Cartea preferata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

quote:
Originally posted by miris_

.
Eu ma intreb: oare copiii nostri vor mai avea carti favorite? Vor citi ei, oare, ceea ce am citit noi la varsta copilariei, apoi in adolescenta? Oare vor mai avea timp de citit cand vor deveni adulti?

Ma tem ca viitorul e cam sumbru. Au filmul preferat sau site-ul preferat. Putini adolescenti mai pun mana pe o carte. Nici macar pe cele obligatorii de la scoala.Iau referate tot de pe net. Trist...

"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

quote:
Originally posted by Olivia26

quote:
Originally posted by miris_

.
Eu ma intreb: oare copiii nostri vor mai avea carti favorite? Vor citi ei, oare, ceea ce am citit noi la varsta copilariei, apoi in adolescenta? Oare vor mai avea timp de citit cand vor deveni adulti?

Ma tem ca viitorul e cam sumbru. Au filmul preferat sau site-ul preferat. Putini adolescenti mai pun mana pe o carte. Nici macar pe cele obligatorii de la scoala.Iau referate tot de pe net. Trist...

"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"

Olivia, si eu iau referate de pe net
Mi se pare logic, in loc sa fac un referat despre cine stie ce prostie, sa stau sa citesc o carte buna :) Asa am vazut lucrurile intotdeauna :)

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Casa de lut - Pearl Buck.
(Peripetiile Alisei in Tara Minunilor ).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Camil Petrescu - "Patul lui Procust"
Marin Preda - "Viata ca o prada"
George Orwell - "1984" (cartea asta m-a marcat profund, mai ales daca tinem cont CAND a fost scrisa....o recomand oricui de 1 milion de ori)
Jane Austen- "Mandrie si prejudecata"
Paulo Coelho - "Alchimistul" si "Veronika se pregateste sa moara"
Mircea Eliade- Nuvele
Mircea Cartarescu - "Nostalgia"
Aldous Huxley - "Scurte povestiri"
Franz Kafka - "Nuvele" ( "Metamorfoza")
Alexandre Dumas-tatal - Seria Muschetarilor ("Cei trei muschetari", "Dupa douazeci de ani" si "Vicontele de Bragelonne"- niciodata prea tarziu pentru a fi citite)
Alexndre Dumas-fiul -"Dama cu Camelii"...
si lista......nu se termina aici.

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

n-as fi crezut sa aiba asa succes de casa tocmai Camil Petrescu. N-am nimic cu el, dar asta era subiect de bac si acum 10-12 ani.
ori de atunci nu v-a mai impresionat nimic asa puternic?

au aparut o gramada de carti noi sau reeditari la edituri ca Humanitas sau Polirom, foarte interesante.

intrebare: a citit cineva "Amintiri din viata" de Anita Nandris-Cudla sau "Aceasta dragoste care ne leaga" de Doina Jela?

din alt registru:
"Portret in sepia", "Casa spiritelor", "Fiica norocului" ale lui Isabel Allende

foarte bune carti sunt si cele ale lui Fowles:
"Colectionarul" si "Turnul de abanos"

Mergi la inceput

mi-am mai adus aminte de ceva:

"Sonata Kreuzer" de Tolstoi.

"Povestiri orientale" de Marguerite Yourcenar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by floriinutza

n-as fi crezut sa aiba asa succes de casa tocmai Camil Petrescu. N-am nimic cu el, dar asta era subiect de bac si acum 10-12 ani.

hai mey Floriinutza, ce argument e asta, a fost la bac-cum de va mai place?
eu nu l-am recitit pe Camil Petrescu din liceu, dar mi-a placut cel mai mult din "programa obligatorie",mi-a atins o coarda sensibila si sunt convinsa ca mi-ar placea si acum; le si invidiez un pic pe fetele care au avut timp sa-l reciteasca si mi-am propus sa o fac si eu, inainte de a iesi la pensie. pana atunci zic doar atat- Camil Petrescu e romancierul roman care imi place cel mai mult!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

salutare!

cartea mea preferata Qua Vadis de Sienkiewicz
Fratele meu, omul - Henriette Yvonne Stahl
Mircea Eliade - mai ales proza fantastica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Subscriu ptr. Marguerite Yourcenar. La fel, in genul scurte povestiri, imi plac foarte mult scrierile lui Jeffrey Archer. Bineinteles ca mi-au placut multe din titlurile care s-au scris mai sus (Pe aripile vantului, Arta Conversatiei, Invitatie la vals) dar sunt atat de multe...
Mi-au mai placut romanele din seria Forsyte Saga (parca asa se scria)ale lui Galsworthy, si in acelasi gen, romanele din seria Jalna (Mazo de la Roche).

Catalina & Robert-Andrei (3ani si ceva)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Teodora D.

quote:
Originally posted by floriinutza

hai mey Floriinutza, ce argument e asta, a fost la bac-cum de va mai place?
eu nu l-am recitit pe Camil Petrescu din liceu, dar mi-a placut cel mai mult din "programa obligatorie",mi-a atins o coarda sensibila si sunt convinsa ca mi-ar placea si acum; le si invidiez un pic pe fetele care au avut timp sa-l reciteasca si mi-am propus sa o fac si eu, inainte de a iesi la pensie. pana atunci zic doar atat- Camil Petrescu e romancierul roman care imi place cel mai mult!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

ideea era ca mi-a placut si mie si camil petrescu, si eliade, si chiar si fratii jderi. am citit toate lecturile obligatorii pe vremea aceea. dar a fost asa de demult, ca de atunci m-au mai impresionat si alte carti pe care le-am citit mai recent.

fara rautate, dar si eu am avut alergie la citit vreo cativa ani. dupa ce am gatat-o cu scolile si invatatul, n-am avut chef sa citesc nimic, decat vreo Agatha Christie din an in pasti. iar pe vremea aia, daca ma intreba cineva care e ultima carte care mi-a placut, ziceam si eu Eliade sau Camil Petrescu (si Bacovia, la capitolul poezie), ca asta era cea mai fresh amintire din liceu. asa ca am intrebat si eu: ori n-ati terminat scolile de mult, ori poate aveti si voi alergie la carti cum am avut si eu.
zic si io!

P.S. pentru conformitate, ideea este nu "cum de va mai place Camil Petrescu", ci "cum de nu v-a mai placut nimic atat de mult de la Camil Petrescu incoace"

Mergi la inceput