit, de stres si oboseala). Folosesc multe condimente (buruieni) si experimentez tot felul de chestii...
inca o data si multzu mult de tot (de papat papam sambata ca azi nu mai apuc la cratita - vine iubi sa ma ia de la scarbici diseara si plecam direct la tara dupa portmoneu, ca sa ajungem si noi la o ora rezonabila inapoi acasa).
Nunta noastra
Pregatiri
fannna2003 spune:
salutare fetele!
gata a fost si si-a depus o srie de cCV..acum asteapta sa fie contactat...saracul e asa de necajit spune ca oare il angajeaza astia ?
ieri am avut serbare:"adio gradinitza!" si Bogdan mi-a spus ca gata...el nu mai e prescolar...de-acum devine scolar...si ma tot intreaba:
"..Mama e adevarat ca 100 de zile stau in vacantza....waww ce-mi place...pot sa fac ce vreau!!"
aha...nu v-am spus de perla lui fiimiu(BOGDAN)
V-am povestit de cateaua mea Foxie...de curand au adoptat un pisic(TZUTZU) si ala mic s-a atasat f mult de foxie...intr-o zi pisicu sugea la foxie(n-am mai vazut pana acum) si vine Bogdan(oarecum rusinat dar si intrigat)
"mama...iti spun ceva..stii...tzutzu -i suge cucul lui foxie"
la care eu i-am raspuns ca foxie e fetita si suge la tzatza lui foxie...el suparat spune ca...."da chiar aici...asa de jos????" aratat spre cuculetul lui....
Elena
FOARTE IMPORTANT:
http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg
SunSmile spune:
Alinule se vede ca suntem gemanutze. Si inca una dupa alta. Trebuia sa ma fac inventator! iubi imi spune...nu faci si tu salata aia cu porumb? sau pestele ala infipt in creanga de rozmarin?etc....ideea e ca am mancaruri doar de mine stiute...si lui ii plac...durduliul meu scump!
Mai da ce linisteeeeee....
Pe la 2.30 ma tirez si eu sa fac bagaje. pe la 6 o luam spre ai mei....abia astept ca mi s-a uscat sufletul de dorul lor!
Miramar spune:
Vreaau si eu la nurori cu soacre bune va rog cum fac sa apar pe lista???
Multumesc anticipat!
fannna2003 spune:
cand apare Flavia te va trece in listutza...bine ai venit!!!
Elena
FOARTE IMPORTANT:
Alynutza spune:
Elena, exact ce ziceam, ne uimesc copilashii astia cateodata... de ramanem trazniti... Sa-ti traiasca feciorii amandoi. Tinem pumnii adolescentului harnicutz sa-si gaseasca un job bun pe vara.
Sunule, asa ma gandeam si eu Hai ca mai e putin si pleci. Parintii tai locuiesc in alt oras? Nasol atunci... intr-un fel, ca eu stau cu ai mei in aceeasi casa, ma zapacesc de cap cateodata, dar e si bine ca oricand am nevoie de ceva, fuga la ei.
Miramar, bine ai venit in club! Stai sa apara Flavia si te trece in lista. Pana atunci poate ne povestesti despre tine si soacra ta. Ma bucur ca e buna, ca mai ingrosam randurile la soacrele rosii ca alea albastre ne-au intrecut (de, doar sa nu dezminta vorba "soacra poama acra" )
Nunta noastra
Pregatiri
fannna2003 spune:
flavia te rog trece-o la sarbatoritii de luna asta si pe mihaela amalia 13iunie
Elena
FOARTE IMPORTANT: