Cartea preferata
Raspunsuri - Pagina 6
mama lia spune:
Am atitea carti de suflet pe care le-am recitit de multe ori:
Pe aripile vintului - Margaret Mitchell
Forsyte Saga - John Galsworthy
Harfa de iarba - Truman Capote
Pinza de paianjen - Cella Serghi
Stalky&co - Rudiard Kipling
Vin ploile - Louis Blomfield
Regula paralelogramului - Alexandra Stanescu
of...sunt atit de multe...ca le fac o mare nedreptate celor pe care nu le mentionez.....
katia spune:
quote:
Originally posted by leliutza
salutare!
cartea mea preferata Qua Vadis de Sienkiewicz
Fratele meu, omul - Henriette Yvonne Stahl
Mircea Eliade - mai ales proza fantastica
Leliutza, subscriu la Quo Vadis, este pur si simplu geniala, am citit-o cred ca de vreo 4-5 ori si am vazut toate ecranizarile.
Notre-Damme de Paris , Anna Karenina, Crima si pedeapsa, Idiotul...si lista ar putea continua.
http://bd.lilypie.com/LzMAp3.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
Mona_B spune:
In primul rand: F.M.Dostoievski ( Idiotul, Fratii Karamazov, personaj favorit Ivan) Marcel Proust (In cautarea timpului pierdut)si Aldous Huxley (Orb prin Gaza si Agonie si Extaz)insa lista preferintelor e destul de lunga.
In copilarie eram topita dupa Mizerabilii si Cocosatul din Notre Dame de Paris, ale lui Hugo. Nu mai vorbesc de Amintirile lui Creanga si povestile lui nemuritoare
Delidana spune:
Cartile scrise de Stephen King sint primele in lista preferintelor, in special: "The Stand", "Needful Things" si "It".
Am citit si eu "Portretul lui Dorian Grey" si mi-a placut foarte mult iar in prezent citesc "The French Lieutenant's Woman" de Fowles. "The Zahir", cartea lui Paulo Coelho este iarasi o lectura placuta si interesanta....
www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
khristin spune:
Dintre ultimele citite....Murakami: Cronica Pasarii Arc si Kafka pe tarm (sper ca asta e traducerea corecta), tot din literatura japoneza Memoirs of a Geisha, descrierile kimonourilor, trairile eroinei relatate cu maiestrie .
Apoi Portret in Sepia de Isabel Allende, Shogun de Clavell, iar dintre cele demult citite, de pe bancile facultatii imi amintesc de Legaturi Primejdioase de Choderlos de Laclos, Ciuma lui Camus, Mizerabilii de Hugo, Femeia la 30 ani de Balzac si multe altele.
Delidana, à propos, daca ti-a placut Needful Things( si mie ), Cronica Pasarii Arc te tine in acelasi suspans, desi stilul e diferit, ti-o recomand cu caldura .
Cristina
noi si poze mai noi
Bee spune:
In copilarie: MAndrie si Prejudecata ( in clasa a 5-a o stiam pe derost).
In adolescenta, am uitat ce mai citeam (tulbure epoca, probabil. Nici nu ma mira ca adolescentii "din ziua de azi" nu mai citesc).
Si dupa 20 de ani: "Un veac de singuratate", urmat la gramada de o multime de alti scriitori sud americani mai cunoscuti si mai necunoscuti (de curand Isabel Alende-Portret in sepia).
SF-urile le-am citit chiar dupa 25 de ani (cam tarziu, nu) si subscriu la ce spune lumea cunoscatoare Asimov cu Fundatia lui (tot ciclul), dar si Dune a lui Frank Herbert (la fel toata seria) sunt minunate.
Acum l-am descoperit pe Salman Rushdie.
Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
cristiama spune:
Mai exista cineva care citeste, ca incepeam sa cred ca sunt cumva de pe o alta planeta ca INCA citesc si cuuulmea fac asta zilnic.
Nu, TV-ul nu-l dechid zilnic!!!
Asa ca in diverse perioade din viata am citit carti pana aproape le stiu pe dinafara.
DAR au fost carti pe care nu le-am gasit, si am asa un regret, cumva...
- Geamilia scrisa de Aimatov
- si cand eram mica am citit o carte, o primisem premiu in clasa a 2-a, cu un omulet asa de mic ca incapea intr-o cutie de chibrituri, in care dormea si avea o intreaga casuta in miniatura
Nu mai stiu nici cum se numeste, nici cine a scris-o!!!!!
- mdaaa, si sunt mare fan carti politiste