O saptamana la bunici

O saptamana la bunici | Autor: micaela

Link direct la acest mesaj

Pentru ca mama mea care sta de obicei cu Sebi (2 ani si jumatate) nu poate sa ne ajute saptamana viitoare iar noi cu serviciile noatre nu putem sta cu el, trebuie sa-l ducem la bunici. Partea proasta este ca bunicii sunt din alta localitate (aproximativ 2 ore de mers cu masina)si Sebi nu este obisnuit cu ei, nu se vad decat la o luna si chiar mai rar. Am mari emotii ca nu va sta. Voi ati trecut prin asta? Cum a fost? Ce ma sfatuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moto spune:

EU TE SFATUIESCA SA-L DUCI O SA FIE MAI GREU PTR MICUT PRIMELE 2 ZILE,DAR O SA-I TREACA REPEDE. NU UITA SA-I PUI JUCARIILE LUI CELE MAI DRAGI .EU INCA NU AM TRECUT PRIN ASA CEVA .STIU CA SI TIE O SA-TI FIE F. GREA PRIMA DESPARTIRE DAR O DATA SI O DATA TREBIUE SA O FACI. ACUM ESTE MOMENTUL SPUN EU. SA FIM FERICITE .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Si eu spun sa-l duci! Bunicii in general isi rasfata nepotii, asa ca dupa 2 zile nu va mai dori sa plece. Apoi mai schimba mediul, este bine pentru copii din zilele noastre sa invete sa se adapteze la tot tot felul de situatii. Mai greu iti va veni tie decat lui.
Adi al meu urla cat il tin plamanii (daca se trezeste inainte sa plec la serviciu) dar cum am iesit pe usa... ca si cand nu as fi existat.Eu vara il las la bunici 2 luni... asa ca ar fi bine sa-l duci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Eu consider ca un nepot trebuie sa isi cunoasca si bunicii, nu?
Si eu cred ca trebuie sa il duci, mai ales ca nu ai incotro. Poate se va obisnui repede cu ei, cine stie? Iar cand plecati ar fi cel mai bine sa evitati despartirile, adica sa plecati fara sa va observe... Cred ca i-ar fi mai usor.
Bafta multa.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Nu pot veni bunicii la tine?Simona accepta usor pe cineva nou dar in casa ei!Bunica de la Galati(mama mea )vine si sta la noi cate odata si o accepta perfect.

Te pup,

Gabi si Simonica.

PS:Daca se incalzeste te sun sa ne vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Noi l-am lasat pe Otto pe la 2 ani si ceva la bunici. Am plecat pe dfuris cand el dormea, ca sa nu avem probleme. Ne-a cautat dupa ce s-a trezit, dar a rezistat apoi doua saptamani.
Mai nostim e ca atunci cand ne-am intors dupa el, nu ne mai pierdea din ochi, tin minte ca nici la buda nu ma puteam duce ca incepea sa urle.Sigur se gandea ca iar il lasam si plecam fara el.
Eu zic sa nu-ti faci problema ca ii trece repede supararea si in plus de asta are multe lucruri noi de descoperit, iar bunicii sigur ii vor acorda toata atentia.

Sanatate si sarbatori fericite,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Cum este bunica? Este o femeie gospodina? Indemanateca?
De exemplu, eu nu mi-as lasa copiii cu cealalta bunica pentru ca isi da si cu stanga-n dreapta. Ca sa nu mai spunem ca nici nu prea tine la ei!
Daca la tine sunt altele datele problemei, nu-ti ramane decat sa incerci! Important este sa-ti iubeasca mult copilul !!!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Hmmmm...Ma trezesc eu mai cu mot:eu una n-as lasa-o pe veve!Nu in circumstantele in care ea nu e obisnuita cu bunicii si nu e apropiata de ei.Asa-s eu mai .Suntem obisnuiti sa gandim ca "lasa ca-i copil,uita si-i trece repede" si io nu cred deloc ca e asa;vorbesc din proprie experienta,de copil lasat la bunici(tare draguti si pe care-i stiam de cand m-am nascut) cat erau parintii la serviciu.Trageam niste bocete,imi era un dor de mama si eram asa de trista...In nici un caz nu incercati sa dispareti in ceata fara sa va luati "la revedere" de la el.In felul acesta copilul isi pierde increderea in voi si oriunde veti merge ii va fi teama sa nu plecati si sa-l lasati...Lacrimi vor fi oricum,cand plecati sau cand vede c-ati disparut,dar copilasii sunt niste omleti cu o capacitate uimitoare de intelegere si aveti sanse mai mari de succes daca ii spuneti adevarul si-i explicati de ce trebuie sa ramana la bunici.Asta e doar umila mea parere;dar copilul voi vi-l cunoasteti mai bine!Daca sunteti fortati de imprejurari sa-l lasati,incercati ca el sa stie si sa inteleaga pe cat posibil de ce e asa.
si succes!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Fie ca aceste Sfinte Sarbatori de Paste sa va infloreasca-n suflet speranta si pace,stralucitoare ca florile,binecuvantandu-va cu tot ceea ce e mai bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Veve`, da` daca copilul este super-obisnuit si super-apropiat de bunicii sai, l-ai lasa vreo doua-trei luni, adica exact cit tine vara, sa stea la ei?

Un Paste binecuvantat cu clipe minunate si fericire, tuturor!
Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

Eu cred ca este f. bine sa-l duci la bunici. Si eu am avut aceasi senzatie ca si tine prima data, dar vei vedea ca totul va fi bine.Prima data eu i-am facut mamei un caietel in care i-am scris: retete de mancare, retete de ciorbite si supite, preferinte etc.
Apoi un alt caietel cu telefoane: medic de familie, urgente.
O cutie cu medicamente: antitermice, termometru, siropele, pastilute de burtica, ser fiziologic, smecta, etc.-cu explicatii f. amanuntite.
Am avut emotii dar acum copilul meu are 3, 5 ani si abia asteapta sa plece la "maiu". Mai mult de atat o iubeste mai mult decat pe mine.
Si crede-ma ca bunicii au avut si ei copii, asa ca au experinta.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu cred ca nu e nimic rau in a-l duce la bunici. Sunt bunicii lui si il iubesc, vor avea grija de el cum au avut grija si de copiii lor, iar el se va obisnui repede.

Ruxi

Mergi la inceput