Copilasii de ian-feb-mar 2003
Raspunsuri - Pagina 8
sinzi_ana spune:
David s-a dezvoltat tare frumos la montessori...stie o gramada de chestii : cultura generala, si cred ca merita!! Imi place si de educatoare si metoda!!!
Aici nu prea ai ce face cu copilul, caci scoala publica de care apartinem noi nu ni-l accepta decat daca are 5 ani impliniti in august...ori el va avea de abia in 2008!!! Asa ca alta solutie nu avem decat privata, si sunt destul de scumpute prin zona in care stam!!!
David nu se plange de maselute inca...poate lui Louis inca nu i-a iesit bine si de asta inca il doare...Eu il inteleg ca si mie imi iese acum o masea de minte (putin stramba) si ma doare si nu pot sa mananc calumea...desi am o foame...
Nu stiu cat mai are David acum nici kg, nici inaltime...vineri mergem la controlul de 4 ani...sunt chiar curioasa cum a evoluat...
Dar pare inaltut in comparatie cu copiii din grupa lui, dar aici pe forum am citit ca copiii au peste 110cm chiar de la 3 ani...asa ca e micut in comparatie cu ei
Oricum nu imi fac pb, sotul meu are 1.90 si vad ca David creste in ritmul lui...eu sunt mai micuta (1.60)...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
redi spune:
Pentru mamele care stau in Ro sau au programele de desene animate si in afara :cum reusiti sau nu sa selectati desenele la care se uita copiii sau limitati programul sau interziceti total ?
Eu am probleme cu desenele astea ,il las sa le vada pentru ca se vorbeste romana corect si foarte clar ,imi invata extrem de multe cuvinte si le intelege perfect ,insa atitudinea pe care o are este cam agresiva si isi imagineaza prea multe lucruri .
Copiii de la gradinita sau din parc nu au vazut acele desene si nu il intelege ce povesteste si despre ce ,iar el povesteste chiar daca i-am explicat ca ei nu le-au vazut.Este foarte incantat sa le spuna ce desene vede el.
Agresivitatea o scoate la iveala cand vine tati ,seara si se lupta si el ca la desene .Dar nu cu mine ,numai cu tati sau alti barbati din familie ,apropiati.
Voi aveti probleme din astea , ca nu-mi dau seama cum sa mai fac .
Nicoleta spune:
Servus, Redi.
Stefan are 4 ani si aproape o luna, vreo 17 kg si 104 cm.
El merge la o gradi de 8 ore de stat, in principiu suntem multumiti. Dar sunt multi in grupa... CEle private de la noi foarte putine au cadre calificate, educatoarele se schimba des... Gradi asta este chiar langa bloc, este noua (2000) si celelalte aspecte sunt ok.
Intrebai de desene, noi acasa tinem rar deschis televizorul, mai mult pe Animal Planet, Stefan este fan.
Sambata dimineata urmareste o emisiune pentru copii, se mai uita la desenele care sunt... dar fara prea mare interes. A vazut insa pana acum 3 episoade din Locomotiva Thomas si am intrat pe net de la serviciu pe site-ul oficial... si acum este fan. Este fan si al masinilor din filmul CArs, desi nu l-a vazut, dar are 2 carti cu ele. Noi "nu avem desene" acasa, le-am scos din "memoria" telecomenzii. Astfel incat vede numai desene clasice pe dvd la gradi. Si asa am rezolvat-o. Nu mai cere. Si nici nu le duce lipsa. Are ce face... DAR noi toti purtam nume de personaje de desene: eu Percy sau Sally, tati Fulger sau Thomas, el Bucsa sau Locomotiva cu Carlig
Intru si eu mai des pe aici, sa vad ce mai fac pustii vostri.
Nicoleta
redi spune:
Buna dimineata Nicoleta ! Ce bine ca nu aveti desene !
Am sa ma uit si la pozele tale sa-l vad pe Stefan !
Sinzi ana ,stiu ca doare maseaua de minte, rau ,mie mi-a taiat stomatologul putin din gingie ca nu putea iesi ,apoi nu am mai avut dureri .
Nicoleta spune:
http://new.photos.yahoo.com/copiii_din_2002/album/576460762373000345
Redi, uite-ne! Voi cum aratati?
Nicoleta
redi spune:
Aratam si noi dar n-avem ce ,nu stiu sa fac pozele la marimea care trebuie si nici calculatorul asta nu vrea sa ma ajute .As vrea sa va pun poze dar deocamdata nu pot ,scuze .
Acuma ma uit pe ale tale !
redi spune:
Am vazut un baietel frumos ,cu sprancene asa cum imi plac mie !
Sa va fie sanatos si sa ajunga OM !
Cum dealtfel imi doresc si mie si tuturor parintilor !
Nicoleta spune:
Redi, multumim. Pozele le poti face la orice dimensiuni, le poti micsora pe calculator. Astept sa va aratati si voi la fata :).
Stefan este bine, numai ca de ceva timp se zgamaie la bubele de pe fata, si-a facut rani pe obraz... din lipsa de ocupatie cred. Nu stiu ce sa ii mai fac, am inceput sa ii dau cu Rivanol si cu unguent cu tetraciclina, sa vedemce si cum... Mi-e ca ii ramane semn.
In rest este bine, azi a mes la gradi, sa speram ca va fi bine.
O zi buna va doresc,
Nicoleta
redi spune:
Dar de la ce are bubite pe fata ?
Vreo alergie sau tantari ?
Eu am folosit TRIDERM dar nu pe fata .
sinzi_ana spune:
Copiez aici mesajul de la copii de 2002...ca nu are rost sa il mai scriu odata:
Noi am fost la controlul de 4 ani, plus o consultatie la logoped la gradi...
Logopedul a spus ca pronunta f corect toate sunetele, se balbaie un pic, dar e normal la varsta asta pt ca au multe de spus si nu le iese la fel de repede pe cum gandesc si mai ales ca e bilingv...dupa 5 ani daca inca se mai balbaie atunci va lucra un pic cu el...
Testul de la dr a fost ok, stie sa se imbrace, sa isi puna incaltamintea, sa tina creionul in mana, sa reproduca un desen simplu, se orienteaza in spatiu...
Medical e ok...hihi...cica e un copil sanatos si voinic ...nu stiu cum de l-a numic voinic...hihi...
E in continuare pe linia de 95% la inaltime cu 108cm si pe 50% la greutate (aici a avansat) cu 16.8kg!!! Deci...io zic ca e bine...
Desi nu m-am scapat sa il intreb daca nu e slab...adica ca e diferenta intre cum se situeaza la inaltime si cum la greutate...si a spus ca nu are nici o relevanta , ca o greutate la 95% se considera putin overweight, indiferent de inaltime...Desi ma mai uit induiosator la el si mi se pare ca ii sunt coastele proeminente...
Ah...si mi-a spus ca la baie sa il mai decalotez un pic, ca inca nu iese toata "dansa" afara ...la intrebarea mea de ce, mi-a spus ca in adolescenta cand va avea erectii il va durea, si eu am spus ca "si ce daca?"...hihi...mi-a ranjit si mi-a spus ca atunci nu ma va lasa sa il decalotez, si io tare in limba am spus ca se va decalota singur [:P]
A scapat de vaccinul de polio ca ma grabeam ingrozitor...
Si aici vreau sa va intreb: la ce varsta sa face rapelul de polio?? Ca eu nu mai stiu in Ro cum era...si nu stiu daca sa il fac acum...sau sa respect cum a inceput din Ro...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David