Despre HSG si nu numai (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

dar de instilatii ce stiti?

care e diferenta intre ele si hsg?
am auzit ca instilatiile nu dor.si ca ar fi bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

oanabbb: nu te superi daca iti raspund la intrebare, nu? Dupa laparoscopie am facut 2 instilatii, care nu m-au durut deloc. Cu siguranta substanta folosita la instilatii e diferita de cea de la HSG, la instilatii se pune un antibiotic, cu scopul de a elibera eventual trompele si sa fie totul bine pe acolo. HSG este mai mult o metoda de diagnosticare decat de vindecare. In general, daca la HSG se descopera trompe infundate, se fac 2-3 serii de instilatii si apoi se repeta HSG, ca sa se vada daca s-au desfundat. Pe unele fete, care aveau trompele indunfate, le dureau si instilatiile. La mine instilatiile au fost floare la ureche, nu m-au durut de loc, dar HSG facuta la 4 luni dupa instilatii m-a durut, caci trompa dreapta se infundase intre timp.

Primele mele teste - http://community.webshots.com/user/Tabitha_Dara

Mergi la inceput

TABI

...GATA ca mi.ai luat tot ruju

ti.am dat cate unu pt fiecare saptamana de burticoasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

oana instilatiile pe mine m-au durut mai putin ca hsg,e aceasi "procedura barbara" numai ca in loc de subst. de contrast iti introduc in trompe antibiotic,hidrocortizon,si xilina pt. ameliorarea durerilor(din cite imi amintesc eu),se face exact un...hsg dar fara FILM,asta e tot!!!si e recomandat pt. permeabilitatea trompelor si nu pt functionalitatea lor...,si un raspuns de "veterana"!!!
tabi te felicit din tot sufletul si aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

oanabbb: multumesc pt. pupici, eu ti-i dau dubli[dual

nasha:

Primele mele teste - http://community.webshots.com/user/Tabitha_Dara

Mergi la inceput

NASHA......MULTUMESC de raspuns...da eu tot as mai avea o intrebare...
atunci ce ar fi mai bine sa fac...HSG sau instilatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

ce iti recomanda medicul ,lasind gluma la o parte hsg-ul e urmat de instilatii daca e cazul,in niciun caz instilatiile nu se fac fara o vizionare prealabila a trompelor,sper ca te-am lamurit si daca nu ai citit cauta povestea de succes a lui tia careia instilatiile i-au facut bine...dupa umila mea parere nu e nici o procedura "foarte barbara" si cred e eficienta pentru ca antibioticul actioneaza direct inauntrul trompelor...

Mergi la inceput

am inteles...
deci prima pe lista hsg..dupa care ne rugam sa nu fie nevoie de instilatii...si daca.i musai...cu placere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LARA76 spune:

oanabbb: am facut ieri HSG la CFR2 cu dr Mihalache. Am plecat de acasa foaaaaarte linistita pt ca citisem mesajele fetelor si atunci nu mi-am mai facut probleme ca o sa ma doara foarte tare. Am luat doua No-spa si un supozitor scopantil. M-a durut ingrozitor. Prima data cand mi-a bagat lichidul a fost cumplit. Am stat pe masa cam 10 minute, dupa care a mai bagat putin lichid . Asistenta sefa a fost draguta, mi-a tinut mana pe burta sa nu ma doara, alta asistenta imi facea aer cu o bucata de hartie si o carpa uda, doctorita a fost si ea foarte calma si draguta dar din pacate experienta a fost cumplita. Ieri am zacut toata ziua, astazi mi-am revenit. Ma mai doare putin burta si cam atat. Din pacate o trompa nu s-a vazut, doar cea din dreapta este buna. Dr. zice ca nu am trompa pe stanga.
Ideea e ca nu vreau sa te speriidar ma gandesc ca poate e mai bine sa te astepti la ceva dureros si sa constati ca a fost floare la ureche. Ai vazut si tu cred, cate fete au trecut prin asa ceva fara durere. Poate am fost eu un caz mai special...cine stie.
Calmante mi-au facut dupa ce s-a terminat totul, ca cica e important sa spui cum se propaga durerea prin burta.
si mult curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adix27 spune:

aveti idee care sunt cauzele infundarii trompelor?

Mergi la inceput