Despre HSG si nu numai (3)
Raspunsuri - Pagina 7
nasha_4as spune:
nusy pai in afara de film/filme un buletin radiologic nu ti-au dat? acolo ar trebui scrise interpretarile la rezultat...
nusy spune:
Nasha ,nu,nu mi-au dat...decat o hartie pe care scrie numele meu,varsta,data la care a fost facuta si HSG.Atat.Fara nicio interpretare(cu exceptia celei verbale)
Nusy
nasha_4as spune:
data viitoare sa ceri...nici mie nu mi-au dat la primul hsg care a fost facut si in pripa ca eram vreo 12 programate in ziua aia si ft. prost!
nusy spune:
Asa am sa fac...dar in cazul asta,ce parere ai,chiar atat de mult pot diferi intre ele interpretarile????
Eu ce sa cred in momentul asta....sunt bune sau rele trompitzele mele??? Ca pana o sa fac alt HSG,sa ma conving,...mai dureaza..
Nusy
nasha_4as spune:
nusy,eu cred ca nu ai motive de panica in ceea ce priveste trompele...parerea mea:daca trei persoane avizate au zis ca sint "bunute" eu zic ca e ok!si mai e ceva,din experienta mea vreau sa iti spun ca radiologul interpreteaza cel mai bine,mai ai ceva de facut inainte de a te arunca spre un alt hsg...cauta un radiolog bun sa iti explice pe film tot,eu asa am facut si mi-am invatat trompele si forma lor incit acum sint in stare sa dau eu explicatii medicilor ,pt. curiozitatea ta i-a filmul,pune-l in lumina si ai sa vezi si trompitzele,cele doua firicele subtirele prin care a circulat subst. de contrast...la mine la primul hsg nu este decit o pata mare,neagra,nici urma de vazut trompe...dupa instilatii se vad clar trompele dar se vad si formatiunile lichidiene(sactosalinxul) fata panicata!
nusy spune:
Nasha:
Intr-adevar,se vad cele doua firicele in lumina.Dar ca sa vezi cat sunt de panicata....parca,chiar la intrarea in uter, vad pe fiecare trompa cate o mica pata neagra...sa fie obturate acolo(sunt paranoica deja,nu?)
Uff,radiolog n-am de unde sa iau...iar cel care a citit-o a fost foarte categoric:20 copii!!!!Am s-o mai arat si altora(si inca o data dr.meu din C-ta) si poate mai obtin un raspuns bun.Te pup!
Nusy
nasha_4as spune:
iti spun ce mi s-a intimplat mie la primul hsg,tot lichidul a curs afara,nu a patruns nimic ,atunci chiar nu mi s-a mai dat nicio sansa...decit fiv! ca sa aflu dupa ani de zile de la doi medici din localitati diferite ca aparatul nu a fost montat corect!!!deci parerea mea si numai a mea este ca ori cei care ti-au facut hsg au fost niste dobitoci(vezi cazul meu) ori ai obstructie totala de trompe si normal ca lichidul nu patrunde...
nusy cind mergi cu filmul la dr. pune-l sa iti explice ce ii cu petele alea negre,e organismul nostru si sint datori sa ne explice chiar daca nu gasim o rezolvare a problemelor!