"Vintage romanesc"
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
quote:
Adusca, si eu tot la perinitele acelea de sampon m-am minunat, uitasem de existenta lor si vazand poza parca am simtit o mana cum imi scormoneste prin fisierele din creier si scoate la iveala informatii aproape pierdute.
da mai, is de groaza pernitele alea. Si pe mine tot ele m-au "atins" . Si nici macar nu cred sa le fi folosit vreodata.
quote:
hai ca asta a fost o replica de milioane! baietelul tau nu se dezminte!
Da, Teodora! Iti dai seama ca l-am iertat pe loc dupa ce mi-a spus asta (anticomunistu' lu' mama ). La un moment dat stiu ca i-am povestit si de mineriade si stia si aia cu "mai bine golan decat activist/mai bine mort decat comunist". Deci a fost atac bine gandit .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Ortansa spune:
io mai degrab' imi amintesc de samponu' de urzica luat de la tutungerie.desi era destul de rar si ala.mai la indemana ne era sapunul de casa.primii mei jeansi i-am luat din talcioc.a 2a pereche de jeansi i-am luat cu taica-meu de la ferometal ca adusesera marfa si tot atunci am luat si paletele de badminton.si-am stat la coada bineinteles.pegas n-am avut niciodata,rotile nici atat, desi jinduiam pe ascuns.ma inebuneam dupa o papusa cu picioare lungi gen barbie,dar cand au aparut eram deja prea mare pt. papusi.si mai era moda ca fiecare absolvent de clasa a8a sa-si cumpere o papusa din aia de cauciuc-erau ba cosari,ba doctori ,ba nu mai stiu ce.
pozele si articolele sunt faine.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
iileana spune:
1. ce Larex, doamnelor, e stiut ca cel mai fain arata parul spalat cu Deval verde!!!! (pentru tineretul ignorant (si fericit): deval era un detergent lichid)
2. denizel, da' rau tre' ca ai suparat copilul!
3. super fotografiile! oare de unde au avut, dom'le, capace de lapte sa le pozeze????
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
ligeea spune:
Mie nu-mi iese din cap melodia de la Mihaela -erau doua generice .Ma uitam facinata la funda ei care semana pwrfect cu doua oua de gasca .
mai tineti minte ce picioare avea -drepte drepte .
De PIC si POC mai stiti ?\Era melodia Noi suntem Pic si Poc /baieti veseli si zglobii.Jocul nostru s-a sfarsit si va multumim copii.
Eu am invatatat sa chiulesc de la scoala in clasa a II-a , sambata ca sa prind Gala Desenului Animat . Urmaream Pisicile Aristocrate de un an si nu mai puteam sa vad ultimele episoade .
Voi ati avut colectie de capace ?Dar de cutii dechibrituri ? Mai tineti minte cum se juca cu ,,lisia (la noi asa`se numea piatra plata cu care daramai gramada )
zana spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Mie nu-mi iese din cap melodia de la Mihaela -erau doua generice .Ma uitam facinata la funda ei care semana pwrfect cu doua oua de gasca .
mai tineti minte ce picioare avea -drepte drepte .
De PIC si POC mai stiti ?\Era melodia Noi suntem Pic si Poc /baieti veseli si zglobii.Jocul nostru s-a sfarsit si va multumim copii.
Eu am invatatat sa chiulesc de la scoala in clasa a II-a , sambata ca sa prind Gala Desenului Animat ...
ligeea
Da...eu imi amintesc.
Si mai am si carnetul de CEC unde depuneam economii, oare de unde aveam atunci 1 leu?
Si mi-am amintit de cravata mea de pionier si locul unde mi-a fost pusa la gat.
Mamaa...si ce grija aveam de sireturile care atarnau pe umar(trese sau cum s-or fi chemand).
adusca spune:
quote:
Originally posted by ligeea
.
mai demult mi-am mai facut un cont pe DC cu user picpoc, n-am postat niciodata cu el, si am cerut inchiderea lui, pacat, imi placea mai mult picpoc decat adusca.
da' de arici pogonici isi mai aminteste careva?
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Teodora D. spune:
Mi-ati mai trezit niste amintiri.
Prima pereche de blugi(si singura pana in '90) am primit-o in '86 de la varu-meu, care locuind in Campia de vest avea acces mai usor la asa raritate, prin filiera iugoslava; blugii erau pt. el, deci barbatesti, dar fiindca ii erau mici m-am ales eu cu ei si i-am purtat cu incantare. (erau din denimul acela antic, care acum revine in moda).
Am avut si colectii- de servetele si vederi(e cineva care nu a colectionat poze-vederi cu actori si ce se mai nimerea? de exemplu cu o tanti chinezoaica ce facea cu ochiul cand miscai poza.Cea mai tare colectie a fost cea de timbre, pana nu am avut clasor le tineam intre filele unor carti si faceam schimb cu colegii in pauze-"eu iti dau seria cu stelele din cccp, imi dai pestisorii din dubai?"
De arici pogonici nu-mi amintesc, doar de "Luminita", la care eram abonata din pasiune:) si de "cutezatorii", la care era musai sa te abonezi la scoala.
Isi aminteste cineva de spray-urile "magnolia"? era unul cu miros de mosc cu care erau date 50% dintre femei si eu sufeream cumplit in preajma lor, mi se parea ca miroase a mort.
Dar "prezervativele vulcan" le-ati vazut in poze? ca eu " pe viu " nu-mi amintesc sa le fi vazut (doar o cutie cu fluturasi desenati pe pachet am gasit in sertarul parintilor, da' alea erau chinezesti:)). In rest, am avut fericirea ca la "revolutie" sa fiu minora; de fapt , adolescenta, deci tot am destule amintiri din epoca.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
copiloi spune:
Am gasit si eu o lista cu "amintiri" intr-un mail mai vechi....unele se repeta.....pe cele, care mi-au trezit anumite amintiri, le-am bold-it!
10kg banane verzi invelite in ziare;
apa calda de ziua lui, de ziua ei si de 23 august;
pif-uri; rahan-e;
cerneala pescarus vs pelikan;
pufarine;
fru-cola la sticla de juma';
bomboane "cubaneze";
sugative la caiete in coperta de plastik;
cantarea romaniei;
comandantul de unitate cu snur albastru (cel mai tare);
traducerile la video ale Irinei Nistor;
prajitura Laura si amandinele si ciocolata de casa;
ceremonia devenirii pionier;
brigazile artistice;
tenishi chinezesti;
casetofonul "spatial"(made in romania si comercializat prin comturist);
tv-urile venus,diamant si sport;
focul de tabara din ultima seara;
pepsi la sticle la 2 lei ( f.scump, dar bun, il gaseai numa' la km 36);
curmale si ciocolate mici chinezesti, aurii, in preajma sarbatorilor "pe
sub
mana";
orele de dirigentie;
carticica cu congresul al XIII-lea;
alune in glazura alba dulce,vietnameze;
tix-ul;
tabloul "lui" deasupra catedrei, poezii de oda inramate pana se umpleau de
rahat de muste , pe holurile scolii...;
placile de pick-up;
defilarile de 1 mai si 23 aug;
blugii evazati cu fermoar pt intarirea tivului;
cravatele din piele de la "fondu' plastic";
gumela....de-ti crapa smaltu' dintilor;
dacia de 70.000 lei si video-ul de aceeasi valoare;
gala desenului animat cu mihaela;
tigarile kent la 100 lei pachetu' (super erau!!!) da' luai un cartus "ca nu
se stie unde trebuie";
perciunii favoritii + parul peste urechi;
mihai constantinescu, marius teicu, olimpia panciu, eva kiss, gil dobrica,
grupul "5T", middle of the road;
radio europa libera si vocea americii in surdina;
fondu clasei cate 5 lei;
alexandru andriesh si cascavalul la telejurnal;
planu' de maculatura, fier, castane, papadie si borcane;
ierbaru si insectaru;
panoul de onoare;
recreatia mare;
careul;
jocul "frunza" de ne rupeam hainele de pe noi;
"elasticu'";
"elevu de serviciu", pe clasa si pe scoala;
munca patriotica;
soimii patriei;
orele de rusa;
golf-ul cartonat si vinifruct-u' de 19 lei sticla;
nu te supara frate;
tzintar....cu boabe de fasole/porumb;
ciorapii flausati;
ceasurile de masa "slava" si cele de mana "raketa";
biscutii voinicel;
apa minerala aurora si hebe;
studio x de sambata seara pe bulgari;
telefon ocupat la casa de comenzi;
el in vizita in mina cu casca da protectie;
el plantand un pom la telejurnal sau taind inca o panglica;
"adidasi" de export de la pionierul;
aparatele foto smena;
borcanul de iaurt in care inmuiam pensulele la ora de desen;
maieurile "sita" chinezesti;
semicursiera turist;
rotilele romanesti;
pungile de 1 leu;
Chaplin;
serialul foileton de luni seara Liniile maritime Onedin;
filmele americane furate (cu titlu anapoda, ciuntite de primele si ultimele
3-4 minute);
uleiul de peste;
trilogia povestiri istorice: incepea cu dacii si se incheia cu... dracii;
pixurile din tabla cromata cu 3-4 culori;
lanternele cu baterie patrata de 4.5 v;
caciulile rusesti din blana de iepure;
caciula de dama tip "burlan";
cipicii crosetati ......
Alina
adusca spune:
quote:
de exemplu cu o tanti chinezoaica ce facea cu ochiul cand miscai poza
sa stii c-o am si acum la mama acasa, si snururile comandant de grupa, respectiv de detasament a surorilor.
carpeta cu rapirea din serai, si alea doo chinezoaice ce aveau andrele-n par.
primii mei blugi n-au fost originali, erau prima promotie de blugi romanesti, da lumea inca nu stiau ca se fac si in tara, si credeau ca-s mai tare ca fularu' de aveam blugi (asta era in '84), da' mi s-o desfacut pe laterala dupa doo saptamani.
quote:
borcanul de iaurt in care inmuiam pensulele la ora de desen;
asta da, si io aveam unul.
quote:
Isi aminteste cineva de spray-urile "magnolia"?
io, normal, da' cel mai urat mirosea sapunul Lotca, in forma de barcuta, vomam mereu cand il simteam.
si de la detergentul Raf faceam rani la maini, ehehe, can' puneam mana pe un Perlan era desfatare.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Teodora D. spune:
Alina, multumesc pentru aducerile aminte si in special pentru "middle of the road", carora toata viata voi sti sa le fredonez vreo 4-5 hituri, gratie discului parintilor mei, pe care l-am ascultat la nesfarsit; la fel pe cel cu gigliola cinquetti si pe cel cu caterina casseli. si alte cateva, gen "o fata si-o chitara s-au indragostit de muzica usoara".
Pentru toti cei ce nu au ascultat sau au ascultat si au uitat de "middle of the road"-intrati va rog www.youtube.com/watch?v=ouwB_fovVS4&search=Middle%20of%20the%20Road%20" target="_blank">aici, cu castile pe urechi."cunoscatorii" sunt si ei invitati, desigur.:)
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.