Fetele din America (75)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

OK Crismir, sint curioasa sa citesc despre mai multe orase, state din US. Am vazut ca sint fete din vreo treizeci de state pe lista de pe prima pagina. Ar fi chiar foarte interesant sa aflam cum e si in alte locuri.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

La capitolul vreme calda si umeda/uscata are dreptate Simina. E mult mai usor de suportat cald si uscat decat cald si umed. Eu nu va dau teorii stiintifice, va spun din experienta. Cel mai bine e in California dpdv clima, dar cel mai rau dpdv preturi la case. Chiar la 100F suporti mai usor pentru ca e uscat decat 80-90F la clima umeda. In conditiile in care toata lumea vrea sa stea in California, normal ca nu au cum sa fie preturi mici.

La noi in Indiana e nashpa. Iarna-iarna, vara/umed. It stinks! Da' ne obisnuim, ce sa facem? Am auzit de la mai multa lume ca fug din California in Texas. In zona Sacramento, in comunitatea romaneasca deja au plecat cateva familii in Texas. Deasemenea zicea un tip de la barbata-miu de la servici ca cica vede el din ce citeste prin ziarele financiare ca cica in Texas incepe lumea sa mearga si o sa creasca in viitor preturile la case si acolo. Pana una alta, eu zic ca Texas e o buna alegere. Poate venim si noi peste cativa ani, da' nu se stie daca vom reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Inseamna ca am inteles io invers procesul!!! hihi...
Oricum era vorba de niste exploratori care ajunsesera intr-o padure tropicala (da...deci era umezeala!!!!) si comentau...

Mirela, io sunt obisnuita cu caldura...anul trecut in C-ta au fost 40C 2 saptamani si umezeala foarte mare (nu stiu cat la suta, dar foarte aproape de 100%)...dar in in parc la umbra puteai sa iti tragi respiratia!!!
Dar asa cum spui si tu, cand ieseam afara de la aer conditionat din casa, simteam cum aerul fierbinte pe gat!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

offtpoic

CRISMIR, ce mai zici de prajiturile alea cu cirese acrisoare? ai facut ceva sau in loc de prajiturele imi faci VISINATA

cand facem intalneala?

Elena12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

fetelor

cel mai misto e in Colorado: clima ca in RO cu 4 anotimpuri, aer uscat, ceva desert dar asta nu deranjeaza, peisaje splendide (a se vedea povestile mele de cind m-am pierdut prin canioane), lume civilizata, educata, mult mai putina criminilalitate decit in alte parti

cit despre perturi la case si joburi asta nu ma pricep sa va spun...

dar nu erau nici la capitolul asta, in principiu

nu e umiditate si asta efff important - eu nu sufar deloc de crizele de sciatica, nici nu mai am probleme cu respiratia, ca in Bucuresti

ma rog, acuma eu advocatesc un loc de unde am plecat dar unde sper sa revin intr-o zi

va pup si week end placut

cu gindul la voi

nema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

SINZI ,da cred ca tie iti e mai usor fiindca ai trait oricum la mare... si ce facem,ne vedem maine?...dar azi ce faceti?...eu am facut prajituri si acum ma plictisesc

ELENA burtica,am facut prajii,maine sper sa ne vedem si va aduc,am doua feluri

IULIANA,,da am auzit si eu ca,Colorado e superb statul,si ca vremea e excelenta,hmmmmmmm,eu m-as muta da de lucru e cam greu sa gasesti am inteles..bafta sa ajungi candva inapoi

Deci sa va zic eu cum este in Florida,cum percep eu viata aici, unde locuiesc,Hallandale e un oras micut,la 20-30 minute de Miami,dar aici intre orasele nu este distanta(adica asa ca acasa,intre orase si comune sau sate)...aici nu faci diferenta cand intri dintr-un orasel intr-altul....sunt curioasa daca a sa e peste tot,si in alte state?!
E foarte cald,dar e frumos daca iti plac palmierii si oceanul...noi stam aproape,de ocean si alta vegetatie nu gasesti aici,daca mergi mai spre vest,gasesti o vegetatie mult mai bogata si fauna la fel,crocodili si alte oratanii de genulinsa mie una im i plac mai mult brazii,si muntele...da,poate va intrebati de ce stam aici,pt ca aici am ajuns prima data si ne-am obisnuit,plus ca sotul are un job bun...si cine stie poate candva ne vom muta

A ,ar mai fi ceva,aici e fain ca faci economie, la haine...da,fiind un singur sezon nu ai nevoie de haine groase,de primavara sau toamna...deci e bun pt salvat banii

Acum nu stiu ce sa va mai zic,dar imi mai aduc aminte si revin...fug ca am facut ceva de papa si m-i se arde

si numai bine!

Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Si eu sunt curioasa sa povesteasca fiecare cum e prin alte state. Eu mai stiu de Florida ca acolo am tot fost in vacanta dar de economie nu stiu mai nimic. Abia astept sa mergem din nou in vacanta peste 3 saptamani:)) yaaaaaay, a zis sotamiu ca in ziua in care termina munca am si tulit-o de aici:))
Crismir, chestia cu trecutul din oras in altul si la noi este cred ca mai peste tot e asa, mai ales in zonele urbane.

Michigan, eh, pretty boring. N-avem munti ci doar paduri, zona de sud-est in jurul Detroitului este o zona cam industriala totul se invarte in jurul industriei auto pe aici. Se face multa vanatoare si pescuit in Michigan, cu cat mergi spre nordul statului se rareste populatia. Statul arata ca o mana:)), o peninsula inconjurata de 5 lacuri. Acolo ar mai fi ceva distractie mai ales pe Lake Michigan in partea de vest. In nord este upper peninsula o bucata din Michigan care este taiata de lake Michigan si lake Huron foarte salbatic pe acolo si frumos, de 4 ani imi promite barbatu' ca ma duce si vad ca tot nu se tine de cuvant:))), in est Mackinac Island la fel foarte fain pentru turism.
Cu economia stam cam prost, am auzit ca in ultimii ani Michigan este printre din statele care au pierdut foarte multe job-uri, cu vremea am zis mai sus ca e naspa ca e umeda. Casele sunt un pic mai sus decat in Indiana si de fapt depinde de zona. Comunitatea de romani este foarte mare, am auzit ca ar fi a doua dupa Chicago.
Mancarea, gasesti de toate sunt de toate natiile pe aici si sunt multe magazine cu diverse specifice. Si chestii romanesti am gasit, apa minerala Borsec, bere Ursus, vinuri romanesti din pacate nu la magazine romanesti ci la arabi.
Cam atat, daca imi mai amintesc mai zic.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

OANA am fost si eu in Detroit,si sincer nu prea mi-a placut ,dar nu pot sa zic ca am vazut multe,am fost un pic prin centru,si m-a fascinat aburul care iesea din canale,ca in filme,hahahah....dar am vazut Canada pe malul celalalt al apei aleia,care nu mai stiu cum ii zice,ceea ce mi-a placut...si plus ca mi-au placut casele asezate in padurice..insa nu cred ca as vrea sa traiesc acolo... tie si bafta!

A,si pt ca ai adus vorba,si aici sunt magazine romanesti chiar si restaurant,si poloneze,rusesti,grecesti,arabesti..ceea ce e super bine ca gasim de toate ca in Ro...cat despre comunitate eu stiam ca aia de la voi,din Detroit e cea mai mare,mai mare ca cea din Chicago?!...aici sunt destui romani,avem si doua biserici...de economie nu prea stiu nici eu,dar aici totul se bazeaza pe turism,nu exista fabrici si nici altceva...culturi de portocale mai in spre nordul Floridei am vazut

OANA,voi unde o sa mergeti in Florida in vacanta?...a si sa sti ca eu am fost in septembrie si vreamea era super faina,mie mi-a placut,nu era umezeala

Aici in Florida,populatia e tare amestecata,ceea ce pt noi ca emigranti e bine,se vorbesc tot felul de limbi si nimeni nu are nici o treaba cu accentul tau...dar se pare ca suntem al doilea stat ca scumpete dupa California,si evident nu punem la socoteala NY,care e cu totul altceva....la case e destul de jale la preturi,mai ales daca vrei intr-o zona buna...si chiar si rent-ul e mai ridicat aici.

Hai ca poate mai zice si ELENA ceva ca si ea are ceva ani aici

si un weekend placut!

Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

oanabeu...trecui prin Detroit we asta asa din goana masinii...avusei nunta in Windsor peste gard Am mai fost p'acolo...are zone si zone ca orice alt oras.

In Florida fuseram si noi 2 saptamini si ne-am relaxat numa bine ca nu mai vor copiii sa se scoale dimineata. Uite poze (sint alandala in album ca le-am tot mutat: Vacantza

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pai nici n-are ce sa-ti placa la Detroit, io mereu am zis ca Bucurestiul (ca io mi-s bucuresteanca) e un parc frumos pe langa Detroit:)). Il tot chestionam pe sotamiu daca sa ne mutam ca nici mie nu-mi place aici si zicea ca daca Ford l-ar trimite in Georgia sau Florida s-ar duce in secunda 2:)) sau de ex daca l-ar da afara ar fi de acord sa se mute de aici. Desi ar fi cam greu totusi familia lui toata e aici in zona asta. Un singur frate al lui socra-miu s-a mutat in Florida in Fort Lauderdale ca asa a vrut matusa:))

In vacanta mergem in vest prin North Port, o sa inchiriem o casuta acolo ca e ieftin fo' 200-250 pe saptamana, e ieftin o casa intreaga cu tot ce-ti trebe inauntru si o sa bantuim de colo-colo. Vrem sa ajungem si prin Key West, a doua oara, ca prima oara am stat numai cateva ore, ne-a placut si vrem sa revedem nitel eventual stam si o noapte acolo. Si prin Everglades vreau sa ajung ca n-am fost si mai vedem, nu prea mai imi place sa stau la soare imi place sa bantui sa vad locuri noi:))

Ar fi fain in septembrie dar n-are cum sa isi ia el vacanta. Mie-mi place oricand oricum:)))
Referitor la comunitate asa am auzit ca cei din Chicago sunt mai multi si din cate am citit am senzatia ca sunt si mai intreprinzatori cu afacerile decat cei de aici.

Anamaria, breeee daca dadeai cu piatra cre' ca imi cadea direct in freza:)))). Auz' cand vad pozele alea parca imi creste nerabdarea de vacanta si mai mult.

Oana_B

Mergi la inceput