Fetele din America (75)
Raspunsuri - Pagina 20
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Sanzi, felicitari!
E in sistem Montessori?
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...aproape!
Da...e super sistemul!!!!
Iar clasele sunt mari si luminoase...excelent!!
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
philip spune:
wow, super sanzi, stiu ca nu salariile nu sunt f mari dar e o meserie f frumoasa. iar faptul ca clasele sunt mari si luminoase e una din cerintele montessori, din cate am citit eu. asa-i?
ghici ce? a treia zi a lui philip la gradi, cand sun sa vad ce face imi spune teacher ca impinge copiii, ii bruscheaza. uite numai de asta nu ma ingrijorasem, eu ziceam ca el va fi victima. hm.
philip&andreea
copilasi dragalasi
sinzi_ana spune:
Andreea, io ma amuz ca si la inot si la gradinita evreiasca si aici toata lumea zice ca ce mare e David pt varsta lui si ma intreaba daca asa sunt romanii!!!
Acum mai e ceva in plus...sunt si batausi!!!
Azi cica a mai dat intr-unul la gradi dar a spus "sorry" si nu a mai fost pedepsit!!!!
Salariul e mic...da...(hihi...e prea mic sa spun aici)...dar cica o sa creasca dupa ce completez 40 de ore (de protectia copilului) si imi fac reducere de 20% pt David (si taxa pe an e fff mare)...asa ca nu ma plang!!!
Oricum ca sa prinzi un loc la montessori sa iti inscrii copilul poti sa astepti si 3-4 ani...asa ca il bag cu "pile" cum s-ar spune!!!
Sinzi, Radusi David
David
ciuf spune:
Salutare, fetele
mai dam si noi pe aici din cand in cand.
Ca tot s-a discutat subiectul "gradinite" care la noi este fierbinte zisei sa scriu cateva randuri.
Ieri fuseram sa vizitam cateva gradinite ca ne-am hotarat sa-l ducem pe Luca cate doua zile pe saptamana la una pentru socializare. El are 2 ani jumate si ma doare sufletul cand il vad cu cat jind se uita la alti copii. Deci am hotarat sa il ducem numai doua zile pe saptamana, avand in vedere ca eu nu am serviciu, ca daca l-as duce o saptamana intreaga m-ar costa peste $800. Si nu prea ne convine ca eu stau acasa.
Deci fuseram sa vizitam una Ruth Washburn ( e infiintata din 1961 si mult laudata) care a fost foarte frumoasa si primitoare. Era de fapt o casa mare, cu multe camere, tipa care ne-a facut turul parea o femeie buna (ce sa fac, mai citesc si fetele oamenilor) si ce m-a incantat mult este ca au vacanta pe timpul verii: iunie, iulie, august. Deci nu sunt conditionata ca sa platesc locul, in cazul in care mergem in vacanta. Problema este ca suntem pe lista de asteptare si nu avem sanse decat de la anul.
Nu e obligatoriu ca odorul sa faca la WC. Se ocupa ei de asta.
Fiecare copil trebuie sa-si aduca un snack care sa fie fara zahar, suc natural sau laptic.
Plecaram de aici cu codita intre picioare dar cu dorinta ca, candva, Luca sa poata sa mearga la aceasta gradinita.
Ah, care mai e problema: parintii sunt foarte mult implicati in activitatile copiilor. Ai "zi de serviciu" cand participi cu educatoarele la diverse activitati (iti cam cade randul o data pe luna), cand iti culegi copilul ai grija sa strangi jucariile cu ceilalti parinti.
Participi la sedintele comitetului de parinti, se fac diverse prajiturele de catre copii, desene, chestii de crafts care apoi sunt scoase la licitatie si le cumpara cine altcineva decat parintii???
Programul este numai de 3 ore pe zi a cate patru zile. Deci e foarte comod programul si nu pentru oricine. Cred ca e potrivit pentru cei cu bone sau cu unul din parinti care nu o avea serviciu.
Dupa ce plecaram de la gradinita asta, vizitaram una Montessori. De cum am intrat nu mi-a placut holul. Aducea mult cu o scoala, receptionista cu o fata acra si ne dadu turul. Vazuram de fapt decat o clasa, cea in care ar trebui sa intre Luca si nimeriram cand copiii se uitau la TV pe jos (la cealalta gradinita se cerea consimtamantul parintilor in scris in cazul in care educatoarea se decida sa puna un video educativ la copii), intuneric bezna, jaluzelele trase, iar pe masa aveau popcorn. M-a terminat chestia asta. Exact ceea ce nu imi doream pentru Luca. Sa-l duc la gradi ca sa se uite la TV si sa manance popcorn. Am cerut sa vad meniul si am fost intrebati daca copilul are alergii la mancare. Am tinut sa spun ca noi nu mancam semipreparate (cum era mancarea lor), rar iesim la un restaurant si incercam sa facem tot posibilul sa mancam sanatos. No, pai a facut tipa o fata tare surprinsa cand mi-a auzit pretentiile.
Asa ca plecaram dezamagiti de la asta.
Ah, la fiecare gradi trebuie sa platim un registration fee pe an de vreo $85. Sanzi, tu ai platit banii astia? Ca citeam ca l-ai dus pe al tau micut la vreo 3 gradi pana acum.
Apoi mai fuseram la una care ne-a placut. Apartine de Universitate si am fost multumiti de ea. Recomandata de prietenii nostri care si-au tinut fata la ea cam un an jumate. Una din educatoare la origine romanca infiata din Ro.
Aici, daca vrem sa ne ducem in vacanta cu copilul, va trebui sa platim pentru perioada cand el nu se duce la gradinita ca sa ii pastram locul.
Deci hotararam sa-l ducem pe Luca la gradinita asta cate doua zile pe saptamana, iar cand se va elibera locul de la Ruth Washburn il vom muta acolo.
Hai ca ma intinsei o gramada.
Laura T, micuta e bine. E destul de dificila, ori am uitat eu ce greu e cu bebelus, ziua sta mai mult treaza, vrea doar in brate si adormita la san, eu fac tot posibilul sa am laptic, bibe nu prea accepta, o mai inselam din cand in cand.
Simina, parca tu intrebai candva cum sa maresti productia de laptic. Ce ai facut? Ca eu beau la greu ceai de fenugreek, anise, am mai luat la pliculete ceai de la Plafar cu mother's milk, milk thistle, fenugreek. Apoi dupa fiecare alaptare ma mulg, incerc sa dorm cand doarme si Eva si tot nu fac mai mult laptic. Tu ce ai facut in plus de mine? Ca ma termina chestia ca nu am lapte suficient.
Pup si numai bine la toti
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
Siminaf spune:
Ciuf, pup la tine si la copii scumpicei!
Eu am avut lapte fix 2 luni fara citeva zile (parca o saptamina). Si am luat de aici tot felul de ceaiuri de toate cele, bune, ca la altii care mi le-au recomandat au dat rezultate spectaculoase. Si ceaiuri din Ro (scuze de expresie, dar cred ca aveau pipi de soarece, nu ce scria pe cutie), multe lichide, dar....... tot degeaba! Mie mi-a fost si tare rau, analize mofdificate cam rau, in fine, nici n-am mai tras de mine degeaba. Nici acum nu m-am refacut complet, deci iti dai seama ca saracul meu organism nici nu avea de unde.
Eu zic sa nu te stressezi din asta prea tare, ca bebe simte totul de la mami. Si nu merita, pina la urma. Ce o sa faci, o sa-ti iei capul? Cit e, e, cit nu e, asta e! Voi sa fiti sanatoase! Si baietii pe linga voi, desigur!
Pupici inca o data si pofta bunutza!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood
sinzi_ana spune:
Ciuf, da daca inscrii copilul platesti un registration fee care aici variaza de la 30$ la 600$ si pe care nu ii mai vezi inapoi...Si daca vrei sa muti copiul intre timp platesti inca o data la urmatoarea scoala!!!
Scoala la care o sa lucrez eu si unde o sa mearga si David nu au tv-uri (si mi se pare ciudat ca intr-o scoala cu predare montessouri ai gasit asa ceva...pt ca ei sunt anti-tv!!!) Despre mancare, la toate gradinitele la care am fost am vazut ca au junkuri...
E bine sa poti sa aduci tu de acasa mancare...eu ii duc chiar si fructe (lapte le da acolo)...
Gradinita unde o sa lucrez eu (si unde o sa fie si David) e intr-o padure iar clasele sunt separate...fiecare clasa e ca o casuta care are propria curte si propriile mese afara unde se mananca!! Asta mi-a placut la nebunie!!! Deci sunt 3 clase 3-6 ani (3 case) si inca 6 pt cei mari (alte 6 case)...
Fiecare casa pe langa playground au un teren (de tenis, de fotbal, de voley, de baseball) pe care copiii le folosec prin rotatie.
Tot in cadrul scolii fac excursii in padurea proprie ...
Plus ca au piscina acoperita si piscina in aer liber si o mica gradina zoo (cu animale domestice) si copiii le hranesc in fiecare zi si au grija de ele...
Sinzi, Radusi David
David
Oana C spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Fetelor, noi joi mergem in Tampa Fl. Ce e de vazut/facut? Stam 5 zile si pina acum ne gindeam la Bush Gardens, Adventure Island, zoo si nu's ce beaches... Eu mai vreau si muzeul Dali dar nu stiu cum o conving pe fetita prietenului sa mearga acolo. Sper sa o conving. Alte recomandari? Fata are 12 ani.
Adrienne12 , eu locuiesc chiar in St. Petersburg, la 10 min de Salvador Dali. Daca vrei, iti dau nr de tel si ma suni daca esti prin zona, sa iti spun pe unde sa mai mergi.
Muzeul e super, mie imi place f mult.
La Zoo chiar am fost simbata, dar animalele erau cam adormite si molesite din cauza caldurii. Daca mergeti, sa mergeti dimineata devreme (pina in 10am) sau dupa 4 (dar pe la 5 cred ca sa inchide, deci cel mai bine e dimineata). Noi avem annual pass, asa ca nu a contat ca n-am vazut mai nimic.
Mergeti si la Acvariu, daca puteti. E super!
La Busch Gardens, tot dimineata mai devreme sa mergeti.
Daca apucati weekend-ul pe aici, mergeti simbata sau vineri seara in Ybor City (nu in cursul saptaminii, asa cum a facut OanaB ) E o atmosfera f faina, cu multe discoteci, restaurante, baruri, tinerime ...
Sa nu uit: mergeti neaparat la MOSI!!! Au expozitia Bodies, cu corpuri, muschi, anatomie .... Foarte interesant!!! Ceva unic!!!
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
Adrienne12, cea mai faina plaja din zona e in St. Pete Beach. Chiar daca Fort De Soto Park este cotata ca cea mai buna plaja din US (http://www.msnbc.msn.com/id/7963314), eu cred ca St. Pete Beach e mult mai faina. Daca vrei sa mergi in Fort De Soto, e la 15 min de St. Pete Beach.
Si neaparat sa prindeti un apus pe plaja!!!
Uite, aici poti gasi citeva info despre Tampa Bay:
http://www.visittampabay.com/do/beaches/index.php
http://www.stpetersburgtours.net/
http://cityguide.aol.com/tampabay/main.adp
Walt Disney World si Universal Orlando sint la numai 1,5 ore de condus din Tampa.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by Oana C
Daca apucati weekend-ul pe aici, mergeti simbata sau vineri seara in Ybor City (nu in cursul saptaminii, asa cum a facut OanaB ) E o atmosfera f faina, cu multe discoteci, restaurante, baruri, tinerime ...
o sa tin cont data viitoare
Oana_B