viata in germania 36

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by trusty

Buna fetelor!
Nu stiu daca am postat cum si unde trebuie, dar sunt noua aici la ''Germania''. Stau undeva in nordul Germaniei si, daca vreti, spunet-mi cam ce posibilitati de petrecere a unor zile libere am pe aici prin jur (in apropiere de Hamburg si Lubeck). Copiii vor veni la mine si vreau sa le ofer o vacanta de cateva zile undeva dragut si nu prea scump. Mentionez ca sunt fara masina. Stie cineva ceva de Sylt, sau undeva pe langa mare o pensiune ceva pentru luna august? Sau alte idei daca mai aveti?
Multumesc, trusty

Trusty, eu ti-as recomanda de ex. Hansapark-ul din apropiere de Lübeck care e direct la malul marii: http://www.hansapark.de/saison2006.php?lang=DE
sau Heide Park Soltau intre Hamburg si Hanovra: http://www.heidepark.de/fs_1024.html
Din cate stiu, ambele au si oferte de cazare la preturi acceptabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Sylt stiu eu:) Foarte de familie dar destul de scumputz daca nu vrei sa cheltuiesti prea multi bani.
Se ajunge f bine cu trenul, insula e minunata si se pot face excursii de o zi cu bicicleta si e absolut bestial. Hotelul in functie de ce iti alegi de la 100 euro in sus pe camera cu 2 paturi. Dar isi merita toti banii insula. Se ajunge cu trenul cam in 3 ore de la Hamburg -Hauptbahnhof. Sunt tot soiul de oferte pentru tren, inclusiv sa iti iei karte de o zi si poti sa iei 5 persoane cu tine pe 27 de euro:)
La mine in semnatura, daca te intorci la albume este unul care se numeste Sylt.

Viitorul sot, tot pe langa Hamburg locuieste. Eu sunt indragostita de Hamburg, de Sylt:)...

Do not go to bed mad! Stay up and fight!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Cristina, imi cer scuze ca nu am postat mai devreme, da parca sint zapacita de cind cu caldura asta as sta numai afara!
Am fost luni la pediatru si ne-a completat hirtiile(scrie bolile, bronsita la amandoi, desi forme grele in realitate n-au avut, dar pediatra mi-a zis ca cu cit scrie mai multe cu atat apar mai putine intrebari de la asigurare, inhalari inca vreo citeva chestii si recomandare cura la mare), vineri ma duc la medicul meu de familie pt. hirtia mea(dar pt. adultul care merge cu copiii in cura nu cred ca e asa de importanta boala, ca am vazut ca pediatra a completat ceva de genul, datorita virstei nu pot fi lasati singuri in cura) Si mai sint niste hirtii pe care trebuie sa le completam noi, cit de strasant e ....bla bla si pe urma trimit totul la AWO inapoi sapt. viitoare. Restul cu asigurarea fac ei.
Cam asta e, daca mai ai neclaritati, iti raspund cu placere.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

narcisa, mersic. Te atac eu daca e cazul:)

intrebare: unde gasesc aici soc pt socata?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copiloi

Pe tipa o cheama Hee Seon Jin. Acum are 38 de ani, venita de la 16 ani in Germania. In ultimii ani traia din meditatii (ore de pian). Iar statul german ii cere sa aiba un contract de munca undeva. Post ca dirijor nu a gasit, singura sansa fiind munca necalificata (telefonista sau mai stiu eu ce), ceea ce ea refuza (normal).

Am gasit pe net articole despre www.tagesspiegel.de/berlin/archiv/27.10.2004/1443890.asp" target="_blank">ea. Mai e un articol din 2001, caci si atunci a fost amenintata cu expulzarea.

Mi-am adus aminte ca anul trecut vazusem la Stern Tv ceva asemanator, cu o www.stern.de/tv/sterntv/index.html?id=532039&nv=rss&nv=sp&coldark=%23c00&l1name=" target="_blank">familie de romani.

Eu asta nu inteleg la nemti......ok, respecti legea, dar legea aia nu-i pentru oameni? Cum poti sa te joci asa cu vietile unora?

La ei, totul ar fi ok, daca aia ar avea nume nemtesc! Atunci ar fi putut da si ore in privat, nu era nici o problema!
asta e...
Alina

Alina, oricat de revoltai am fi noi legea e lege si legile se executa, nu se discuta. Acuma nu ne place cand se intorc impotriva unora ca noi, dar cand ne-am hotarat sa venim aici acesta a fost un punct important: ca exista niste legi si se respecta, ceea ce in Ro nu e cazul. Daca ea pana acuma nu are resedinta nelimitata inseamna ca e ceva ciudat la mijloc, ori nu a adunat cei 5 ani de plata la asig. sociale ori... nu stiu nici eu. Daca voia intr-adevar sa ramana aici muncea undeva cu 1/2 norma si strangea acele 60 luni. Ore la privat inseamna munca la negru, ne place sau nu si femeia de serviciu si profa de pian tot munca la negru se cheama. Iar daca are firma ei asa cum spui tu atunci inseamna ca nu si-a facut contract sau ce stiu eu... pur si simplu nu a platit cele 60 luni la asig. sociale. Imi vine greu sa cred ca a facut TOTUL posibil sa ramana aici si nu a reusit in cei 23 ani de cand e in Germ.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Soc creste la noi în parc, în rest cred ca-n piata (Wochenmarkt) sau eventual Reformhaus.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by enn

Soc creste la noi în parc, în rest cred ca-n piata (Wochenmarkt) sau eventual Reformhaus.

cum se zice pe germana?

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

[quote]Originally posted by tinatache

salutare,
hai ca m-am distrat copios cu paduchii. Cum adica in Bucuresti nu exista? Eu sunt sigura ca exista, asa cum exista si in alte orase si mai ales la scoli si in colectivitati de copii. Mergi la tara, te joci cu unul altul sau vorba narcisei ii poti lua din tren sau din autobuz, asta nu e chestie de curatenie ci de locurile prin care ai "norocul" sa-i intalnesti. La ai mei nu au fost anul asta dar in anii trecuti am auzit ca au fost la gradi. De cresa nu stiu.

Cristina

Cristina, eu nu am spus ca nu exista in Bucuresti, ci doar ca eu nu am auzit, nu inteleg ce-o fi asa de distractiv....

Carmi

Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Copiloi-Alina, am intrebat-o azi pe profa la scoala despre coreeanca. Si culmea stia; cum toti suntem emigranti s-a detaliat si am ajuns la concluzia legea se aplica intotdeauna si nu poti sa stii toate detaliile iar adevarul e undeva la mijloc. Acum noi stim ca legea e favorabila celor MARI.
Oricum, multzam de subiect ca uite asa mai citit si invatam una alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

maine plecam spre romania pentru 2 saptamani.
sper sa ne revedem cu bine,sanatosi cu totii si cu mai putina caldura ca eu sunt terminata,as sta ca o rata numai in vana!
va pup pe toate

27+

Mergi la inceput