Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (16)
Raspunsuri - Pagina 11
Ktrinel spune:
multumesc tuturor pt urari!
Mirona, nu am emotii, ba chiar sunt cam nesimtita as zice...bine, azi e luni, nu? stai sa vedem pana sambata ...azi imi vin si socrii..e timp sa ne si certam, despartim , impacam, nu?
azi noapte stand pe spate mi-am simtit bine uterul tot. era tare. uterul trebuie sa fie tare, nu? burta, in general , nu e prea bine sa fie tare, nu? ignoranta de mine asteapta raspunsurile mamicilor savante si informate.
luly spune:
Dandusa, multumesc pt raspuns si indicatii. Sambata , pe 10 am si eu consultatie (a 2-a) la Cristureanu. Si mie mi-a recomandat triplul test de la prima consultatie (mi-a spus ca avut 2 cazuri de sindromul Down in ultimele 6 luni). Probabil ca sapt viitoare o sa merg si eu sa-l fac acolo unde ai fost si tu.
Concediu de "RISC MATERNAL" se poate acorda oricand in timpul sarcinii (fara conditie de stagiu de cotizare) si este de 75% din baza de calcul. Este suportat de FNUASS, nu de angajator, la fel ca si indemnizatia de maternitate (cele 126 de zile).
Fetelor care aveti probleme cu somnul, va sfatuiesc sa profitati acum cat puteti sa dormiti cat mai mult. Dupa ce nasteti va asteapta multe nopti nedormite. Nu vreau sa va "incurajez" dar va spun din proprie experienta. Printesa mea a fost f. dificila din pct-ul asta de vedere. Prima luna am fost nauca. Acum la al doilea sper sa fie mai usor (imi fac singura curaj).
Luly 14+ si Di 2,6 ani
roxana c. spune:
Si eu, si eu sunt de acord cu intalnirea, dar unde, frate, ca unele-s din Timisoara, altele din Constanta. Poate undeva pe la mijloc?
Mirona, da, miercuri acum ma duc la ecograf, de fapt asa sper, ca nu am facut programare, dar am inteles ca doctorul asta primeste gravidutele fara programare. Singurul lucru e sa fiu acolo la 8 cel tarziu (dimineata).
Ktrinel, sa stii ca ma supar pe tine. Ce-i cu gandurile astea negre?
Iertare, am uitat:
La multi ani pt Madaluta ,Any, Tessy, si lui Gmoisi.
Cu scuzele de rigoare c-am uitatsi
Roxana15+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
cristina1974 spune:
Ktrinel, stai linistita,ca esti in standard, daca ti-i uterul tare. E si normal sa fie asa, cineva e acolo, si acel cineva nu e din jeleu facut ca sa fie moale.
Sa va zic, fetelor, ca nici eu nu mai am simptome de sarcina. Inafara de faptul ca il simt pe bebic, nu mai am greturi, dureri si alte alea.Cred ca plecarea noastra la Brighton a facut minuni, de mi-am reincarcat bateriile.Nici cu prima fetita nu am avut nici cea mai mica problema, pana pe la vreo sase luni. Dupa aia, au navalit toate,gramada, de ma intrebam daca am sa duc la bun sfarsit sarcina. Si, slava Domnului, Iasmina imi cere sa ii fac unghiile cu oja acum, deci, au trecut toate cele grele. trebuie sa gandim pozitiv, sa fim optimiste, si restul vine de la sine.
Super ideea de a ne intalni toate, insa nu prea vad cum am putea-o pune in practica.
15+
cristina
roxana c. spune:
Si iar scuze, am uitat ca-s fete si din afara tarii, mai bine ne intalnim la ele, acolo, daca ne primesc
Si fiindca veni vorba, e careva din voi care pleaca in Grecia pe 1 iulie? Ma gandesc ca facem drumul impreuna.
Roxana15+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
dandusa spune:
Bonjurica,fetelor!Mirona,mi-a placut remarca ta cu"ei cam au dreptate".Da ,intr-adevar se potrivesc cu scorpionii dar sa fie asa...ca si in cazul tau,barbatul fecioara si femeia scorpion.Daca este invers nu prea merge,am intilnit situatia.
KTRINEL,draguta de tine ...deabia astept sa vad poze si va doresc din tot sufletul sa aveti parte de o zi frumoasa ,sa nu va faceti griji de nimic,sa mearga totul ca pe roate.Eu ti-as propune sa dai o tuica pe git inainte ca sa ai starea necesara si sa nu te enervezi deloc.Nu stiu cum esti tu ca fire ,dar eu stiindu-le pa mama si pe soacra-mea cum sint....,le-am spus din prima ,eu fac tot,stabilesc ,aranjez,programez....,voi sinteti invitati si sa nu aud ca "trebuie "sa faci aia sau aia ca m-apuca crizele si nu stiu ce fac.De fel sint foarte organizata si nu mi-a scapat nici un detaliu ,iar in zilele cu actele si biserica au fost cele mai cuminti.Au mai comentat ele un pic ,dar nu cit sa ma enerveze.La noi a durat doua zile tot si au fost cele mai insorite zile si n-am avut emotii prea mari ,a fost asa cum ne doream noi totul ,ba mai mult ,peste asteptari.Sa dea D-zeu sa va mearga totul struna.
CRISTINA,al meu sotior ,dragut este capricorn si nu cred ca era altul mai potrivit ca el.Mi se potriveste ca o manusa.Iesita dintr-o relatie lunga si dureroasa ...,cind l-am intilnit pe Claudiu am crezut ca visez ,ca nu mi se poate intimpla mie sa fie chiar asa de bine...,am fost tare rezervata la inceput ca imi era teama de un esec si l-am cam facut sa sufere pe atunci ...,dar cind mi-am dat seama ca el este intr-adevar asa cum il vad eu...am recuperat si am devenit ceea ce el isi dorea sa fiu pentru el:femeia ideala!Aseara si-a dat seama ce mult m-a facut sa sufar si nici eu n-am mai rezistat KTRINEL, si dupa o discutie lungaaaaa mi-a promis ca nu sa ma mai supere niciodata.Promisiuni,promisiuni....,de fapt eu ma supar singura!Of ,doamne,dragostea asta...Asa cum spunea si DOLORES,daca ar fi numai soare ....,nu ne-ar place asa ca ...ne mai trebuie si cite o plicica din cind in cind.
Va pupic tare ,dragutelor ca existati!
dandusa 18+
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dandusa2002/album?.dir=/976bscd
luciaro spune:
Fetelor,
Da' voi scrieti aici, nu va jucati... De o saptamana ma chinui sa ajung la zi cu cititul, si nu reusesc...
Am si eu vesti, acum 2 sapt. am fost la echo morfologica de 14 sapt. la Bucuresti, la Iosup... In ciuda a tot ceea ce citisem pe net despre el, si spusese chiar si Fatima aici pe forum, cu noi a fost foarte volubil, a facut o gramada de glume... Bine, era luni dimineata, ora 8, deci eram prima pacienta... sa va spun, e BAIETEL!!! De mica mi-am dorit baietel, normal ca daca era fetita nu se supara nimeni... chiar ne-a dat la sfarsit o poza cu elementul in cauza, si scrie "P...s", ne-a batut la cap cat a durat echografia ce nume ii punem, cand incepem sa ii aranjam camera, si...cand facem si fetita
E totul Ok cu bebe, la 14 sapt si 2 zile era cu 2 zile mai mare decat varsta lui, avea 8,47 cm si 100g, iar DPN ne-a spus Iosup ca este intre 16 si 18 noiembrie...
Am fost in aceeasi zi si la triplu test, intre timp am luat si rezultatul, slava Domnului, e negativ...
Chestia e ca mi-au iesit la echo IR-urile (indicii de rezistenta) cam mari si am reluat injectiile cu Pregnyl la 4 zile (stiti cum e, de ce ti-e frica nu scapi...), dar Tutunaru m-a asigurat ca pana la urmatoarea echo, cea de 20 sapt, va fi totul Ok... Asa ca am scapat si de utrogestan, acum mai iau doar Bio-marin Plus si Magneziu... Alte vitamine mi-a spus sa iau doar daca vreau eu, si nu cred ca e cazul, o data ce analizele uzuale de sange mi-au iesit Ok...va trebui cat de curand sa repet analiza pt toxoplasmoza, ca mi-a iesit IgG pozitiv si IgM grey zone, si trebuie sa ne lamurim... o sa o fac la alt laborator de data asta...
In rest suntem Ok, m-au lasat si greturile, dar pofta de mancare nu am mult mai mult ca inainte, asa ca tot doar 1 kg-1,5 kg am in plus fata de inceputul sarcinii... L-am intrebat si pe dr, dar a zis sa nu ma ingrijorez, ca daca bebe are 100g, eu cat vreau sa am in plus???
Am o alta problema in ultima vreme, mi se infunda nasul, mai ales seara si noaptea...voi patiti asa ceva?
Am spus si la serviciu, sapt. asta trebuie sa aduc si hartia respectiva...de acum e totul oficial!
Hai ca am scris o gramada, promit sa ajung la zi cu cititul si sa scriu mai des!
Pupici pe burtici,
Lucia16+
dandusa spune:
ASIZA,multa bafta la drenaj,sper sa nu ai dureri ca asta iti mai lipseste acum!!!BUBI 26,si mie mi-ar place sa va cunosc pe totae daca s-ar putea ...,dar cum?Eu cind am sa vin in Bucuresti vin cu multaaaa treaba si sper sa reusesc sa termin in doua zile iar prin Constanta ...am doar doua fete din ce stiu eu.Eu tot sper ca majoritatea dintre voi sa vina la mare anul asta sau la anul si asa sa le cunosc si eu.Ce ziceti fetelor?Ajungeti la plaja anul asta?Ma bucur ca ti-a fost de ajutor site-ul.KTRINEL,sa nu uit as vrea sa-ti spun ca eu nu am avut nici un simtom de sarcina de la inceput si nu mi-am facut griji.Te inteleg ca te-ai obisnuit cu o stare si dintr-odata sa devina altfel...te-ai ingrijorat.Sint sigura ca totul este bine si fii si tu mai optimista ca asa trebuie.Bebe este bine cu siguranta daca tu esti bine.Ia pune-i niste muzica si danseaza cu el sa vezi ce sentiment placut o sa ai.Cinta-i ceva si o sa te simti mai bine.Apropos ,ce fel de muzica ve-ti avea la nunta?Si de-a noastra de acasa?Ai exersat ceva?Tu de unde esti de fel din ce zona?ROXANA,hai la mare sa ne jucam cu burtile in nisip.Ce zici?
Iar a miscat bebe ,acum simt si daca stau in picioare.Deci a mai crescu.Daca stau in pat simt mai usor si culmea loveste numai intr-un singur loc,stinga jos.Sa-l pupe mama de jucaus ca nu mai pot de el,deabia astept sa-l privesc in ochi
dandusa 18+
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dandusa2002/album?.dir=/976bscd
cristina1974 spune:
Lucia, felicitari pentru baietel! Sa va fie sanatos ,si sa-si bucure in fiecare secunda parintii!
Dandusa, sa stii ca sotiorul tau o fi el un scump, insa sa stii ca nu e singurul. Bine, pt tine stiu ca e singurul, insa vreau si eu sa ma laud un pic cu al meu capricorn. Este foarte tolerant cu apucaturile mele de nebuna, uneori,este foarte atent, ma alinta ca pe un copil mic uneori si ma tine in brate cand aadorm si tot asa ma si trezesc,imi face cadouri, uneori asa, fara nici un motiv, ....tare mult il mai iubesc. Si ce-mi place este ca, desi soacra mea ii este mama, isi da seama ca ea e cam bagareata uneori,si intotdeauna este pentru mine, pentru familia lui,chiar daca, uneori, din cauza diferentelor dintre culturile noastre (ca el este iranian, de origine),imi face impresia ca e altfel. Uneori, chiar soacra imi spune ce norocoasa sunt eu ca am un sot asa cum este Kaveh, iar mie imi creste inima-n mine.
In alta ordine de idei, vad ca incepeti sa aflati sexul copilasilor. Bravo voua, ca stia de aici, particulari sau neparticulari, s-au fript de atatea ori si au fost dati in judecata pentru greseli,incat daca nu sunt ei siguri 150%,nu iti zic nimic. De asta, zic ei, cel mai bine e dupa 20 de saptamani. Ma rog, eu am deja o fetita, daca mai imi da dzeu una, e super, daca am baietel insa, e super iar,ca as avea pereche:fetita si baietel.
15+
cristina
madaluta spune:
multumesc fetelor care si-au amintit de ziua mea...ma simt foarte bine chiar daca azi am schimbat prefixul.cand ma gandeam inainte k anul aceste voi implini 30 de ani imi venea sa innebunesc....ma simteam o baba care nu a realizat mai nimic inviata ei(desi nu e chiar asa). de cand sunt insarcinata gandesc altfel...mi se pare k viata mea abia acum incepe cu adevarat....
va pup si va doresc multa sanatate!
Madalina 12+