viata in germania 36

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Copiloi mama, ce ti-a casunat? Lauraa asisderi?

Io cred ca e egal ca "Ausländer" si chiar ca cetatean al unei tari daca tii cu echipa nationala sau nu - asta nu inseamna in nici un caz ca esti sau nu frustrat, ci ca te intereseaza.

Iar cu imnul eu pic testul de "Einbürgerung" si in Romania, daca vrei...ca io l-am invata in scoala pe celalalt, iar din asta nou nu stiu decit prima strofa. Nici pe ala german nu il stiu, hihi, ca nu am memorie la texte din astea...

Cred ca fiecare are dreptul sa aleaga aici cit de mult se integreaza si cit de mult ajunge sa tina la noul loc in care traieste. Nu il face nici mai bun si nici mai rau. E o alegere personala ... (mai, desi eu tot am un pic ceva cu cei care aleg sa traiasca aici, sa se bucure de sansele de aici, da dupa 20 de ani inca nu stiu doua boabe germana, macar asa de respect pt ailalti ).

Asa ca impacarea, da repede ca altfel va punem pe amindoua la colt .

----------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Copiloi mama, daca ai fi reusit sa bunghesti si marele :)))))))))))))))(care inseaman un mare smilie) de dupa versurile mele poate ai fi inteles ca e o gluma. Stiam ca versurile respective nu mai fac parte din imn de mult,dar tu nu aveai cum sa stii (ca tu ai declarat ca nu stii imnul lor. Acum,...din doua una : ori il stiai si ai mintit, ori nu ai stiut si te-am determinat sa il cauti si sa il citesti. Oricum ar fi, 1-0 pentru mine

pupici

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

copiloi care e problema ta? interventia ta mi s-a parut complet deplasata; daca eu si barbate-miu am tinut aseara cu germania si am sarbatorit victoria ei si vin pe forumul "viata in germania" si scriu asta ce e gresit?

in plus dc romania nu joaca mi se pare normal sa tin cu tara adoptiva...chiar dc ma reintorc in Ro in curand... iar daca barbatemiu ar fi neamt cu atat mai mult as tine cu tara lui, daca a mea nu mai e in competitie...

cum ziceam, complet deplasata interventia ta si tentativele de sarcasm (nereusite de altfel) ...

PS- cum ai vrea tu ca Lauraa sa sarbatoareasca toata noaptea cand pustoica ei are 2 ani? probabil atunci ai fi facut-o mama imorala ca tine copilul noaptea pe strazi
(aduc completare pt ca mi-am adus aminte ca te-ai mai luat si pe la alte topicuri de lauraa)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copiloi

quote:
Originally posted by osolita

[quote]Originally posted by Himmelsduft
Fetelor va doresc la toate o zi libera placuta si cu soare.

Osolita, dar tu nu ai liber? Ca doar e trecut in lege

Alina

in N Germaniei nu e liber si in calendar nu e trecuta cu rosu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Copiloi mama, daca ai fi reusit sa bunghesti si marele :)))))))))))))))(care inseaman un mare smilie) de dupa versurile mele poate ai fi inteles ca e o gluma. Stiam ca versurile respective nu mai fac parte din imn de mult,dar tu nu aveai cum sa stii (ca tu ai declarat ca nu stii imnul lor. Acum,...din doua una : ori il stiai si ai mintit, ori nu ai stiut si te-am determinat sa il cauti si sa il citesti. Oricum ar fi, 1-0 pentru mine

pupici

Mama de Lara Celine

Chiar la atata tupeu nu ma asteptam!!! Lauraa, n-o mai intoarce!!! Ai scos porumbelul! Iar semnele de smile, sunt tipice pentru tine, deci nu erau cu alta intentie.....Si nici nu as fi vazut logica, de ce sa scrii acele versuri, cand eu am spus ca nu stiu imnul....Tu ai vrut sa demonstrezi ceva si ai demonstrat-o(daca mai era nevoie!)!

La fel, ca tine, stiam numai acele versuri, dar, in comparatie cu tine, stiam la fel de bine ca ele au fost din imnul Germaniei pe vremea nazistilor si ca azi nu se mai canta!!!

Porumbita, citeste mai bine cele de sus! Nu m-am legat de nimeni si nu m-a interesat cine cu cine a tinut la meci! Altii s-au legat de mine ca am scris, fie si in gluma, Hai Polonia! Asta nu ai vazut? La fel de bine am scris ca am sarbatorit victoriile nemtilor, dar ca nu ma vad traind un meci al nemtilor la aceeasi intensitate, cu care as trai un meci al Romaniei! Acum e clar? Asta am voie sa scriu?

Osolita, tin minte ca si anul trecut mi-ai spus ca la voi nu se tine sarbatoarea asta, dar am uitat!

Aschiuta , nu mie mi-a casunat! Si cand ziceam de frustrari, ma refeream la faptul ca unii exagereaza niste lucruri, si eu am pus aceasta exagerare pe seama frustrarii!

Nu stiu cu ce v-am deranjat ! Am constatat ca nu ai voie sa spui aici nimic negativ despre "viata in Germania", nici macar paduchii nu mai au loc!

Pana la urma, fiecare doarme cum isi asterne, nu?

Alina

Mergi la inceput

ma intreb dc tu intelegi/accepti ca fiecare pers. poate avea altfel de trairi decat ai tu....

si ma indoiesc serios ca pe topicul asta nu au fost nspe mii de critici la adresa germaniei sau a nemtilor... inseamana ca nu ai citit cu atentie...si e normal sa fie asa nici un loc nu e perfect ! pe de alta parte imi displac profund persoanele care nu fac altceva decat sa caute nod in papura;

sio sa nu uit.. nu imi plac nici pers care locuiesc intr-o alta tara si nu sunt in stare decat sa o critice si sa ii vada doar pct negative (de parca i-ar tine cineva cu forta acolo)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Porumbita

ma intreb dc tu intelegi/accepti ca fiecare pers. poate avea altfel de traieri de cat ai tu....

Da, sigur ca accept. Reciproca nu-i prea valabila!

Edit: Ok, Porumbita.....ai dreptate! Si tu si Lauraa! 5-0 pentru voi! E bine asa?

Daca am criticat unele aspecte din Germania, nu inseamna ca urasc Germania asa cum, daca, virgula, critic Romania, nu inseamna ca urasc Romania! Dar la fel de bine, mi se pare cel putin dubios cum reactionati la niste chestii total inofensive!

IUBESC Germania, am un sfert de viata petrecut in aceasta tara, suficient insa sa imi dau seama ca nu as putea trai definitiv aici! Asta nu inseamna ca nu am sa plec de aici cu lacrimi in ochi! Si ca nu am sa ma reintorc cu placere!

Iar legat de critica, sa stii ca unele lucruri, pe care le-am semnalat, sunt semnalate chiar si de nemti! Peste tot, in media, se spune ca die Deutschen meckern in sus si in jos!

In fine, fiecare e liber sa creada ce vrea, nu?

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copiloi

quote:

pupici

Mama de Lara Celine

Chiar la atata tupeu nu ma asteptam!!! Lauraa, n-o mai intoarce!!! Ai scos porumbelul! Iar semnele de smile, sunt tipice pentru tine, deci nu erau cu alta intentie.....Si nici nu as fi vazut logica, de ce sa scrii acele versuri, cand eu am spus ca nu stiu imnul....Tu ai vrut sa demonstrezi ceva si ai demonstrat-o(daca mai era nevoie!)!

daca chiar vrei sa vezi ca stiam ca imnul are doar o strofa cauta topicul de pe forum "Desteapta-te romane pe ritm de manele",am scris acolo ca imnul nemtesc are doar o strofa.Sunt cateva luni de atunci dar cred ca inca exista.Daca vrei neparat sa ai dovada. asta cu Deutschland über alles era 100% misto, nu cred ca exista vreo persoana care sa creada ca asta este imnul Germaniei.

Fetelor, lasand la o parte discutia mea cu Copiloi, as vrea sa va intreb asa ... din curiozitate,care sunt sentimentele voastre fata de Germania,tinand cont ca totusi multe dintre noi suntem in situatia de a trai aici. Sincer va spun ca iubesc Germania, ii vad si defectele dar nu am nici o greutate in a iubi ambele tari, la fel cum imi iubesc deopotriva si mama si sotul,ca exemplu asa... ADica nu exclud neaparat una din ecuatie. La Eurovision am tremurat alaturi de ROmania,acum la WM tremur (ok,nu chiar) pentru Germania. Cum sa va spun,nu m-am nascut cu tricolorul romanesc tatuat pe frunte sa reneg orice alt sentiment fata de alta tara. Cateodata cand mergem cu masina pe autostrada si ma uit in jur pur si simplu am un sentiment de bucurie,fericire, ma gandesc " ce frumoasa e tara asta". Imi place disciplina,imi plac oamenii,ma inteleg super cu ei,sunt calmi si calculati,nu stiu,fac aici apologia Germaniei,o fi meciul de vina dar ma intreb,oare sunt eu defecta ca am sentimente pentru tara asta?
Nu am luat in calcul posibilitatea luarii cetateniei germane desi anul asta se va pune problema dar totusi...e posibil sa iubesti doua tari? sau sa-ti placa doua tari fara a fi invinuit de lipsa de loialitate pentru una din ele?

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Copiloi, imi esti datoare o bere, am cautat subiectul respectiv, baga un oki aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63603&whichpage=5
poate sunt demodata,dar am oroare sa ma faca cineva mincinoasa si tupeista in fata.
Mai gandeste-te data viitoare!

O zi placuta tuturor!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

quote:

Copiloi, imi esti datoare o bere, am cautat subiectul respectiv, baga un oki aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63603&whichpage=5
poate sunt demodata,dar am oroare sa ma faca cineva mincinoasa si tupeista in fata.
Mai gandeste-te data viitoare!

O zi placuta tuturor!

Mama de Lara Celine

Pai chiar ca esti tupeista! Eu nu te-am contrazis ca imnul nu ar avea o singura strofa! Nu despre asta era vorba! Deci nu m-ai convins de nimic!

Si oricum, cine se tot scuza, se acuza!

Pana la urma fie cum zici tu, si felicitari daca cunosti imnul si stii pe de rost si versurile!

Concluzia mea este ca, cum era si de asteptat, adevarul intotdeauna deranjeaza!

Si cum am spus, reactia unora este total "fardata"! Probabil ca mai aveti amice, din RO, care va citesc, si fata de ele, trebuie sa aratati cat de bine va merge si ca de wohl va simtiti! Foarte bine, fiecare e liber sa faca ce vrea si sa "joace" ce piesa da mai bine!

Poa' sa vina omu' cu citate din reviste (scrise de nemti), ca tot VOI stiti mai bine, cum e cu paduchii si legile in Germania (versus Romania!). Nici nu stiu cum de indraznesc unii sa vina sa spuna ca sunt paduchi in Germania! tz, tz, tz

Si ca sa inchei, ii admir pe cei care traiesc in Germania, ca la mama acasa, dar in aceeasi masura, am consideratie fata de cei, care decid un alt drum in viata lor!

Alina

Mergi la inceput