La France (56)
Raspunsuri - Pagina 8
Chuny spune:
Fetelor, scriu si eu un mesaj ca sa ma revolt. Tocmai am auzit la teleu ca Sarkozy a spus ca nu vor fi expulzabili copiii straini nascuti in Franta din parinti "ilegali", cu conditia ca cei mici sa NU vorbeasca si limba materna (printre alte conditii, evident ). Doamne cât mi se pare de scârbos !
Eu tin la originea mea (as fi tinut si daca eram fara acte in Franta ). Mi se pare ingrozitor sa mi se ceara sa renunt la asta ... Copiii mei vor fi bilingvi oricum !
Otilia spune:
quote:Ce magarie!!!
Originally posted by Sibylle
Fetelor, scriu si eu un mesaj ca sa ma revolt. Tocmai am auzit la teleu ca Sarkozy a spus ca nu vor fi expulzabili copiii straini nascuti in Franta din parinti "ilegali", cu conditia ca cei mici sa NU vorbeasca si limba materna (printre alte conditii, evident ). Doamne cât mi se pare de scârbos !
"Les familles concernées seront celles dont les enfants sont nés en France, ont toujours été scolarisés et ne parlent pas la langue de leur pays d'origine", précise le journal. L'octroi d'un titre de séjour concernerait 800 familles, soit environ 1.200 personnes.
Sursa: http://www.boursier.com/vals/all/clemence-pour-les-familles-de-sans-papiers-les-plus-integrees-feed-12922.htm
Adica pot vorbi orice alta limba de pe pamint, mai putin cea a tarii de origine!!! Este inacceptabila o asemenea conditie!!! As fi inteles sa le ceara sa vorbeasca limba franceza, dar ca sa nu aiba voie sa vorbeasca limba lor e strigator la cer!!!
Sarkozy = Hitler.
didita spune:
Cand ma gandesc cat de bine vazut e omul asta ma apuca groaza!!! Cum poate sa nu-i crape obazul sa faca asa propuneri?! Sa vorbeasca bine limba franceza mi se pare acceptabil si, pe undeva, normal, dar sa nu vorbeasca limba materna?! si daca limba materna este engleza si se preda la scoala!!!!
didita
Otilia spune:
In plus el insusi este fiu de emigrant ungur:
"Il est le fils d'un Hongrois, Pál Nagy-Bócsay Sárközy né à Budapest, en 1928, dans une famille de l'aristocratie hongroise, possédant des terres et un château à Alattyán, à 100 km de la capitale. Bien que son grand-père maternel ait été un juif séfarade de Salonique, Nicolas Sarkozy est un catholique baptisé."
Sunt curioasa daca vorbeste ungureste... Probabil ca nu s-a fortat sa invete, ca altfel nu ar fi avut asemenea idei geniale pentru altii. (sau poate ca da, tupeul unora nu are limite).
dama spune:
quote:
Originally posted by didita
Cand ma gandesc cat de bine vazut e omul asta ma apuca groaza!!! Cum poate sa nu-i crape obazul sa faca asa propuneri?! Sa vorbeasca bine limba franceza mi se pare acceptabil si, pe undeva, normal, dar sa nu vorbeasca limba materna?! si daca limba materna este engleza si se preda la scoala!!!!
...ai dreptate, dar nu cred ca se refera la vorbitori de limba engleza (care sunt putini totusi in Fr), ci la prietenii "lui" pe care i-a numit asa gentilement "les racailles"...si printre altii poate si la noi, "vecinii" stramosilor lui...
Sybille, parinti ilegali, adica fara acte in regula, asa-i? sau pt el suntem toti o apa s-un pamant?
Otilia, subscriu...chiar mai rau ca Hitler si nici macar nu e fr neaos...
Mami de David (18.11.04)
liliprejbeanu spune:
quote:
Originally posted by Aurelia
AU SECOURS!
Am ajuns la sfirsit cu prezentarea orala si-mi dau seama ca concluzia mea este catastrofica si searbada !
Ma poate cineva ajuta sa ameliorez tentativa asta a mea de concluzie?PLEASE!
"Tous ce travail c'est un travail qui m'a permis l'acquis d'une bonne technique d'analyse que je pourrais utiliser dans mes prochains activités professionnelles et il m'a apporté également la satisfaction personnelle sur mes capacités d'adaptation pour le travail en équipe"
Merci d'avans salvatorilor mei !!!
salut
concluzia ta Auras este cam lunga pentru gustul meu.. când ajungi la finalul ei ai uitat cu ce ai inceput. Privilegiaza frazele scurte si concrete .
Frantuzoicele naturalizate: - daca am primit convocarerea la prefectura pentru decrete inseamna ca-mi dau si actele tot acum sau musai de asteptat inca?
Pasionatele telefonelor tarif local: - nimic nou la orizont? Operatorii astea s-au sfatuit cu totii sa ne calce pe nervi ?
Liliana
andiaroro spune:
Nu sunt mare fan Sarko, dar nu cred ca a spus chiar asa.......nu poti sa impui unui om ce limba sa vorbeasca... sigur a zis ceva de genul:care vb franceza bine, etc.....iar la adresa data se spune asa: Selon le quotidien, qui ne précise pas ses sourcesNicolas Sarkozy va envoyer bla-bla-asa ca nu va ambalati f tare deocamdata . nu uitati ca suntem inainte de prezidentiale si fiecare chestie de genul asta inseamna voturi.a zis ca-i trimite, acu nu- mai trimite.........ii trimitea-pierdea voturi ca sigur iesea cu circ si lacrimi pe al aeroport. nu-i mai trimite-uite ca totusi nu e chiar asa rau cum se spunea... si tot asa. cine stie ce concurent de-al lui a bagat chestia asta......pe care, sigur o sa o dezminta , daca s-a facut deja valva in jurul ei..daca nu: usturoi n-a mancat, etc-
si daca a zis-o pe bune-pariez ca tot o sa zica ca nua zis-o asa, ca i s-au intors vb-ca doar nu e fraier
parerea mea de analist politic de la cratita
Sper ca Anais sa se faca bine repejor.....
Lu-bafta!
Aurelia - tin pumnii......
va pupicesc pe toate ca iar tr sa ma car ca se aud niste maraituri suspecte
didita spune:
Dama am zis si eu engleza asa de forma, dar exista cazuri concrete de vorbitori de spaniola (din am de sud) si spaniola este materie de bac, so...
Cred ca suntem de acord ca nu putea zice pe sleau ce gandea, asa ca a dat-o cotita! oricum mi se pare o aberatie mult prea grosolana ca sa poate trece asa pe neobservate.
didita
andiaroro spune:
nttttnu am fost eu .....ca nu am fost fizic joi acolo si nici nu-s blonda. lasand gluma la o parte, cand apar pe la Oana nu-ti fa griji,daca n-ai caine rau, promit sa trec si strada. nu stiu cand va fi sa fie .......ca in printzip acum a ramas ca vine ea la mine.
scuze ca mi-am pus agenda aici, dar nu puteam sa o las pe mihaela nelamurita
ana si alexandre