FIV 77

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Cristinici
Moniland stai linistita si nu te mai gandi la ciclu. Sper sa nu-ti mai vina deloc in urmatoarele 9 luni!
Mie la primul FIV mi-a venit exact in a 14-a zi; la urmatoarele doua ambele in a 20-a zi de la ET. Explicatia ar fi ca progesteronul ( Utrogestan ) ar duce la intarzierea ciclului, oricum mi-a venit la ~ 3 zile de la intreruperea acestuia.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Cami, multumesc pentru felicitari.Ideea mea era intr-adevar sa poata fi copiata si pusa pe prima pagina a subiectelor de FIV, de aceea am marea rugaminte celor care vor deschide urmatorul(urmatoarelor)subiecte de FIV sa copieze si linkurile respective(se afla pe pagina 9 a acestui capitol).
M-am inspirat de la subiectul Szeged si de la odisee ..., unde la fiecare capitol nou creat sunt puse linuki utile viitoarelor mamici.

Monica , sa incerci sa nu te stresezi si sa nu faci vreun efort inutil.

Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

quote:
Originally posted by zisaCami

In primul rand nu inteleg de ce te-ai "infierbantat" in asa hal?! Inteleg ca dupa o nereusita suntem un pic mai sensibile, dar hai sa incercam sa pastram un ton civilizat!
Nici macar nu stiam cine a scris, eu intru destul de rar si in general citesc selectiv ( din lipsa de timp )... tin minte doar ca am remarcat fraza urmatoare ( aproximativ ): "... nu inteleg de ce nu am reusit, ca doar am facut cu ICSI ...". Eu am inteles ca te refereai la reusita FIV-ului, nu am citit cu atentie mesajul ... din reactia ta inteleg ca nu s-a reusit fecundarea, adica nu au rezultat embrioni sau au rezultat mai putin decat te asteptai ( nu cunosc situatia ta ).
Chiar si in cazul asta, prin ICSI se reuseste obtinerea fecundarii la mare parte din cuplurile in care sterilitatea este de cauza masculina, dar sansele obtinerii unei sarcini in urma ET-lui sunt tot de 20-25 %. Prin aceasta metoda nu toate ovocitele sunt fertilizate, dupa cum nu toate ovocitele fertilizate devin embrioni ( nu se dezvolta corespunzator ). Mai mult de 90 % din cupluri vor avea cel putin 1 embrion pentru ET, exista o foarte mica (ne)sansa ca nici un ovocit sa nu fie fertilizat.
Si asta nu o spun eu, ci am citit in brosuri, carti despre FIV, etc.
In ce priveste inseminarea ... aceasta se recomanda in cazul in care exista o spermograma normala sau cat mai aproape de normal. Daca vi s-a recomandat ICSI e evident ca e grava situatia, eu nu am contestat asa ceva.

Un lucru este foarte clar, ai citit intr-adevar foarte selectiv... atat de selectiv incat nici nu ti-ai dat seama ca eu nu am facut niciodata FIV. Si pe baza acestei presupuneri eronate, ca si a altor presupuneri la fel de eronate scrii un pomelnic care nu are nici o legatura cu ceea ce am afirmat eu in mesajul initial, si anume ca ICSI rezolva problema fecundarii in cazurile de infertilitate masculina (cazul nostru oligospermie severa). Cu zlte cuvinte ma contrazici in ceva ce nu am afirmat, mai mult decat atat, imi si explici de ce nu mi-a reusit FIV-ul...

Daca tot ne aflam pe un forum si incercam sa dialogam, cum ai spus tu, hai sa incercam sa cunoastem putin din situatia fiecareia... eu una incerc sa cunosc problemele voastre si sa le inteleg, abia dupa aceea intru in dialog. In orice caz, comunicarea mi se pare esentiala in stabilirea unui dialog, si eu n-o gasesc acum aici.

Multumesc pt informatiile 'tehnice', dar tocmai ce-i spuneam Danei ca le cunosc, in general ma documentez foarte bine inainte sa plec la drum. M-ar fi interesat mai mult experienta voastra, din asta as fi vrut sa invat ceva...

Vi se pare si acesta un mesaj infierbantat? Eu spun ca doar unul dezamagit... si e ultimul, promit!

Mergi la inceput

Dana p Nu ai pentru ce sa-mi multumesti! Este meritul tau ca te-ai gandit sa aerisesti un pic subiectul. Adevarul e ca scriem de atatia ani aici ( numai eu de vreo 2 ) si nu ne-am gandit sa punem informatiile acumulate din experientele noastre, pe prima pagina, pentru a fi mai usor de citit si sa nu umplem paginile tot repetand aceleasi lucruri. Am vazut cat de bine s-au organizat felele de la Szeged ( bravo lor! ) si de pe la alte subiecte ( mamici, etc. ).

Cami

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Carmen.cita

Un lucru este foarte clar, ai citit intr-adevar foarte selectiv... atat de selectiv incat nici nu ti-ai dat seama ca eu nu am facut niciodata FIV. Si pe baza acestei presupuneri eronate, ca si a altor presupuneri la fel de eronate scrii un pomelnic care nu are nici o legatura cu ceea ce am afirmat eu in mesajul initial, si anume ca ICSI rezolva problema fecundarii in cazurile de infertilitate masculina (cazul nostru oligospermie severa). Cu zlte cuvinte ma contrazici in ceva ce nu am afirmat, mai mult decat atat, imi si explici de ce nu mi-a reusit FIV-ul...

Daca tot ne aflam pe un forum si incercam sa dialogam, cum ai spus tu, hai sa incercam sa cunoastem putin din situatia fiecareia... eu una incerc sa cunosc problemele voastre si sa le inteleg, abia dupa aceea intru in dialog. In orice caz, comunicarea mi se pare esentiala in stabilirea unui dialog, si eu n-o gasesc acum aici.

Multumesc pt informatiile 'tehnice', dar tocmai ce-i spuneam Danei ca le cunosc, in general ma documentez foarte bine inainte sa plec la drum. M-ar fi interesat mai mult experienta voastra, din asta as fi vrut sa invat ceva...

Vi se pare si acesta un mesaj infierbantat? Eu spun ca doar unul dezamagit... si e ultimul, promit!

Pai in cazul asta inseamna ca nu ma refeream la tine! Eu nici macar nu stiu care este mesajul tau initial, cu problema fecundarii!
Daca ai citit la randul tau cu atentie, in primul mesaj spuneam ca era cineva pe forum ( nu stiu cine ) care nu intelegea de ce nu a reusit, in conditiile in care facuse si ICSI!
In momentul in care ai sarit asa, am presupus ca tu esti persoana cu pricina! Daca nu ma insel eu nu m-am adresat tie in mesajul meu, ci m-am adresat la modul general fetelor, nemaitinand minte cine a scris asta! Am citit cu mai mult de o saptamana in urma si nu am avut timp sa raspund, intre timp am uitat despre cine era vorba si am facut un comentariu acum, care te-a iritat la maxim, ca si cum tu erai cea vizata.
Eu oricum scriam foarte rar la subiectul asta, dar daca nasc asa discutii, prefer sa nu o mai fac deloc!
Numai bine tuturor!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Buna fetelor.
Am vazut ca sint citeva dintre voi care ma admirati pt perseverenta. As vrea sa va spun ca, in general, sint o fire f. incapatinata. La inceput imi doream sa fiu mama si am inceput investigatiile. Apoi, dupa citeva FIV-uri nereusite (apropo, aici tratamentul e subventionat de asigurare) am decis sa depunem actele pt adoptie. Dar asta dureaza citiva ani. Asa ca am "rezolvat" o parte din problema si intr-un final voi fi mama. Si eram fericita, am inceput sa visez cum va fi, ce va fi, ... Apoi o colega de servici a ramas gravida (are deja 2 baieti de 11 si 9 ani) si isi dorea nespus o fetita. A aminat hotarirea de a mai face un copil destul de mult, si a incercat tot felul de tehnici si in final a reusit. Acum are o fetita de 4 luni. Asa ca tot vazind-o zilnic si toata ziua, si tot auzind-o discutind despre asta mi s-a trezit "ambitia" de a fi gravida. Asa ca am reluat tratamentele, cu mai multa indirjire si speranta.
Deci, dupa cum vedeti, si sper sa nu dati cu pietre dupa ce veti citi aceste rinduri, nu sint chiar asa de "tare" precum credeti. Tot ce ma sustine acum e, pe linga dorinta de a avea copii, o parte e gelozie fata de cele care reusesc, invidie, ambitie, un fel de liniste ca nu conteaza prin ce fel tot voi fi mama, asa ca vreau un pic mai mult - sa fie copilul nostru natural, ....
Ajunge pt azi ca cine stie ce mai scriu.
Va rog nu dati cu pietre.
Si scuze ca am fost un pic off-topic.

Pupici si multa bafta.

Mirga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sisly spune:

cristinici
Ref la nr. de injectii pregnyl ei bine da, am facut 70 dupa ce initial mi s-a spus ca vor fi cam 45. Dr. parea multumit la ecografie de evolutia foliculilor mei dar in acelasi timp imi tot marea doza.
De intrebat "de ce?"nu cred ca voi mai avea ocazia deoarece voi schimba si clinica si doctorul.Parerile voastre insa m-ar ajuta foarte mult.
Ce sa fac, asa sunt eu.Daca apuc sa nu mai am incredere ....

O saptamana cat ma buna ,
sisley

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Cami, multumesc.
De linistita stau linistita. Cert este ca nu realizez ca am doi "puiuti" in burtica. Eu stiu ca se implanteaza in 6-7 zile de la punctie. Si cum joi ar fi a 8-a zi ma gandeam daca in cazul in care nu s-au cuibarit vine sau nu vine?! Deci oricum nu vine joi cand ar fi 1-a zi. Am inteles bine?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

ZisaCami, ce faci?
Te-ai hotarat ( si ca data/timp), pt. un nou FIV? hAI, DA-MI SI MIE UN IMPULS PRIN HOTARAREA TA.
Ultima data am discutat, ca te gandeai la unul mai special ( ca dezvoltare a embrionului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Fetelor, nu va mai certati. Doar sunteti de aceeasi parte a baricadei,nu? ce mai conteaza cine si ce a zis sau cum a inceput discutia. hai nu mai fiti suparate!
Va pupacesc pe toate!

Mergi la inceput