viata in germania 36

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Osna, drum bun! Ce binede voi!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Mei, legat de cazul respectiv.....in primul rand articolul a aparut in Der Spiegel - cred ca cea mai serioasa si specializata revista si nu intr-un ziar cu tiraj de cartier. Deci, pentru mine, revista are credibilitate 100%.

Si, ma gandesc, ca daca, virgula, coreanca nu era "in regula" nu se mai complica presa sa faca cunoscut cazul. Eu nu stiu conditiile pe care un imigrant trebuie sa le indeplineasca, ca sa primeasca drept de sedere definitiv (nici nu ma intereseaza ). Dar, din ce am citit, coreanca este de 10 ani amenintata cu expulzarea.....deci, presupun, ca daca nu erau platite cele 60 de luni, avea cand sa le plateasca, nu?

Sau cazul familiei de romani, prezentata la Stern TV. Eu am vazut emisiunea! La fel, era atacata legea, nu familia respectiva! Au fost intervievati vecinii si colegii de scoala a copiilor romani. Copiii aveau note foarte bune la scoala, erau indragiti de colegi, erau perfect integrati si toata lumea a vb numai de bine de ei. Si prezentatorul (G. Jauch) la fel! Deci nu cred ca aduc astia in emisiune infractori ! Problema mai deosebita a familiei respective era ca ei au renuntat la cetatenia romana, dar nici pe cea germana nu au obtinut-o. Si au fost expulzati in RO, ei neavand de fapt nici o cetatenie.

Acuma scriind astea, mi-am mai adus aminte de un caz.....dar nu va mai plictisesc

Sunt de acord ca legea-i lege, dar sa nu uitam ca ele sunt facute sa protejeze intai de toate cetatenii nemti, nu strainii! Si la ei, ca si la noi, legea are si ea chichitele ei. Adica oricand se poate gasi "ceva", ca sa te lase fara replica!

Noi sa fim sanatosi!

Hai Polonia !

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Osna, calatorie placuta si fara incidente, sa ai grija de tine si burtica.

Alina, m-am distrat cand am citit Hai Polonia. Esti tare!

Fetelor va doresc la toate o zi libera placuta si cu soare.
Him

Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by Himmelsduft

Adica voi iar aveti liber? Ce nedreapta-i viata asta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by osolita

quote:
Originally posted by Himmelsduft

Adica voi iar aveti liber? Ce nedreapta-i viata asta

Osolita, dar tu nu ai liber? Ca doar e trecut in lege

Mi-e dor de un meci cu Romania ....

Edit: istoria nu se dezminte: incepand cu al doilea Razboi Mondial, Polonia ia numai bataie de la nemti

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Fetelor,ati vazut meciul? ce fain,minunat!!!
Asa ma simt de mandra de echipa Germaniei,parca eu as fi antrenat-o :)))
Superb,sper sa castige campionatul,sa moara dusmanii de ciuda!!!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lauraa

Fetelor,ati vazut meciul? ce fain,minunat!!!
Asa ma simt de mandra de echipa Germaniei,parca eu as fi antrenat-o :)))
Superb,sper sa castige campionatul,sa moara dusmanii de ciuda!!!

Mama de Lara Celine

Hehe, te-ai dat de gol....totusi sper ca nu din frustrare ai scris mesajul asta....

Mie imi place sa zic lucrurilor pe nume....Si daca nu sunt cu "voi", nu inseamna ca sunt impotriva "voastra"! Deci nu poate fi vorba de dusmanie....sa nu fiti voi proprii vostri "dusmani"

Iar legat de meci, nu am tinut cu nimeni....mi-a fost vollig egal....am prieteni nemti, toata ziua despre asta discutam, dam pronosticuri, am cinstit cu ei victoria Germaniei....dar cu toate astea, eu nu ma vad in veci purtand mandra pe umeri un steag german . Inafara de "We are the champions", nu stiu nici un vers din ce canta ei (nici imnul lor nu-l stiu)! Ce sa fac? "Sa dau din buze?" Pentru ce? Oricat m-as sfortza si oricat as vrea, niciodata la un meci al Germaniei n-o sa am Gänsehaut!

Oricum, nu trebe sa fac eu aici teoria chibritului, ca stiti la ce ma refer . Si cu siguranta si alti Auslaenderi din Germania au aceeasi atitudine nepasionala fata de echipa nationala! Nah, nu toti sunt frustrati....

Lauraa, tu de ce nu petreci si esti pe DC? Nemtii au iesit in strada, beau bere, sarbatoresc, ca tot e Feiertag maine! Asa face un fan adevarat!

Edit: peste tot in jurul meu e bairam .....de aia nu am somn la ora asta

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Ba sa stii ca inca mai am tricoul pe mine!! Ala cu Germania,desigur! Daca era sa se califice ROmania,dupa 8 ani de pauza, SIGUR as fi avut steagul Romaniei,si cel al Germaniei,impreuna. De petrecut am petrecut si am fost la autocross cu steagul dar lumea cu copii vine acasa,doar nu era sa o tin pana dimineata pe strada,nu? sau tu ce ai fi facut?
Si te cred ca nu simti nimic pentru Germania,in fond tu n-ai nici o treaba cu tara asta,dimpotriva - dar familia mea e formata din : sot neamt, copil de nationalitate germana si eu. De ce nu as fi de partea lor?? Intrebare retorica, raspunsul e logic :))))))))))))
Oricum,in lipsa Romaniei de la campionatul asta mi se pare foarte normal ca romanii care locuiesc in Germania sa tina cu Germania, mi se pare oarecum logic,in lipsa altor afinitati pentru alte tari..cum ar fi Polonia LOOOOOLLL

http://img53.imageshack.us/my.php?image=doianianiversare1869vc.jpg

Hai Germania!!!
Deutschland,Deutschland über alles
Über alles auf der Welt!!! (asta ca tot ziceai ca nu cunosti imnul lor :))))))))))))

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lauraa

Si te cred ca nu simti nimic pentru Germania,in fond tu n-ai nici o treaba cu tara asta,dimpotriva -

Hai Germania!!!
Deutschland,Deutschland über alles
Über alles auf der Welt!!! (asta ca tot ziceai ca nu cunosti imnul lor :))))))))))))

Mama de Lara Celine

Nu iau la puricat mesajul tau, ca oricum m-as osteni degeaba....Nu m-am legat de familia ta, nu te-am intrebat cu ce echipa tii (nici nu m-a interesat!!!), asa cum nu vad de ce te-ar interesa pe tine cu ce echipa tin eu sau altii care traiesc in Germania!

Dar am citat doar o parte din mesajul tau.

Ca sa vezi "cata treaba am eu cu tara asta", tin sa te informez, ca versurile, pe care le-ai scris ca fiind din imnul Germaniei, nu mai constituie in ziua de azi parte componenta a imnului....si asta, nu de ieri, de azi, ci din 1952!!!

Din imnul respectiv, doar a treia strofa reprezinta imnul actual al Germaniei!

Tu asta ai cantat in seara asta? Si sotul tau la fel?

Also, mi se pare mult mai important sa stii cate ceva despre imnul Germaniei (chiar daca nu stii versurile), decat sa te bati cu pumnu' in piept ca, la fotbal, ai tinut cu nemtii!

Si vezi ca la acordarea cetateniei (in caz ca vei ajunge pana acolo), e posibil sa dai un Einbürgerungstest, unde, mai mult ca sigur, nu te intreaba cu ce echipa tii (e usor de mintit si nici nu-i relevant) , ci s-ar putea sa primesti intrebari legate si de imnul Germaniei (plus si alte intrebari, din istorie, cultura....nu numai din sport )!

Sper ca ti-am facut un serviciu cu imnu'! Pana pe 9 iulie, cand este finala, ai tot timpul sa inveti versurile care trebuie. Ca sa nu mai fii nevoita sa dai numai din buze!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by copiloi

Osolita, dar tu nu ai liber? Ca doar e trecut in lege

In nordul Germaniei nu e liber ca noi aici "suntem" protestanti iar Fronleichnam e din nefericire doar sarbatoare catolica.
Fetelor, va doresc o zi libera frumoasa!

Mergi la inceput