Crema de zahar ars!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_smn spune:

eu fac crema de zahar ars asa:
- 5 linguri de zahar se topeste si se lipeste de cratita, se lasa sa se raceasca
- se bat 6 oua spuma cu 4-6 linguri zahar, apoi se pune 1 litru lapte, 1 esenta rom
- toata compozitia se pune in cratita peste zaharul ars si se baga la cuptor cam 45 min ( depinde de cum arde cuptorul fiecareia, la al meu dureaza chiar mai repede)
Eu bag direct cratita la cuptor (are peretii mai grosi), fara bain-marin.

Cristina si Mihaita (11.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geba2001 spune:

As vrea sa fac crema in vas de yena. Pot sa il pun direct pe flacara sa topesc zaharul pt tapetare? Sau cum sa procedez?
Mi-ati facut pofta si musai voi face acuma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Nuuu, nu-l pune pe foc ca s-ar putea sa se sparga!!
Incearca intr-o cratita, mai bine...Risti prea mult!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Eu am topit zaharul mereu direct in yena, fie pentru crema de zahar ars, fie pentru prajitura cu caramel. Puneam vasul (la temperatura camerei) pe foc mic si era ok de fiecare data. (acuma recunosc ca mi s-a spart un vas, dar din alte motive )

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Da?? Eu asa stiu din totdeauna: ca nu se pune direct pe flacara.
Dar daca tu ai facut, inseamna ca se poate! :)

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adriana, se evita schimbul prea brusc de temperatura, adica sa nu pui vasul de la frigider direct pe foc sau in cuptorul incins.
Desi eu inainte de a-mi cumpara cuptor cu microunde, cind aveam mincare intr-un vas de yena, mereu incalzeam mincarea direct in el, il puneam pe flacara mica, mica.
Poate am avut noroc de vase

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput