Despre HSG si nu numai (3)
Raspunsuri - Pagina 8
nasha_4as spune:
ayleen nu am auzit de asa ceva in viata mea,recunosc ca poate mai inainte nu am inteles/nu am citit atent ceea ce ai postat...un film in conditiile astea ti-au mai dat?si mai ales nu te grabi sa repeti analiza care'i destul de traumatizanta pina nu te refaci bine,bine ,eu care ma credeam "stan patitu" la singerari de post-interventii in sensul ca am avut scurgeri si 2,3 zile dupa hsg ramin uimita cu 4 zile!!! si neaparat schimba doctora!!!
gaseste un profesionist ca doar nu sintem cobai! singerarile clar ti se trag de la faptul ca ea a gresit-o undeva!!!
Alé spune:
Autor: ayleen
Subiect: histerosalpingografie, la policlinica militara
Trimis la: 04/07/2006 11:51:28
Am facut si eu o histerosalpingografie, la policlinica militara. Ideea e ca doctorita, desi parea ca stie ce face, nu a reusit sa introduca prin col nici un gram de lichid de contrast, care a refulat din vagin. Ea mi-a pus diagnostic "sinechii uterine" si mi-a spus ca ii e frica sa mai impinga acul acela, de teama sa nu perforeze vreo membrana si sa fac hemoragie. Zicea ca am colul atat de stramt incat nici spermatozoidul nu poate trece prin el!
Am acum niste nelamuriri: daca am colul atat de obstructionat, cum de am menstruatie (si inca foarte regulata)? Sangele iese si el din uter pe undeva, nu?! Oare o fi fost doctorita nepriceputa? trebuie sa mentionez ca a fost si o experienta traumatizanta, am lesinat, mi s-a facut o injectie cu calciu si magneziu...
Dar, din dorinta de a afla de ce nu am ramas niciodata insarcinata (am 29 de ani), as repeta histerosalpingografia, bineinteles in alta parte, as face orice!
Ce imi recomandati, dragelor? Ce parere aveti? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Amely
Raspuns la: 04/07/2006 12:04:44
La prima vedere, mi se pare ca dr-a respectiva nu are foarte multa experienta in ceea ce priveste HSG... Cum adica ai colul prea stramt de nu poate trece nici ? pai exact ce spui tu: fluxul menstrual cum trece? Da, exista sinechie de col, mama mea a avut si nu stia de ce nu ramanea gravida, iar dupa ce dr. i-a dezlipit colul a ramas in aceeasi luna. Dar in cazul asta nu inteleg de ce nu ti-a rezolvat problema pe loc? Nu ti-a propus nimic, macar sa vii pentru o histeroscopie? nu a gasit o solutie? Daca nu, atunci sfatul meu este sa schimbi dr-ul... Ai de unde alege, fetele merg majoritatea la dr-i foarte buni, care stiu cum sa te ajute sa obtii o sarcina si in nici un caz nu se sperie de un col lipit.
Multa sanatate!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: laviniaN
Raspuns la: 04/07/2006 12:08:55
Bine ai venit printre noi si iti dorim o sedere cat mai scurta.
si eu am 31 de ani si nu am ramas niciodata insarcinata mi sa propus sa fac o laparoscopie....poate nu ar fi rau sa incerci si tu.
in bucuresti gasesti o clinica destul de mare MEDSANA parca poate e bine sa-ti faci acolo o programare si sa vezi ce probleme sunt.
ar trebui sa vorbesti cu fetele din bucuresti la ce medic sa mergi.
eu o sa incerc luna viitoare un tratament la sovata poate o sa dea rezultate....multe fete au reusit asa.
Analize hormonale ai facut?
Pupici LAVINIA.
Raspuns la: 04/07/2006 12:20:21
Da, ea m-a lasat o ora sa imi revin, dupa care a incercat sa-mi faca o dilatare de col. Intra acul acela gros, dar doar vreo doi cm! Injectia cu xilina nu ajuta deloc, imi venea sa mor de durere si ea a renuntat, pt ca imi spunea ca e posibil sa existe acolo o membrana. M-a trimis pt histeroscopie la dr Erbasu din Polizu. Dar...mie nu-mi vine sa cred ca am colul obstructionat!!! Pai, stiti foarte bine, ca sunteti femei, ce cheaguri si bucati mari de membrana uterina eliminam la menstruatie! Astea nu ies prin col?
Nu stiu spre ce doctor sa ma indrept! La spitalul militar, unde apartin, e o nebunie totala, nu ma duc acolo decat daca am timp de stat ore in sir. Ceea ce mi-e imposibil.
Raspuns la: 04/07/2006 12:31:27
Nu am facut analize hormonale, pt ca la ecografii se vedeau ovarele cu ovuli mari, alteori se vedea ca un folicul ovulase...si de aici concluzia ca n-ar fi problema hormonala... Tu unde vei face laparoscopia? Ma bate gandul sa ma duc la Medsana, dar ma sperie preturile... In ultima instanta m-as duce si acolo, mai ales ca am reducere douazeci la suta la analize, datorita contractului cu firma unde lucrez...
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: nusy
Raspuns la: 04/07/2006 12:50:26
Ayleen: sfatul meu este sa faci o histeroscopie.Prin asta se rezolva si problema colului si sinechiile uterine.Du-te cu toata increderea la Polizu, eu am facut acolo saptamana trecuta histeroscopia...sunt medici foarte buni...a-propos, dr. se numeste Esanu ,nu Erbasu.Te pup.
Nusy
Raspuns la: 04/07/2006 15:15:55
Spune-mi si mie, a fost nevoie de spitalizare?
Autor: nusy
Raspuns la: 04/07/2006 15:20:20
Da, 4 zile.Mai multe detalii,daca vrei,am scris la subiectul "histeroscopie", cauta-l mai in urma.
Nusy
Autor: valentinag
Raspuns la: 06/07/2006 10:56:20
Ayleen si kie mi s-a intamplat la fel,prima oara nu a intrat substanta de contract pentru ca am facut un spasm al colului de frica,s-a strans si nu a lasat sa treaca nimic! A2-a oara m-am dus mai relaxata si totul a decurs bine,a intrat substanta si culmea nici nu ma durut foarte rau!
Am fost si eu pacienta lui Esanu,am renuntat ca era super ocupat,niciodata cand aveam nevoie nu-l gaseam...sper sa nu fie cazul la tine!
"La vita e bella"
poze
Autor: nasha_4as
Raspuns la: 06/07/2006 21:42:16
ayleen acum cind am citit acest subiect iti spun ca valentina s'ar putea sa aiba dreptate...eu cred ca e din cauza "spasmelor",mi-am citit bine de tot o radiografie si am gasit...spasme la nivelulul ostimulilor uterine tubare!merci,valentina!!!
Raspuns la: 07/07/2006 11:24:47
Da,schimb doctorul! Sangerarea a fost foarte puternica, a fost exact ca o menstruatie de zile mari. Am intrat in panica si i-am cerut sa-mi faca o ecografie, pt ca mi-era frica sa nu-mi fi ranit colul. Mi-a aratat femeia colul, ca e in regula. Am facut apoi la Medsana o colposcopie, sa scap de paranoia. Colul arata bine.
Dupa HSG, femeia a incercat sa-mi faca si o dilatare de col, dar n-a reusit, la fel, zicea ca e colul obstructionat si nu intra dilatatorul. Simteam ca mor, pt ca pe ecograf totul parea in ordine... O saptamana mai tarziu iar m-a chemat, ca sa incerce sa imi toarne ser fiziologic prin col in uter, cu un furtunas moale. N-a reusit!
De ramas insrcinata, evident, nu raman. E drept ca am si uterul foarte retroversat... Naiba mai stie?!
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
nucutza spune:
Si eu cred ca e de la frica. Prima data cind am facut HSG, acum 100 de ani la Iasi, tot asa am patit. Aveam colul atit de inchis ca nu intra nimic. Dar dr. a stiut ca e de la teama, m-a chemat alta data si mi-a spus sa iau nu stiu ce supozitor (cred ca scopantilul de azi) si... o pastila de nitroglicerina (sublingual)!!!??? Asa am facut, desi m-am cam speriat de nitroglicerina, da sint ascultatoare. Si mi-a facut si m-a durut mult, mult mai putin ca anul asta la Giulesti. Nu ca la giulesti m-ar fi durut f. tare, dar oricum, mi-a placut mai mult prima data
Schimba medicul si stai relaxata, ca nu te doare foarte tare.
ela27 spune:
BUNA SEARA,
SLAVMIH-SPER CA LUNI SA NE ANUNTI UN REZULTAT BUN LA HSG.
INCEARCA SA FII RELAXATA.
DA, SUNT DIN BR.TU LA CE DOC.LOCAL AI FOST?
oanabbb spune:
vreau sa va intreb..a facut cineva hsg la CFR2?
ca parca m.ar bate gandu...asa multe fete au facut si dupa au ramas...ca zic ca as incerca.o si pe asta.
dar la CFR stie cineva cum se procedeaza?si nu se poate face ceva ,un fel de anestezie,ca de supozitoare am citit...
a,si mai am o nelamurire,care ar fi diferenta intre instilatii si hsg?ca am auzit ca astea nu dor.
va pup...
oanabbb spune:
haideti,fetele...si mai ales veteranele...ziceti.mi de hsg.
cat ati dat voi?cui trebe dat?a ajutat?pleaaaaaaase.....
Tabitha spune:
oanabbb: eu, la Giulesti, am dat 200.00 radiologului si 500.000 doctoritei mele. Initial doctorita imi zisese sa vin cu 1 milion lei, contravaloarea substantei de contrast, dar fie nu a vrut fie a uitat sa mi-i ceara. Banuiesc ca daca dai "spaga" sunt mai atenti la modul in care iti prind colul si cum iti imping substanta. In rest, rezultatul depinde de DD si de ceea ce este la tine in burtica.
Primele mele teste - http://community.webshots.com/user/Tabitha_Dara