"Vintage romanesc"
Raspunsuri - Pagina 6
inaioana spune:
Aici gasiti cateva cantece de "Cantarea Romaniei" inclusiv cunoscuta "Magistrala albastra"
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
pozici
zana spune:
Da, mai lipsesc poeziile si galeria e completa.
Macarale, macarale
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76746" target="_blank"> Povestile forumului
floriinutza spune:
nu a pomenit nimeni de
GUMELA- guma de mestecat cu aroma de banaane, de cele mai multe ori;
floriinutza spune:
mie chiar imi lipsesc jocurile si jucariile comuniste:
- jocurile de carti cu animale, instrumente muzicale, costume nationale, etc.
- CALEIDOSCOPUL -tubul acela de carton cu oglinzi si cioburi colorate inauntru.
- Basme in bucatele = varianta autohtona a lui puzzle
- Am invatat sa cos
- Am invatat sa tes
- Micul constructor
- Bunul gospodar - adaptarea lui Monopoly, nu puteai cumpara decat apartamente. restul nu erau de vanzare.
Foarte important: unde sunt discurile si casetele Electrecord cu povesti ?
blue eyes spune:
quote:
Originally posted by floriinutza
- Bunul gospodar - adaptarea lui Monopoly, nu puteai cumpara decat apartamente. restul nu erau de vanzare.
restul nu se gasea!
Mie mi-a lipsit subiectul asta.
viorela hoff spune:
fain subiectul, si pozele!
mi-am adus aminte cu ocazia asta ca Pepsi era fff bun pe-atunci! dar nu se gasea decat in restaurante.
circula o legenda cum ca in satul natal al lui Ceasca, taranii isi umpleau canistrele de lapte cu Pepsi si ciocolata era pe toate drumurile.
Am fost intr-o excursie atunci si unul din "obiective" era satul cu pricina. Poate nu ma credeti fetelor, chiar am vazut taranii la carciuma umpland canistra de lapte cu Pepsi, noi am dat buzna sa cumparam si noi dar...dezolare totala, nu se vindea "fara sticla"! Asa ca, am baut fiecare cat am putu baga in noi, pana ne-am umfalt burtile de nu mai puteam sta in autobuz, dar macar am venit cu ciocolata acasa pt. ai nostri!
ah, si apropos, va mai aduceti aminte de "autobuzele" cu scaune de plastic cu care mergeam in excursii si tabere? iar mai tarziu la muncile din agricultura!
ce inseamna sa fi copil, nu aveam nevoie de aer conditionat pe vremea aia!
V
floriinutza spune:
quote:
Originally posted by blue eyesquote:
Originally posted by floriinutza
restul nu se gasea!
Mie mi-a lipsit subiectul asta.
?!
restul nu se gasea, sau nu era de vanzare!
ca C.F.R. se gasea, dar nu era de vanzare!
nici loteria nu era de vanzare!
nici case nu erau, numa' apartamente, ca doar se daramau casele ca sa se construiasca blocuri, si toti copiii statea la bloc si avea parinti proletari. daca se putea, tata sudor si mama laminoare.
blue eyes spune:
Leii de atunci
www.pruteanu.ro/Imagini/ban/bani2.htm" target="_blank">http://www.pruteanu.ro/Imagini/ban/bani2.htm
ps. floriinuza, tonul meu era jovial, nu ironic. Nu exclud ca s-a inteles asa, am fost cam scumpa la vorba si am lasat loc de neintelegere. Mea culpa.
Voiam sa zic, in rest nu se gasea nimic, bine ca macar la Monoply puteam cumpara ceva, restul nu prea se gasea, rafturile erau goale.
zana spune:
quote:
Originally posted by iileana
...
Fiu-miu s-a gindit ca poate faceau omuletzi si animalutze. Hihi, parca-i vad, in CC al PCR, bricolind. Din castane si chibrituri. Desi nici chibrituri nu prea se gaseau...
So...la ce le foloseau?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Nuu...n-aveau rabdare pentru bricolaj.
La foloseau la terapii complementare.
"Cei ce poarta o castana in buzunarul de la haina vor fi feriti de durerile reumatice."
Extras din traditia populara.
Eu le am pe birou, am uitat sa cumpar scobitori.
iileana spune:
Ma macina o intrebare:
...ce faceau astia cu castanele pe care trebuia sa le ducem la scoala?...
Erau din astea din parc, nu din cele comestibile. "Colectam" pungi intregi. De ce?????
Fiu-miu s-a gindit ca poate faceau omuletzi si animalutze. Hihi, parca-i vad, in CC al PCR, bricolind. Din castane si chibrituri. Desi nici chibrituri nu prea se gaseau...
So...la ce le foloseau?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details