FIV 77
Raspunsuri - Pagina 20
gabiu spune:
carmencita si eu ca si tine incerc tot, nu ma las, desi trompele mele sunt ok ( sau ma rog, erau la ultima laparoscopie in nov.2005), ovare sunt ok ( dar cam lenese-trebuie stimulate), sotul are suficienti ( normospermie). Si totusi ne-am saturat, anii au trecut, iata 5 la numar se facura deja si noi tot fara bb.
Deci, desi rata de reusita e de 25 %, probabil in toamna ( daca reusim sa strangem banutii) vom recurge la FIV.
Va doresc tuturor ce sunteti in plin proces de FIV si celorlalte care cochetati cu ideea sa vi se implineasca visul.
gabi
Moniland spune:
dj mama, ce iti ofera FIV-ul? sansa sa ai cel putin un embrion care nu mai trebuie decat sa se cuibareasca in endometru. Endometru fiind dezvoltat mai bine in urma tratamentului.
Prin FIV esti sigura ca ai embrioni, pe cand pe cale naturala sau prin IA nu esti sigura ca ovocitul se fecundeaza iar apoi acesta se divide si ajunge in uter. In cazul in care se fecundeaza si se divide poate sa se opreasca in trompe. Ce-i drept si prin FIV exista risuri de sarcina extrauterina, daca e prea plimbaret embrionul, dar embrionul se transfera direct in uter.
Monica
ceciserban spune:
DJ MAMA eu dupa ce am esuat si cu FIV nu stiu ce sa mai zic,dar cred ca daca Dumnezeu vrea ORICE E POSIBIL!Adica daca iti este sortit sa reusesti cu FIV sau IUI asa va fi ,iar de nu tot pe cale naturala va fi ....cand va fi....Asa e timpuuuuuuullll ne OMOARA pe toate!
Sa nu dati pietre dar dupa parerea mea FIV-ul nu garanteaza nimic!Poate pe unele fete le incanta faptul ca au niste celule in uter si se cred mamici pt. cateva zile.Sincer pe mine nu.Caci filmul prezentat pe ecran nu e neaparat si cel din uter.Intelegeti ce vreau sa zic.La FIV nu avem nici un fel de control asa ca hai sa fim serioase si fim sincere cu noi si sa recunoastem ca sansele acelea infime pe care ni le ofera FIV le putem avea si noi luna de luna prin MINUNEA LUI DUMNEZEU!
Dar mai cred ca toti suntem datori constiintei noastre macar cu o incercare,pt. a stii in sufletul nostru ca am incercat tot ce era omenesc posibil!
Va sarut pe toate si va rog sa intelegeti ca asta E DOAR PAREREA MEA!
cecilia
dana p. spune:
Cecilia, ce ai spus tu se aplica fetelor care nu au probleme cu trompele sau ovarele, pentru ca atunci se schimba datele problemei ,daca nu mai trompe sau ovare atunci singura sansa este FIV-ul.
Dana
Poze
iana_mari spune:
in afara de ce s-a scris mai sus eu mai am citeva analize.
-anti rubella -350 000 lei
-lysteria 560 000
-proteina c 350 000
-proteina s 250 000
-antitrombina III 150 000
deci dupa ce mi-a zis ca nu pot decat FIV mi-a dat o lista de analize care trebuiesc facute la MedLife.Am sunat sa aflu preturile sa stiu ce ma asteapta, daca ma hotarasc sa facFIV.
s.m.
ceciserban spune:
Dana p foarte corect ceea ce ai spus tu,dar avem exemple clare si pe forum de reusite miraculoase,caci Dumnezeu toate le poate face!
cecilia
Carmen.cita spune:
Sunt de acord cu tine, Ceci pana la un punct insa... pt ca tu stii foarte bine ca "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere"...
Cred ca nu ar trebui sa fii asa dura cu fetele care "fac FIV ca sa se simta mamici 2 saptamani"... eu una nu am facut FIV pana acum si in fiecare luna ma simt mamica timp de 2 saptamani...
Si adevarul gol-golut este ca-mi pun mari sperante in acest FIV, pt ca am vazut cazuri asemanatoare cu al nostru cand ICSI-ul a rezolvat probelma unei fecundari defectuoase, caci natural ar fi asteptat mult si bine...
iazminn spune:
Ceci, ai perfecta dreptate. Sunt de acord cu tine. Numai D-zeu hotaraste daca si cand o sa avem un bebe. Privind in urma, sincer, imi pare rau ca am facut FIV, insa imi spun ca am incercat si ultima varianta, sunt cu constiinta impacata ca am facut totul pt a avea un bebe, chiar daca acum platesc ani in sir rate la banci.Poate intr-un final se va milostivi D-zeu de noi toate, va vedea suferinta prin care trecem si ne va binecuvanta si pe noi cu un bebe. Important este sa nu ne pierdem credinta si speranta, chiar dace este f, greu. Va pup
Moniland spune:
Eu cred totusi ca faptul ca am ceva celule in mine e mai mult decat nimic. E prima data cand mi se intampla asa ceva. La mine nu se va intampla niciodata pe cale naturala. Eu nu am sansa ca multe altele ca in fiecare luna sa spere ca sunt . Prin urmare FIV + ICSI e singura mea sansa de a deveni mamica, iar acum sunt mai aproape ca niciodata.
Si cum am mai zis, depinde de Dumnezeu ce planuri are cu noi.
Mult succes fetelor.
Monica