FIV 77

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Fetelor, pentru curiozitatea mea, va cer si eu o parere, caci am vazut ca suteti bine informate. Dupa cum v-am spus eu am facut ET la Giulesti in luna mai. La 2 sapt de la Et am facut analiza de sange pt depist sarcinii care a fost 17. Asistenta mi-a recomandat sa iau in continuare utrogestan. Peste inca o sapt( adica la 3 sapt de la FIV) BHCG a scazut la 2. Intrebarea mea este, am ramas insarc si am pierdut sarcina? Caci la o luna dupa FIV mi-a venit ciclu la care am eliminat o chestie f. mare( nu stiu sa va explic ce a fost). Dupa alte 2 sapt de la ciclu am avut cateva zile niste scurgeri maronii care nu stiu ce au insemnat. Plus ca v-am mai zis daca apsa pe sfrc imi curge un lichid galbui. Deci in urma FIV am ramas cu ceva probl pe cap. Voi ce parere aveti de toate astea. La dr nu am mai fost pt ca nu sunt din Buc si stiu ca dr oricum nu vorbeste , nu-mi dadea un raspuns pertinent. Si oricum ce mai conteaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saftoiu_gina spune:

Buna fetele

Moniland Doamne ajuta sa fii mamica .

Mirga acum doua zile m-am gandit la tine ,ma bucur sa aud ca vrei sa incerci din nou .

Va doresc o duminica placuta in continuare .

GINA 12 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Fetelor nu vreau sa creez polimici pe tema asta.Cineva a intrebat si eu am raspuns.Si am precizat ffff.clar - E DOAR PAREREA MEA!Nu incerc sa descurajez sau sa incurajez pe nimeni sa faca sau nu FIV.Respect decizia fiecarei fete in parte.Fiecare e liber sa faca ce doreste si mai ales de cate ori doreste!
Si apropos Carmencita si la noi ICSI e considerata singura sansa dar din pacate nici cu asta nu am reusit!Eu una insa tot mai sper ca intr-o zi Dumnezeu imi va face o surpriza placuta pe cale naturala,caci nu vreau sa imi dedic viata FIV-ului si pana la 50 de ani tot sa incerc.Din nou zic-parerea mea!
Multa bafta tuturor!

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Iazminn , acum ca ai mai dat niste detalii,imi dau si eu cu parerea si ma gandesc ca e foarte posibil sa fi fost sarcina dar care nu s-a dezvoltat normal si ai pierdut-o, pentru ca betahcg daca nu era sarcina deloc iti iesea valoarea 0. Sanii probabil din cauza asta ti-au curs pentru ca ei incepusera sa secrete lapte si acum ai ramas cu prolactina marita( cea care este rsponsabila cu secretia de lapte).Atat timp cat ai prolactina marita nu se va produce ovulatia.Totusi incearca sa ajungi macar la un alt doctor care sa te poata ajuta cu niste raspunsuri mai exacte, eventual fa-ti analiza de prolactina si vezi cum stai cu ea.

Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Buna viitoare mamici!
Eu va citesc povestile desi nu am treaba cu FIV-ul, am un bb. sanatos si zglobiu. va tin pumnii la toate, v-am vazut in poze, sper sa aveti reusite caci bucuria de a avea un copil e de neegalat.
Mi-a parut rau pentru andicu, acum tin pumnii pentru celelalte fete care au deja puii in burtik, ultima e suceveanca de-a mea, cristina38. Nu irositi nici o metoda de a obtine ce va doriti si sa nu va para rau de banii pierduti, mai ales daca ii aveti. Vreau sa va incurajez, nu conteaza metoda , banii, faceti orice si nu va lasati doborate. Va tin pumnii strinsi si va doresc sa vi se implineasca visul !
Nu va suparati ca m-am bagat in vorba, dar am vrut sa stiti ca va sustin si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Buna fetelor,
Mult succes tuturor fetelor care asteapta rezultatul, cat si celor care au inceput deja tratamentul.
Am citit zilele trecute un mesaj in care cineva ( nu i-am retinut numele ) era contrariata ca a facut FIV+ICSI si nu intelegea de ce nu a reusit. ICSI ( o metoda de fecundare ) nu are nici o legatura cu implantarea embrionului, ci doar cu formarea lui si se foloseste numai in cazul in care spermograma este de calitate proasta ( oligospermie, azoospermie, etc. ). Sansele de implantare a embrionilor sunt aceleasi, indiferent ca se face FIV normal sau cu ICSI. Un cuplu fertil, cu o viata sexuala normala, care nu rateaza momentul ovulatiei are doar 20 % sanse sa rezulte o sarcina in luna respectiva. Altfel s-ar putea ramane insarcinata in fiecare luna! Mai era cineva care afirma ca a facut cu ICSI "ca sa fie sigura ca ovulele se fecundeaza", desi spermograma sotului era foarte buna. Mi se pare o prostie sa arunci cu niste bani in plus, fara sa fie cazul! Parerea mea!
Iazminn sigur a fost sarcina, daca ai avut beta hcg 17 ( valoarea normala fiind minim 9 ), dar care s-a oprit din evolutie. Eu am avut la ultimul FIV valoarea 6,63 ( valoare considerata pozitiva, dar sub normal; cea negativa situandu-se intre 0 - 5 ). Si eu am eliminat in prima zi de ciclu "chestia aceea mare" de care vorbesti.
Mirga mult succes de data asta ... ai nervii tari ... sincer eu nu ma vad facand atatea FIV-uri si nu din cauza banilor, pur si simplu nu as rezista psihic ... mai imi acord 2-3 incercari, dupa care cred ca ma orientez spre adoptie! Te admir pentru puterea de a continua!
Danutza_c Ti-am scris un PM, nu stiu daca l-ai primit. Mult succes data urmatoare, indiferent unde te vei decide sa incerci.
Dana p Felicitari pentru ca ai avut initiativa sa aduni informatiile despre FIV ... ar fi bine daca ar putea fi postate pe prima pagina, cum au facut fetele de la subiectul "Szeged".
Cecilia, Crinuta, Andicu, Cristinici

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Multumesc mult pt. urari(Cristina 38, saftoiu_gina)!Sper si eu ca toate celelalte fete sa reusesc de data aceasta,desi sint foarte rezervata in privinta succesului.Zilele trecute sotul meu a avut o cadere de moral,i se parea ca viata noastra bate pasul pe loc.Intr-un fel are dreptate,noi sintem la a 3a incercare acum,totul s-a petrecut pe parcursul a 2 ani,ani in care Fiv-ul a fost singurul nostru scop in viata.Ma gindeam daca eforturile noastre vor fi zadarnice,daca peste o luna vom considera ca acesti ani au fost niste ani pierduti.Posibil sa fie asa.Dar sint convinsa in acelasi timp ca daca nu as fi incercat si varianta aceasta,toata viata as fi avut remuscari.Concluzia...pt. cele care stau in cumpana,eu zic ca merita,desi totul este foarte greu.Dar la sfirsit veti simti ca sinteti cu constiinta impacata.Si asta e mare lucru.Zic si eu....pt. ca eu asa simt.
Va pup si va doresc din suflet sa va indepliniti visul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Draga Adelia,

Tin pumnii strinsi sa fie bine de data asta (este valabil pt. toate fetele-candidate).
Sa ne lasi si pe noi sa stim ce ai facut.
Tot binele din lume!

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

quote:
Originally posted by zisaCami

Am citit zilele trecute un mesaj in care cineva ( nu i-am retinut numele ) era contrariata ca a facut FIV+ICSI si nu intelegea de ce nu a reusit. ICSI ( o metoda de fecundare ) nu are nici o legatura cu implantarea embrionului, ci doar cu formarea lui si se foloseste numai in cazul in care spermograma este de calitate proasta ( oligospermie, azoospermie, etc. ). Sansele de implantare a embrionilor sunt aceleasi, indiferent ca se face FIV normal sau cu ICSI. Mi se pare o prostie sa arunci cu niste bani in plus, fara sa fie cazul! Parerea mea!

Cami

Am spus eu ceva de implantare?????? Te rog sa citesti mai bine ce am scris in mesaj, am scris de FECUNDARE, nu de implantare... Si da, este vorba de oligospermie severa, am primit indicatii clare de FIV cu ICSI, e atat de grava situatia (si nu are nici un rost acum sa ma apuc sa insir cifre aici) incat ni s-a spus ca nici cu inseminare nu avem nici o sansa.
Daca sansele ar fi aceleasi si cu ICSI si fara ICSI (dupa parerea ta), atunci de ce oare s-a inventat tehnica asta?

Crengu, esti o draguta si iti multumesc!

Cecilia, nu vreau sa intru intr-o polemica pe teme religioase, dar uneori stau si ma intreb, oare religia, Dumnezeu ar fi de acord cu IA cu donator? Cred ca nu... Pana unde oare putem merge pt a avea un copil? Eu una o spun clar, voi face totul, absolut tot ce este posibil pentru asta. Dar sa stii un lucru: minunile de aceea sunt miraculoase, pentru ca se intampla extrem de rar... eu sa astept o minune in cazul meu e ca si cum as vrea sa castig la loto cand nu am jucat nici un bilet...

Iazminn, si eu cred ca la tine a avut loc FECUNDAREA dar embrionul/embrionii nu s-au implantat cum trebuie, nu au evoluat... voi de ce ati ajuns la FIV? Referitor la secretia din sani, Dana te-a lamurit bine, e vorba de o prolactina crescuta mult (probabil efect al tratamentului) si ar fi bine sa faci analiza si sa te vada un dr. pt tratament.
Cu riscul de a-mi sari toata lumea in cap, ei bine o sa mai spun ceva... Efecte nedorite ale FIV-ului nu ar trebui sa apara daca s-ar face toate investigatiile INAINTE... La Giulesti lista de analiza este extrem de saracuta, nu furnizeaza foarte multe informatii despre starea de sanatate a pacientilor... Eu una sfatuiesc toate fetele care merg la giulesti sa faca mai mult decat acea 'lista minimala de analize' (care chiar e minimala) inainte de FIV ca sa nu se intrebe dupa aceea de ce si cum, sa se investigheze serios.

Astea fiind spuse, va pup pe toate si va doresc tuturor sa reusiti, fie ca sunteti la primul FIV, la al 4-lea sau la al 11-lea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Carmen.cita nu te infierbanta asa , fetele si-au spus parerea,iar spre deosebire de tine cele care au scris si chiar eu stiu ce insemna gustul amar al nereusitelor FIV .Fiecare face cum vrea , noi ne spunem doar punctele noastre de vedere.
cristinici

Mergi la inceput