viata in germania 36

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trusty spune:

Buna fetelor!
Nu stiu daca am postat cum si unde trebuie, dar sunt noua aici la ''Germania''. Stau undeva in nordul Germaniei si, daca vreti, spunet-mi cam ce posibilitati de petrecere a unor zile libere am pe aici prin jur (in apropiere de Hamburg si Lubeck). Copiii vor veni la mine si vreau sa le ofer o vacanta de cateva zile undeva dragut si nu prea scump. Mentionez ca sunt fara masina. Stie cineva ceva de Sylt, sau undeva pe langa mare o pensiune ceva pentru luna august? Sau alte idei daca mai aveti?
Multumesc, trusty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

salutare,
hai ca m-am distrat copios cu paduchii. Cum adica in Bucuresti nu exista? Eu sunt sigura ca exista, asa cum exista si in alte orase si mai ales la scoli si in colectivitati de copii. Mergi la tara, te joci cu unul altul sau vorba narcisei ii poti lua din tren sau din autobuz, asta nu e chestie de curatenie ci de locurile prin care ai "norocul" sa-i intalnesti. La ai mei nu au fost anul asta dar in anii trecuti am auzit ca au fost la gradi. De cresa nu stiu.

A venit in sfarsit varaaa!!! Azi am fost la plimbare si a fost o zi superba, ne-am dat cu barca, am facut plaja, dorm astia mici ca dupa razboi. Ufff, sper sa nu vina iar ploile ca abia luam si noi gura de aer de munte. O seara placuta!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena123 spune:

Hallo la toata lumea.Stiti cumva daca joi e sarbatoare-deci inchis peste tot?O saptamana buna la toata lumea si cu mult soare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Elena, eu stiu ca peste tot e sarbatoare(ma refer ca Landuri) si e inchis, daca te referi la magazine!

narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Carmi

...si la noi era tot tapet, erau doua camere, 60 mp, ne-a cerut 150 de euroi.
Fetelor, pe mine ma apuca groaza. Citesc tot felul de reviste pt. mame si bebei si nu e revista in care sa nu fie un articol despre paduchii care bantuie gradinitele, cum se scapa de ei, etc. Azi am citit unul in care scria ca greu se mai gaseste o gradinita in care sa nu existe paduchi. Si iarasi, pieptanele anti-paduchi, otetul, etc...
Voi, care aveti copii la gradinita, ce-mi puteti spune? Exagereaza autorii articolelor? Eu imi aduc aminte ca in Romania se vorbea de paduchi in perioada de dupa razboi parca...
Brrrrr, ce subiect. Luminati-ma, pls !

Carmi

Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Carmi,
Uite,gradinita lui fiica-mea e una fara paduchi!Nu au avut de vreo 3 ani,iti dai seama ce motiv de bucurie au?
Prin decembrie,imi zice educatoarea sa controlez copilul(nici nu stiu cum arata...) ca s-ar putea ca un copil sa aiba "problema" insa a fost doar alarma falsa!Adica pe baietel il minca prin cap,mama lui a crezut ca-s paduchii,l-a dus urgent la doftor dar el nu avea nika .
Eu imi amintesc ca in scoala generala mai erau perioade cind apareau paduchi dar am fost norocoasa,nu am avut si nici la noi in clasa nu au fost cazuri .

Seara frumoasa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu cred ca n-au murit toti paducchii din romania...am avut si eu cand eram mica...de fapt ultima data am avut intr-a unspea,in vara ,cine stie de unde i-oi fi colectat ca a trebuit sa ma rad in cap sa scap de ei-de unde aveam parul pana la talie de lung..Si eram la Colegiu National,nu la scoala de batatura.
Si la gradinita lui marc a fost vreo doua zile afis ca paduchii,cum ca ar fi un caz ,insa de fi-meu nu s-a prins si nici n-am auzit discutii.

Si aici a venit vara..cum zice cristina ,doarme marc ca uns acum:)
Eu am avut o spaima mare catea zile ca am facut vricela de la marc(cristina de asta n-am mai trimis plicul ca am stat in casa-il pun maine sper sa nu fie prea tarziu.
Din cate am inteles saptamana asta va fi fierbinte insa de sambata incep ploile...cateva zile bune.Eu mai uit la vreme aici si chiar e ok prognoza de 10 zile.
www.wetter.com
Va pup,ma duc sa mai invat ceva ca am examen la engleza miercuri si va spun cu mana pe inima ca-mi vine sa ca nu m-am apucat mai devreme...adica cu vreo 3 luni inainte,nu cu o saptamana.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Salutare!

Am intrat doar sa va zic de un caz, despre care am citit ieri (in numarul actual din Der Spiegel) si care m-a lasat paf! Nu credeam ca "marinimia" nemtilor (a unora dintre ei) poate merge asa departe...

E vorba despre o coreanca, venita in Germania din 1983(!),fosta studenta a lui Sergiu Celibidache (!), este una dintre cei mai buni dirijori din Germania (!), vorbeste perfect germana (!)(tatal ei e prof la Germanistica, la Univ. din Seul)....si cu toate astea, trebuie sa paraseasca Germania!

A fost casatorita cu un neamt, dar numai 6 luni....

Acum cica fac lobby pentru ea diferite personalitati din cultura si chiar politica!

Daca unele legi sunt absurde, macar mila de-ar exista in tara asta!(cu toate ca, virgula, coreanca are tot dreptul sa ramana in Germania, nu are nevoie de mila nimanui )

Noh, ca m-am racorit

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

copiloi,dar coreanca daca e din `'83 aici n-are inca drept de sedere definitiv?cetatenie?a avut doar viza la fiecare cativa ani??
greu de crezut,decat daca a comis ceva nasol,si sa fie astfel expulzata pe alte motive,nu ca i-a expirat viza si nu mai au kef autoritatile sa i-o prelungeasca,dupa ..23 !! de ani.Sau s-o fi certat rau cu exul si vrea ala sa-i faca figura..curat lucru nu e si nu cred ca tine de prelungirea vizei,orice ar spune presa.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Coreanca nu are drept definitiv, se pare. Si nu a facut nimic, dimpotriva a facut numai bine si numai in serviciul statului german.

Ea, in ultimii ani, era selbsständig, asa isi castiga painea. Dar acum, cat mai are drept sa ramana in Germania (cateva luni)trebuie sa se angajeze undeva, nu mai are voie sa lucreze privat. Si ea nu facea altceva decat sa dea ore de pian.

Acum nu sunt acasa....cand ajung am sa ma uit in revista si am sa scriu numele ei si poate gasiti povestea pe google.

Alina

Mergi la inceput

Pe tipa o cheama Hee Seon Jin. Acum are 38 de ani, venita de la 16 ani in Germania. In ultimii ani traia din meditatii (ore de pian). Iar statul german ii cere sa aiba un contract de munca undeva. Post ca dirijor nu a gasit, singura sansa fiind munca necalificata (telefonista sau mai stiu eu ce), ceea ce ea refuza (normal).

Am gasit pe net articole despre www.tagesspiegel.de/berlin/archiv/27.10.2004/1443890.asp" target="_blank">ea. Mai e un articol din 2001, caci si atunci a fost amenintata cu expulzarea.

Mi-am adus aminte ca anul trecut vazusem la Stern Tv ceva asemanator, cu o www.stern.de/tv/sterntv/index.html?id=532039&nv=rss&nv=sp&coldark=%23c00&l1name=" target="_blank">familie de romani.

Eu asta nu inteleg la nemti......ok, respecti legea, dar legea aia nu-i pentru oameni? Cum poti sa te joci asa cu vietile unora?

La ei, totul ar fi ok, daca aia ar avea nume nemtesc! Atunci ar fi putut da si ore in privat, nu era nici o problema!

asta e...

Alina

Mergi la inceput