"Vintage romanesc"
Raspunsuri - Pagina 3
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by aduscaquote:
de exemplu cu o tanti chinezoaica ce facea cu ochiul cand miscai poza
sa stii c-o am si acum la mama acasa, si snururile comandant de grupa, respectiv de detasament a surorilor.
iar snurul tau pun pariu ca era albastru, dar esti prea modesta sa recunosti.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Ortansa spune:
io aveam vederi cu Shakin' Stevens...hee?hee? cine mai era ca mine?am inceput sa le colectionez in clasa a 8 a ,ma indragostisem mortal de SS.ma duceam tocmai pe o straduta laturalnica de pe lipscani unde era un atelier foto vechi de cand lumea si acolo,numai acolo gaseam poze cu idolu' meu.uneori se nimerea sa ma duc si sa nu gasesc prospaturi,sa fie poze pe care le aveam deja si eram f. dezamagita-veneam din militari cu metroul pana acolo.in cl a 9a un coleg de-al meu avea un disc(placa) cu el si nu a vrut in ruptul capului sa mi-l imprumute.ce ciuda am avut pe el.
fratii mei aveau colectii de surprize de la "ciungaaa baieti,seminte baieeti":-D,cele mai valoroase fiind cele de la ciunga Turbo.mai apoi au avut si colectii de timbre(cred ca mai au si acum).
cand ieseam de la scoala pierdeam pe putin 2-3 ore in fata blocului sau in scara ca sa jucam elasticul.
in cl a8a am prins gustul dresurilor fine de la adesgo,dar nu sufeream sa fie culoarea piciorului,asa ca-i coloram cu vopsea pudra neagra luata pe sub mana-ii fierbeam intr-un ibric:-).
si mai mi-amintesc in ce hartii grosolane ne impachetau pantofii si imbracamintea la magazine.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
Llaura spune:
Sunteti absolut mortale, nu credeam ca mai sunt in viata persoane care stiu ce e aia Middle of the road. Mie imi placea Soleil, soleil. Si am discul vinil si acum (pe langa altele vreo cateva sute).
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Dar "prezervativele vulcan" le-ati vazut in poze? ca eu " pe viu " nu-mi amintesc sa le fi vazut (doar o cutie cu fluturasi desenati pe pachet am gasit in sertarul parintilor, da' alea erau chinezesti:)). In rest, am avut fericirea ca la "revolutie" sa fiu minora; de fapt , adolescenta, deci tot am destule amintiri din epoca.[/teal][/font=Comic Sans MS]
hehehe...pai sa tot fi avut io freo 9 ani, asa, venita in vacanta la Iesi, la o matusa de-a mea, mindra gestionara de tutungerie. Intr-o zi m-a luat cu ea la serviciu si, din curiozitate, am facut "inventaru'" la marfa, drept pentru care imi pica in fata ochilor si cutia cu fluturasi. Cum ambalajul respectiv era viu colorat, atragator chiar, o intreb pe matusa-mea ce-i acolo. La care ea, fisticita, incilcita, da' cu o booogata imaginatie, imi egzplica cum ca sub fluturasi se ascund niste chestii pe care pescarii si le baga-n fund, ca sa aiba rabdare la pescuit.
Nooo...si dupa doua ore, cine intra in tutungerie??? Iubita lui frate-miu (frate care e mai mare ca mine cu 10 ani si care era deja student la vremea aia). Io, plina de solicitudine (fiindca imi placea tipa) ii fac cu ochiu' la fluturasi si o intreb daca stie ce-i acolo...ea se face ca nu-ntelege, asa ca i-am egzplicat!!!
Adevaru' e ca m-au trecut si pe minte amintirile vazind pozele cu vintages!!! Nu mai are nimenea o cartela de mincare, cu ratia pe-o luna???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
denizel spune:
hai ca mi-am amintit o chestie pe care nu a mai spus-o nimeni pe nicaieri: mai stiti tzepushele alea care erau in toate magazinele si in care vanzatoarele infigeau bonurile cu care veneai dupa ce achitai la casa?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Ramona J spune:
Mai am si eu unele:
bombonele Cip
primele melodii preferate - Mihai Constantinescu - ceva cu "un zimbet si-o floare, o raza de soare"; Paloma Blanca; Demis Roussos - Good-bye my love good-bye; deh, eram romantica de pe atunci
pentru mine erau programele tv de la sirbi; muzica sirbeaca - Bajaga, Goran Bregovic, Magazin
napolitane Danut
am mincat odata 7kg de banane in doua zile (cu matusa mea); le-am gasit, aveam vreo suta de lei la mine si am luat cite am putut
Cico - numai in Bucuresti era bun
Inghetata de portocale sau de rom de la o anume cofetarie; prajitura cornet cu frisca tot de acolo
radio Luxemburg, topurile de acolo le ascultam noaptea si ce mai "fisiia" radio!
Pink Floyd la Kashtan
BZN - Blue Eyes, o stie cineva?
"Happy Children" nu mai stiu cine o cinta
Am avut doua perechi de adidasi de la Pionierul. Unii mi-au fost furati la un concurs de gimnastica (din vestiar) si am ramas desculta la 60 km de casa.
Blugii mei de la sase ani. Pe buzunarele de pe fund bunica l-a brodat pe Donald ratoiul pe o parte si pe Daisy pe cealalta parte.
Primii mei blugi de teenager au fost Rifle. Cind s-au rupt i-am peticit.
Napolitanele chinezesti cu fructe pe ele.
Bomboane Olimp
Era un sapun pentru copii in forma de ratusca. La nasterea fiicei mele am primit cadou un sapun identic, cumparat in State de la un magazin de lux.
TV-ul nostru de pe vremuri se numea Clasic-S.
Formatia Mondial, Olimpia Panciu, Margareta Pislaru.
Din colectia de discuri a mamei - Pompilia Stoian
Semnal M
Constat ca am uitat multe. E bine ca avem ocazia sa facem exercitiul asta de memorie. Si cind te gindesti ca pe vremea aia credeam ca va fi mereu la fel, ca lucrurile nu se vor schimba niciodata.
In 1980 cind ne uitam la serialul Dallas nu mi-am imaginat vreodata ca voi locui la citiva km de Southfork Ranch.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Teodora D. spune:
Ramona, imi amintesc de melodiile de care ai scris; pe discul cu "paloma blanca", de 45 de turatii, era pe cealalta parte o melodie care-mi placea la fel de mult, "bimbo", fara sa ii dau pe vremea aceea alta conotatie.
Si filmele pentru copii mi-au lasat o amintire de nesters, nu doar "veronica", ci si "fram, ursul polar", "maria mirabela","ciresarii","racheta alba","toate panzele sus","pistruiatul", "roscovanul", chiar si "eroii nu au varsta" ma captiva(acolo a debutat pe ecran banica jr.)Si mai sunt cateva.
Nu stiu daca voi va mai amintiti de Steaua, cand a cucerit in 1986 cupa campionilor europeni, am gasit www.youtube.com/watch?v=r0NRjFYiEbM&search=duckadam" target="_blank">17 secunde de imagini de la marea bucurie de atunci.
Am gasit si un www.youtube.com/watch?v=Vrk_0v48_vE&search=ceausescu" target="_blank">filmulet in care evenimentele din decembrie '89 sunt folosite pentru a "ilustra" o melodie a celor de la Offspring(cred); mie nu mi-a placut initiativa.
p.s.- in "cautarile" mele am dat peste o www.youtube.com/watch?v=4Y33-RHhfho&search=alla" target="_blank">"Sexy Babushka", vezi Adusca daca nu te intereseaza sa o adaugi la semnatura langa celelalte frumuseti.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Ramona J spune:
Filmele... Mama a vrut sa ma duca la Zorro. Ar fi fost primul meu film la cinematograf. Dar rula Orasul vazut de sus, film romanesc cu Margareta Pogonat. Si mi-a placut.
Apoi cred ca am vazut de vreo cinci ori Pisicile Aristocrate. La TV ma bucuram sa vad Stan si Bran, Heidi.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Elena spune:
Excelent site-ul, Teodora !!
si pozele sunt supeeeeeer !!
maaama, ce vremuri am trait !! mi-am amintit si eu de melodia "noi in anu' doua mii cand nu vom mai fi copii, vom face ce-am vazut candvaaaaa"...cam asa ceva era...parca....sau aia cu "macarale rid in soare"
quote:
fratii mei aveau colectii de surprize de la "ciungaaa baieti,seminte baieeti":-
Dar de "Kojak" iti amintesti ? ca aceleasi comerciantele 'blonde' care vindeau ciunga si seminte vindeau si acadelele astea.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)