Fetele din America (75)
Raspunsuri - Pagina 15
Laura _Oprescu spune:
mercic de urari, fetele! am gasit si romani participanti,not dc friendly though
inca bantui pe aici,pana are termina Adi prezentarea si apoi plecam sa vizitam orasul..Ramona J,este fain Grapevine mall?(cadouri ptr copii ma intereseaza )e departe de gaylord texan?
mi-e dor deja de puradeii mei,dar se pare ca bunica se descurca de minune...
iar ca sa fiu in ton cu raspunsul la topiculcu gradi...Rares in kindergarten a papat in cafeteria(in general cam ce a pov ruxij),iar in clasa intai a inceput cu cafeteria (el a vrut asa) ,apoi a inceput sa vrea homelunch ...cand cum...insa vinerea cam papa acolo mereu sau daca cumva am ramas fara paine sau d-astea:)) >de fiecare data insa cand papa acolo, vine acasa cu o foame teribila:)..asa am remarcat:)
va pup
Sanca spune:
Si baiatul meu cand a inceput gradinita, numai la cafetaria manca. Eu ii faceam sandwich si el venea cu el acasa. Cam dupa o luna mi-a venit nota de plata de la scoala, si am inteles ca baiatul meu isi deschisese "line of credit" si se imprietenise cu tipele de la cafeteria. Am fost si eu odata sau de 2 ori la scoala cand aveau lunch. M-am ingrozit de cata mancare arunca copii in cosurile de gunoi: iau o imbucatura din pizza, iar restul ia drumul gunoiului ca se grabesc sa mearga la joaca. Ca sa stim noi cat au mancat si ce au mancat, am interzis masa de pranz la cafeteria.
Week end-ul asta a fost o vreme superba in San Diego, soare, cald si temperaturi in jur de '80. Splendid. A fost si Rock 'n Roll maraton, si au inchis artele principale - duminica.
sinzi_ana spune:
Am si eu meniul de pranz pt saptamana asta!!! M-am cam ingrozit...
Azi chicken tenders cu fries si jell-o puding, maine grilles cheese cu soup (cred ca e la conserva, ca ma indoiesc ca fac ei supa) si cookies, miercuri hamburger si fries, si tot asa!!!! Singurele legume sunt fries baby carrots (o data pe sapt) si green beans!!!
Mama...ce meniu groaznic...asa ca de maine ii duc eu mancare...am intrebat si se poate!!!!
Nu pot sa imi imaginez cum e sa manance cartofi prajiti o data la 2 zile!!!
La mine la gradinita, in Romania, aveau o mancare extraordinara copilasii...si fooooarte diversificata, aveau ciorbita sau supite (facute acolo) si felul 2 (carnita cu legume) si desert (prajituri sau placinte facute acolo) in fiecare zi!!!!
Intr-o sapt nu aveau acelasi meniu de 2 ori...
Sunt tare dezamagita..
Si inca ceva...fata de gradinita evreiasca, aici usile sunt deschise (intra cine vrea cand vrea) si parca copiii umbla de holuri singuri si nu par foarte bine supravegheati...
Uf...nu vreau sa il mut iar...ca desi dimineata nu vroia sa ramana, acum cand l-am luat era tare fericit si a declarat ca vrea si maine!!!
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
ruxij spune:
Destul de nasol Sanziana. La noi pana acum nu au dat niciodata fries si nici meniul nu se repeta decat odata la trei saptamani. Dar te tin la curent cum e cu schimbarea de meniu. Cred ca e bine sa ii dai tu mancarica la el, daca se accepta. Ce nu imi place mie la asta cu datul mancarii la el la varste mici e ca daca fiecare vine cu altceva, copilul vede la altii si sigur vrea aia ce are celalalt si nu are cum sa primeasca. Asa daca dau ei am zis ca se indeamna unul pe altul la mancat si mancand acelash lucru e mai probabil sa manance tot. Asta in conditiile in care mancarea ar fi cat de cat sanatoasa. Dar decat fries si hamburger asa des mai bine nu.
sinzi_ana spune:
Sunt dezamagita...si chiar imi placea gradinita asta!!! Si nu mai vreau sa il mut...in 1 luna 3 gradinite??? E cam mult...
Si eu sunt putin indoita ca va manca ce ii dau...adica el sa manance legume si carne la cuptor si ceilaltii copii cartofi prajiti (care ii plac) sau pizza?
Ar fi o solutie sa il iau inainte de masa de pranz... si ca pana acum sa ii dau acasa sa manance!!!
Dar eu credeam ca scap de hranitu - indopat!!! Ca o sa pape singur acolo...cu companie!!!
Uf...grea decizie...
Dar oare mancarea in timpul anului scolar difera de cea in summer camp?
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
Sanca spune:
mmmh cartofi prajiti cu usturoi . . . Si ai mei mananca, am odata pe luna, si acasa . . .
Lasa, ca mai bine ca poti sa-i dai pachet. Invata-l sa puna inapoi in lunch box ce nu a mancat, in felul asta, stii exact cat a mancat si ce.
Fetelor a-ti auzit despre falsele medicamente, facute de chinezi si vandute aici in farmacii? Bataie de joc, habar nu ai ce iei. Nici cei de la Phizer nu puteau sa-si dea seama imediat dintre falsuri si cele adevarate.
Siminaf spune:
Pot sa intreb si eu, chiar daca s-a mai discutat (nu gasesc acum unde), daca se infoliaza bagajele pe LAX, la plecare? Parintii mei pleaca duminica, pe 11 iunie, si tare am vrea sa le infoliem bagajele, ca sa nu dea iama in ele la Otopeni. Nu de alta, da' trimitem si noi la unii, altii, unele-altele si chiar ne pasa daca ajung la destinatari sau nu...
Va rog, spuneti-mi si mie!
Multumesc.
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood
Laura Takacs spune:
Simina, bagajele trebuie sa le lasi descuiate! Iti spun din experienta, si daca intrebi la counter o sa-ti confirme. Le poti incuia, dar daca cred ei ca vad ceva suspicios la scanner, iti rupe incuietoarea, da un telefon la airline si vorbeste cu ei, ca sa nu crezi ca debitez aiureli. Poate la LAX e altfel si ti-l trece prin scanner inainte sa ajungi la counter. La JFK si Newark s-a schimbat si ti le scaneaza dupa ce ti le-a luat la counter. Unul dintre bagajele noastre a fost desfacut aici, iti lasa un bilet ca sa stii, in geamantan dupa ce ti-l desfac. Eu zic totusi ca cel mai bine e sa intrebi airline-ul.
nematics spune:
Exista lacate speciale pe care le pot deschide cei de la aeroporturile americane, fara sa rupa lacatul - eu mi-am cumparat lacatele astea de acum 3 ani - sunt lacate cu cifru sau cu cheie si au o a doua incuietoare care se poate deschide cu cheia lor de la aeroport
acum e drept ca la Denver daca au chef sa le scaneze cu X-ray, o fac dupa ce le faci check-inul dar te iau si pe tine cu ei sa fii de fatza - ocazie cu care un tip de la ei mi-a cerut cifrul sa deschida lacatul; i-am zis: pai bine-bine, dar voi n-aveti cheie?? El: ba da, dar daca tot sunteti aici e mai simplu sa-mi spuneti cifrul.
Cred ca mi le-au mai desfacut si inchis la loc in acelasi fel pe la Washington anul trecut.
Simina, daca e sa-si vire laba cei de la Otopeni nu au jene nici cu, nici fara lacate sau folie - lui fimiu asta iarna inainte de Craciun i-au rupt un lacat la una din valize iar pe cel de-al doilea l-au deschis si nu i l-au mai pus la loc - i-au lasat valiza descuiata; lui nu au avut ce sa-i ia, din contra i-au pus o cutie pe jumatate folosita de rezerve feminine pentru depilator (Eva nustiucum marca, el zbura cu Air France si cu Tarom)
Mie la Lufthansa nu mi s-antimplat niciodata sa umble prin bagaje...
Laura Takacs spune:
Lasa Iuliana, ca va baga si voua scanatul dupa check-in, asa ca sa fiti in ton cu restul tarii Americanii cred in unformitate cand e sa te sictireasca.