FIV 77

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

quote:
Originally posted by Mirga

Buna fetelor.
Am vazut ca sint citeva dintre voi care ma admirati pt perseverenta. As vrea sa va spun ca, in general, sint o fire f. incapatinata. La inceput imi doream sa fiu mama si am inceput investigatiile. Apoi, dupa citeva FIV-uri nereusite (apropo, aici tratamentul e subventionat de asigurare) am decis sa depunem actele pt adoptie. Dar asta dureaza citiva ani. Asa ca am "rezolvat" o parte din problema si intr-un final voi fi mama. Si eram fericita, am inceput sa visez cum va fi, ce va fi, ... Apoi o colega de servici a ramas gravida (are deja 2 baieti de 11 si 9 ani) si isi dorea nespus o fetita. A aminat hotarirea de a mai face un copil destul de mult, si a incercat tot felul de tehnici si in final a reusit. Acum are o fetita de 4 luni. Asa ca tot vazind-o zilnic si toata ziua, si tot auzind-o discutind despre asta mi s-a trezit "ambitia" de a fi gravida. Asa ca am reluat tratamentele, cu mai multa indirjire si speranta.
Deci, dupa cum vedeti, si sper sa nu dati cu pietre dupa ce veti citi aceste rinduri, nu sint chiar asa de "tare" precum credeti. Tot ce ma sustine acum e, pe linga dorinta de a avea copii, o parte e gelozie fata de cele care reusesc, invidie, ambitie, un fel de liniste ca nu conteaza prin ce fel tot voi fi mama, asa ca vreau un pic mai mult - sa fie copilul nostru natural, ....
Ajunge pt azi ca cine stie ce mai scriu.
Va rog nu dati cu pietre.
Si scuze ca am fost un pic off-topic.

Pupici si multa bafta.

Mirga

Sevus,

Ne-am intersectat de cateva ori, dar acum , recunosc: DA! te admir, ...si da, ( ca si tine pe colega ta, dar in alt mod) te invidiez pentru puterea de a continua, mai ales in ritmul impus de un FIV.
De cateva ori, cand eram "rapusa"de rezultatul negativ, mi-am amintit ca tu si alte cateva fete ati avut puterea sa incercati de mai multe ori, nerenuntand la speranta.
Asa, am mai prins si eu curaj ...
Bafta!
Iti doresc tot ceea ce-mi doresc si mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor.

In primul rand, Crengu, multumim mult ca te gandesti la noi
si ca ne sustii!
MIrga, ma bucur tare mult ca ai revenit cu forte proaspete! eu sunt de aceeasi parere cu tine: cu ambitie si vointa ajungem sa ne atingem scopul intr-un fel sau altul! sa stii ca si ptr mine esti un exemplu de vointa si te admir ptr puterea de a lua-o de la capat de atatea ori! sunt sigura ca Cineva acolo Sus te vede, si vei primi ce-ti doresti pana la urma! multa bafta intr-o noua incercare si iti tin pumnii sa reusesti de data asta!
Moni, mie mi-a venit ciclul exact la 27 zile dupa ultimul, cu o seara inainte de test! n-a avut efect nici-un Utrogestan! dar cred ca depinde de organism, nu stiu exact! ai grija de tine si de puiuti si-ti tin pumnii strans, sa vii cu vestea cea mare !
Puiramy, imi pare rau ca nu ne-am putut vedea! eu am avut musafiri we asta (finii mei) si nu am avut timp sa te caut! sper ca esti bine! iti tin pumnii si ma rog sa ne dai o veste maaaare , cam asa !!
Cami, ce mai faci? ma bucur ca scrii si tu din cand in cand, ne mai zici si noua ce mai faci!
Dana, ma simt si eu una din fetele de la Szeged, "cu musca pe caciula", si-ti multumesc in numele lor ptr laude! daca mi-aduc bine aminte, Avalon a fost prima cu ideea aranjatului subiectului! felicitari si tie ca ai avut initiativa, dupa cum vezi , nimeni nu s-a gandit la asta pana acum si e de mare ajutor fetelor care nu stiu incotro s-apuce cu FIV-ul!
Iazminn, Cami explica care sunt sansele de implantare, chiar si pe cale naturala, in jur de 20 % numai, asa ca n-ai de ce sa-ti cauti explicatii ptr nereusita! nu-ti faci decat mai rau! e posibil sa nu se fi prins unde trebuie embrionul, sau sa nu se fi dezvoltat normal, de aceea organismul tau l-a respins! nu ai de ce sa te invinuiesti ptr nimic, e ca un fel de selectie naturala! sunt sigura ca urmatoarea incercare va fi o reusita!

Imi pare tare rau ca ati ajuns sa va certati pe subiectul asta, nu prea am vazut pe-aici asa ceva! eu tin la fel de mult la toate , si cred ca fiecare dintre noi are motive intemeiate sa gandeasca intr-un fel anume, poate diferit de celelalte! cred ca e normal sa respectam parerea fiecareia dintre noi, chiar daca difera de a noastra si sa gasim intelegere, ptr ca toate suferim aici din acelasi motiv si la fel de mult, indiferent de nr de ani de incercari, de metode sau de motivele care ne-au adus aici!
Eu va pe toate si va rog sa nu va mai certati, ca ma doare sufletul sa vad asa ceva!!!

Ceci,Cristina,Lia,Crinuta,Ileana,Monica-Elena,Liana,Cristinici, Avalon si restul fetelor, si !

Imi vine si mie randul...
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Andicu ai spus fff.bine NU TREBUIE SA NE CERTAM doar pentru ca avem pareri diferite!
Cum am mai spus fiecare face ce vrea cu viata,organismul si banii ei.
Si Carmencita de descurajari nici vorba!Nu pot sa fac asa ceva!Imi pare rau daca tu asa ai inteles!Eu nu descurajez pe nimeni caci toata lumea stie care sunt sansele FIV!Si fiecare cu norocul ei!
Si sa nu crezi ca-s suupeer religioasa sau ceva,dar dupa un esec eu am considerat ca Dumnezeu doreste sa-mi dea altfel un bebe-poate chiar adoptat- si din pacate asta niciuna nu putem schimba indiferent daca suntem sau nu religioase.
Hai sa lasam cearta si sa ne respectam reciproc parerile si alegerile si sa ne sprijinim reciproc mereu ca si pana acum.Multa bafta tuturor fetelor!

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Fetele am si eu o intrebare?Pregnylul ramane in sange 7 sau 14 zile?
Cristinici eu incerc sa prestez cat pot,sper sa si iasa ceva!
Liana[/red unde disparusi olteanco?Ca nu mai stiui nimic de tine cam demultisor!
[red]Andicu,Cami,Cristinici,Crinuta,Avalon,Lachi,Liana,Cristina
va pup dulce!

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Am revenit, am fost un pic la plimbare!
Ca sa lamuresc chestia asta cu "cearta" ... imi pare rau daca a parut o cearta, nu am avut nici cea mai mica intentie, evit pe cat posibil discutiile contradictorii!
Totul a fost o regretabila confuzie: eu m-am referit la un aspect mentionat de cineva ( nici macar nu mai tin minte cine ) care a scris la acest subiect cu ceva timp in urma, iar eu am comentat cu intarziere despre acest lucru ... Carmen.cita a crezut probabil ca ma refer la vreun mesaj de-al ei ... eu cand am vazut-o asa de patetica am crezut ca ea e persoana cu pricina ... cert e ca nu aveam nici o legatura una cu alta: eu ma refeream la ceva scris de altcineva, iar ea a reactionat de parca m-as fi adresat ei. Eu am recunoscut ca citesc selectiv, insa daca ea ar fi citit cu atentie si-ar fi dat seama ca nu la ea ma refeream!
Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar eu nu ma bag in seama, decat cand mi se adreseaza cineva in mod direct; altfel, daca citesc printre randuri, risc sa ma bag "ca musca in lapte" si sa creez niste discutii stupide. Dar este valabil strict in cazul meu.
Andicu in general sunt ok, doar ca stau din ce in ce mai prost cu timpul, am foarte multe probleme de rezolvat pana la plecarea din tara. Ma bucur ca tu ti-ai revenit atat de repede, esti foarte puternica. Eu am suportat f. greu primele 2 esecuri, pot sa spun ca am avut o depresie. La al treilea am depasit cel mai usor, asta pentru ca am prevazut rezultatul din timpul tratamentului, cand am constatat ca suntem tratati cu superficialitate, "pe banda rulanta"! Dar asta e alta poveste.
Mirga esti mai puternica decat iti inchipui ... sunt convinsa ca pana la urma ai sa-ti implinesti visul!
Crengu75 Sunt cu tine!
Avalon Felicitari si tie pentru initiativa cu aranjatul subiectului. Dar cum eu citesc selectiv, nu am fost pe faza.
Ileana ceea ce pot sa-ti spun e ca la sfarsitul lui iulie plec din tara ... cand si daca voi face un nou FIV nu stiu ... ceea ce stiu e ca vreau sa fac toate investigatiile acolo ( inclusiv laparoscopie sau histeroscopie, daca va fi cazul ) ... abia cand voi avea un diagnostic clar voi vedea ce voi face. Daca exista sanse de reusita, chiar minime voi mai incerca, daca nu - ma voi opri. De data asta vreau sa o iau mai usor, fara sa ma mai grabesc, chiar daca voi sta si 6 luni sau 1 an acolo.
Moniland incearca sa nu te mai gandesti la asta ... am o prietena care a facut 3 FIV-uri in Austria - la primul i-a venit ciclul la 7 sau 8 zile, la celelalte la 14 zile. Nu este o regula, dar in nici un caz nu-ti incarca memoria cu asa ceva. Iti doresc sa se prinda puiutii si sa ne dai vestea cea buna.
Fac ce fac si uite ca iar am scris "un pomelnic".

Cami

Mergi la inceput

Cecilia In nici un caz Pregnylul nu ramane in sange 14 zile, eu stiam ceva de 10 zile dar nu sunt sigura. Succes la , iar daca nu iese nimic nici de data asta, priveste partea frumoasa ... ramai macar cu placerea!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Se face apel la o discutie civilizata si in schimb se folosesc sintagme de genul "s-a bagat ca musca in lapte" sau "era patetica"...
Tonul meu a fost civilizat, nu am folosit cuvinte care sa jigneasca, si discutia era in toi cand ai venit cu acel mesaj, ZISACAMI... eu am crezut ca participi la discutia de azi, nici prin cap nu mi-a trecut ca tu de fapt raspunzi la un mesaj de saptamana trecuta si nici macar nu stii al cui era mesajul...
Daca iti place sa monologhezi si nu sa dialoghezi, atunci sa stii ca nu pentru asta sunt forumurile, pe un forum eu stiu ca intru sa interactionez cu persoane care au aceleasi preocupari cu mine, ca altfel ma apuc de scris eseuri si le public, si poate obtin si niste avantaje materiale din asta...
Am intrat aici pt ca am primit indicatie de FIV, am si spus... am venit cu niste informatii care au fost cerute, incercand sa contribui si eu intr-un fel... discutia inceputa azi era despre oportunitatea ICSI... mesajul tau a sunat ca un raspuns... apoi a continuat seria 'erorilor' tale, astepti cumva sa-ti cer scuze pt asta? Pt faptul ca ma cataloghezi 'patetica' si ca-mi spui ca am intrat 'ca musca in lapte'?
Da, e adevarat ca nu am experienta voastra, dar tocmai asta voiam cand am intrat aici, SA INVAT DIN EXPERIENTA VOASTRA, aveam nevoie sa vorbesc cu fete care au trecut deja prin ce voi trece si eu...
Stiu ca experienta FIV-ului nu garanteaza reusita, nu asta era ceea ce doream sa aflu... chiar daca nu am scris, am citit despre reusitele si nereusitele de aici...
Sunt si eu una din cele care vor incerca FIV ca ultima solutie, nu trebuia sa primesc o palma pt asta. Pentru toate cele care au considerat ca asa trebuie sa primeasca un nou venit care nu are INCA nici un FIV la activ, spun acum ca nu voi mai deranja.

Mergi la inceput

Andicu, Cecilia nici macar nu a fost o discutie ivita datorita parerilor diferite ... pur si simplu a fost o confuzie!
Carmen.cita din nou nu citesti cu atentie: nu am mentionat nicaieri "s-a bagat ca musca in lapte", ci "ma bag ca musca in lapte", adica ma refeream strict la mine, dar tu insisti sa citesti printre randuri. In ce priveste cuvantul "patetica" nu am avut intentia sa jignesc, era in sensul de "afectata". Nu astept sa-mi ceri scuze, dimpotriva imi cer eu scuze daca te-am jignit, fara sa-mi dau seama!
Ai un ciudat mod de a gandi ... sa inteleg ca pe forum este permis sa discut doar la subiectul care se dezbate in momentul in care scriu mesajul, nu este permis sa aduc in discutie un mesaj de acum o saptamana, ca altfel este considerat "monolog". Uite ca eu de multe ori am scris cu intarziere, in masura timpului disponibil si nimeni nu s-a simtit deranjat de acest lucru, poate o sa ti se para curios dar am avut chiar "dialog" in acest mod.
Nu am de gand sa mai continui polemica cu tine, este deja foarte urat ce a iesit, nici nu mi-a trecut prin minte ca mesajul meu ar putea genera asa ceva ... daca mai ai ceva de spus poti sa o faci pe PM, nu are rost sa stresam fetele, care acum sunt in focuri, cu o discutie care nu-si are rostul si locul aici.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Sisly, eu nu am auzit pana acum sa faca vreo fata atatea injectii de pregnyl nici 45 nici 70.Injectiile de pregnyl se dadeau maxim 2 sa se faca inainte de punctie.Ma gandesc ca poate confunzi injectiile de pregnyl cu puregon.Cu puregon se face intr-adevar tratament mai mult.La ce medic ai facut FIV-ul?

Nu va mai certati, mai fetelor, ca doar sunt in aceeasi barca !!Toate vrem un copil si toate vrem sa reusim din prima daca se poate.

Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

pregnylul ramane in organism 7 zile- e raspunsul dr.T pe site-ul lui.
va pup fetelor si succes la toate, indiferent in ce faza va aflati cu FIV-ul

gabi

Mergi la inceput