Despre HSG si nu numai (3)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
aniast72 spune:
ela27, eu zic ca e suficient un supozitor cu piafen. Dar cel mai eficace lucru e relaxarea. Sa nu-ti fie teama si sa fii super relaxata. Asa vei trece usor peste HSG. Durerea e provocata doar de teama... Pupici si iti tin pumnii.
Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Stelutza_36 spune:
ela27, alexia28 va tin pumnii, si incercati sa fiti cat mai relaxate, ca atunci nu doare asa de tare. stiu ca e usor sa dai sfaturi, dar am trecut si eu ieri prin HSG si cred ca m-a durut mai mult din cauza ca eram foarte incordata si nu reuseam sa ma relaxez. cel mai rau a fost cand mi-au pus valvele si dupa aceea m-a durut un pic cand a trecut lichidul prin trompe. din fericire la mine totul e in regula. medicul a spus ca nu stie daca au fost sau nu aderente pt ca la inceput a trecut mai greu lichidul dar pana la urma totul a fost ok.
Avalon tu cat timp ai sangerat? mie mi s-a facut ieri pe la 12, dar inca mai sunt firicele de sange si ma doare burta ca la ciclu. e normal?
ela27 spune:
multumesc tuturor pt. incurajari.azi am facut HSG.m-a durut mai putin decat ma asteptam. eu am mai facut HSG si in orasul salcamilor cu un an in urma iar imediat dupa procedura a trebuit sa stau in pat cam doua ore.acum nici nu a fost nevoie sa-mi schimb hainele si am plecat imediat.
rezultatul:trompe ok
aniast72 spune:
ela27, ma bucur ca ai trecut cu bine peste HSG. Stiam eu ca nu ai de ce sa iti faci probleme cu durerea...
Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
Multumesc pentru incurajari, gata am scapat de HSG, nu a fost asa de dureros cum ma asteptam. Fetelor care urmeaza sa faceti HSG sa nu fiti speriate ca nu doare asa de tare, pe mine m-a durut mai usor decat la un CM. Intr-adevar am luat inainte un piafen si un nos-pa si a fost ok. Rezultat: o trompa buna, una nu se vizualizeaza.
Bafta multa tuturor care urmeaza sa faceti HSG-ul
slavmih spune:
Buna fetelor am afluat vesti incurajatoare la voi aici Si eu trebuie sa fac HSG luni la Giulesti recunosc ca mi-e f frica.
Sper sa fie bine!
ela27 esti din Braila?
O zi buna!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
Mihaela, nu trebuie sa-ti fie frica, uite eu am si uitat de HSG. Si as mai face inca o suta daca as sti ca o sa am un bebe in burtik. Sa iei un calmant neaparat inainte si sa te inarmezi cu rabdare ca dureaza la Giulesti toata procedura cu internarea, cu consultul, stai prin salon....eu am fost foarte revoltata de chestia asta...dar a trecut si nu imi pare rau ca am facut-o. Doctora de la radiologie este super de treaba si asistentul la fel. Imi amintesc ca eu nu mancasem nimic toata ziua ca asa auzisem ca e mai bine si cand m-a vazut asistentul de la radiologie a inceput sa faca 'misto' de mine ce fatza am si m-a trimis sa mananc ceva si sa ma intorc.
Bafta multa si nu-ti fie teama
nusy spune:
Dragelor, va cer si eu o parere. Eu am facut HSG-ul in toamna,la mine in oras.M-a durut cand mi-a introdus lichidul,insa suportabil(si fara sa fi luat vreun calmant inainte).Problema,acum,este de interpretare a rezultatului.Astfel, radiologul mi-a spus ca "pot sa fac 20 copii,nu unul", ginecoloaga mea si inca o dr. ginecolog din Constanta -la fel- mi-au zis ca sunt bune trompele.In schimb,ii arat HSG-ul dr.Dantes (medic f.bun din Constanta) si imi spune ca dreapta e buna iar stanga e bunutza...Ajung apoi la prof.Banceanu(de la Polizu) care mi-a facut histeroscopie si i-o arat si lui...Surpriza..." trompele nu prea sunt bune". Eu acum nu stiu ce sa mai cred.HSG-ul asta nu e ,totusi,o investigatie clara...la care afli ori e laie ori balaie?? Chiar asa de diferite pot fi interpretarile pe acelasi film?? Voi ce credeti?
Probabil ca voi repeta HSG-ul peste vreo trei luni...dar pana atunci as vrea si eu sa am ,in mintea mea, o idee clara despre cum stau cu trompele,caci deocamdata habar n-am!
Nusy