FIV 77

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Stiu, Cristinici, am simtit din plin! Si poate ca voi avea si eu acelasi gust amar, ma gandesc in fiecare zi la asta... Aici ar fi trebuit sa gasim sustinere, intelegere, experienta, bunatate, informare, si in loc de toate astea gasim descurajare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Moniland tu ce faci , stai cumintica?Cand faci testul? eu tin pumnii sa fie bine.
Zisa cami .
Cecilia pana se intampla minunea voi prestati la greu
Gina esti bine , tu in continuare mergi la Marinescu pt uemrirea sarcinii?
la toata lumea cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Carmen.cita, si mie mi s-a intamplat sa scriu ceva si sa se interpreteze aiurea. Este forum si fiecare isi da cu parerea si nu inseamna ca suntem atotstiitoare. Avem mai multa experienta in domeniu (pentru ca ne preocupa) decat altele. Si sunt foarte multe fete sufletiste care fac tot posibilul sa ajute. Si oricat de mic ar fi ajutorul conteaza enorm. Nu cred ca exista fete care ar induce in eroare voluntar. Probabil exprimarea nu este perceputa asa cum ar fi vrut.

Monica

Mergi la inceput

Carmen.cita mie nu mi se pare ca te-a descurajat cineva. Dupa cum am mai zis fetele isi spun doar parerea, in functie de experientele traite. Citeste , filtreazasi trage concluzii , fara sa fii patimasa.
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Iazmin sigur a fost sarcina si ai eliminato. Dar cand ai facut testul d esange dr care ti-a facut FIV-ul nu ti-a interpretat si rezultatul????? Cat despre secretia sanilor nu apare in nici un caz atat de devreme dupa o luna.......

Mergi la inceput

Cristinici, eu sunt bine. Am avut norocul sa fac ET vinerea si sa am week-endul pentru odihna. Intr-adevar ma odihnesc (dorm mult) o fi de la hormoni . De maine din nou la lucru. Voi incerca sa nu ma stresez. Din pacate jobul meu implica mult stres.
Marea prostie este ca am racit un pic. Sper din tot sufletul sa nu afecteze implantarea .

Am o intrebare: cum a fost la voi cu menstruatia dupa FIV (ET)? In cazul in care nu s-a prins vine normal? Pentru ca la mine ar fi joi ziua cu pricina si nu as avea decat 6 zile de la ET. Sau nu e relevant?

Monica

Mergi la inceput

Liana, cum a fost finutul? Dar nasa?

Monica

Mergi la inceput

La mine la toate FIV-urile mi-a venit CM in perioada celor 2 sapt pana la hcg, roagate sa nu mai vina 9 luni si sa fii mamica.
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

quote:
Originally posted by Carmen.cita

quote:
Originally posted by zisaCami

Am citit zilele trecute un mesaj in care cineva ( nu i-am retinut numele ) era contrariata ca a facut FIV+ICSI si nu intelegea de ce nu a reusit. ICSI ( o metoda de fecundare ) nu are nici o legatura cu implantarea embrionului, ci doar cu formarea lui si se foloseste numai in cazul in care spermograma este de calitate proasta ( oligospermie, azoospermie, etc. ). Sansele de implantare a embrionilor sunt aceleasi, indiferent ca se face FIV normal sau cu ICSI. Mi se pare o prostie sa arunci cu niste bani in plus, fara sa fie cazul! Parerea mea!

Cami

Am spus eu ceva de implantare?????? Te rog sa citesti mai bine ce am scris in mesaj, am scris de FECUNDARE, nu de implantare... Si da, este vorba de oligospermie severa, am primit indicatii clare de FIV cu ICSI, e atat de grava situatia (si nu are nici un rost acum sa ma apuc sa insir cifre aici) incat ni s-a spus ca nici cu inseminare nu avem nici o sansa.

In primul rand nu inteleg de ce te-ai "infierbantat" in asa hal?! Inteleg ca dupa o nereusita suntem un pic mai sensibile, dar hai sa incercam sa pastram un ton civilizat!
Nici macar nu stiam cine a scris, eu intru destul de rar si in general citesc selectiv ( din lipsa de timp )... tin minte doar ca am remarcat fraza urmatoare ( aproximativ ): "... nu inteleg de ce nu am reusit, ca doar am facut cu ICSI ...". Eu am inteles ca te refereai la reusita FIV-ului, nu am citit cu atentie mesajul ... din reactia ta inteleg ca nu s-a reusit fecundarea, adica nu au rezultat embrioni sau au rezultat mai putin decat te asteptai ( nu cunosc situatia ta ).
Chiar si in cazul asta, prin ICSI se reuseste obtinerea fecundarii la mare parte din cuplurile in care sterilitatea este de cauza masculina, dar sansele obtinerii unei sarcini in urma ET-lui sunt tot de 20-25 %. Prin aceasta metoda nu toate ovocitele sunt fertilizate, dupa cum nu toate ovocitele fertilizate devin embrioni ( nu se dezvolta corespunzator ). Mai mult de 90 % din cupluri vor avea cel putin 1 embrion pentru ET, exista o foarte mica (ne)sansa ca nici un ovocit sa nu fie fertilizat.
Si asta nu o spun eu, ci am citit in brosuri, carti despre FIV, etc. Si nu am scris in nici un caz ca sa te descurajez!
In ce priveste inseminarea ... aceasta se recomanda in cazul in care exista o spermograma normala sau cat mai aproape de normal. Daca vi s-a recomandat ICSI e evident ca e grava situatia, eu nu am contestat asa ceva.

quote:

Daca sansele ar fi aceleasi si cu ICSI si fara ICSI (dupa parerea ta), atunci de ce oare s-a inventat tehnica asta?

Ma refeream la sansele de implantare, nu la cele de fecundare!
In ce priveste modul de fecundare:
- la FIV normal dupa recoltarea de ovule si dupa prelucrarea speciala a spermei ( care indeparteaza lichidul prostatic si concentreaza cei mai buni spermatozoizi din punct de vedere a morfologiei si mobilitatii ) se pun intr-un mediu de cultura sa-si "faca singuri de cap", in ziua urmatoare controlandu-se daca s-au fecundat sau nu;
- la ICSI se alege cu o micropipeta un spermatozoid, se deschide invelisul ovulului indepartandu-se zona protectoare si se introduce spermatozoidul in citoplasma ovulului, apoi sunt urmarite ca dezvoltare in incubator, dupa care se procedeaza la ET.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Fetelor va multumesc pt raspunsuri.Eram convinsa ca a fost sarcina dar din nefericire nu s-a dezvoltat.Cred ca eu sunt de vina ca am fost prea pesimista si am inceput sa plang si sa ma stresez inainte sa aflu rezultatul. Asa a fost sa fie, nu a vrut D-zeu sa am un bebe acum. A intrebat cineva de ce am ajuns la FIV. Datorita sperm, sotului care e f. proasta 1mil. Am facut FIV cu ICSI.

Mergi la inceput