Cartea preferata
Raspunsuri - Pagina 3
Raza de soare spune:
quote:
Initial creeata de Olivia26
Voi ce carte preferata aveti?
Categoric, "Invitatie la vals" - Mihail Drumes si "Maitrey" - Mircea Eliade.
Numaratoarea inversa a inceput ! AMR FIX o saptamana pana la nunta !
Foto
ana_maria222 spune:
quote:
Originally posted by Raza de soarequote:
Initial creeata de Olivia26
Voi ce carte preferata aveti?
Categoric, "Invitatie la vals" - Mihail Drumes si "Maitrey" - Mircea Eliade.
Numaratoarea inversa a inceput ! AMR FIX o saptamana pana la nunta !
Foto
DA DA DA ! Invitatie la vals imi place si mie....cred ca am citit-o de 5-6 ori si parca m-as apuca iar!
Dar tot "patul lui Procust" e pe primu loc. Imi amintesc ca imi trebuie pt scoala si am stat pa ala 6 dimineata sa o citesc...si al 7 am plecat la scoala..
multe poze
HAI DINAMO!!!!
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Imi plac mult francezii. In scoala am citit Balzac, apoi l-am descoperit pe Zola.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Subscriu, ca romantica ce sunt Si adaug: Guy de Maupassant
Lacri 38+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
Olivia26 spune:
Si eu ador literatura franceza. Cel mai mult imi plac cei din perioada Realismului: Stendhal, Balzac.
Din Romantism, imi plac Hugo si Mme de Stael.
Aaa, si mi-au placut enorm Manon Lescaut de Abatele Prevost si Mme de la Fayette(La principesse de Cleve).
"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"
capra cu trei iezi spune:
VANATOR IN TAIGA e scrisa de JAN KOZAK, si daca e recomandata pe forum m-ati facut curioasa si o s-o citesc si eu.
daniella4 spune:
Nu am o carte preferata. In copilarie am citit si recitit "Ciresarii", cartile lui Dumas, Teodoreanu, Verne, M. Drumes.
Acum recitesc cu entuziasm Clavell, Grisham, R.O. Brasoveanu etc
Daniella, mama lu'Alexis
Alyssa spune:
Simple Abundance- Sarah Ban Breathnach
Am descoperit-o acum opt ani si o recitesc intotdeauna cu placere. E o carte scrisa cu esee zilnice, care indeamna la redescoperirea femeii din noi, ca o conversatie cu o prietena buna, ca o limonada in arsita verii. Am descoperit viata simpla in ea, simpla si abundenta, autentica.
miris_ spune:
Ce vremuri! Arta conversatiei-Ileana Vulpescu si Panza de paianjen-Cella Serghi, Al. Dumas(tot ce prindeam), Sadoveanu, Pe aripile vantului, Teodoreanu, Mihail Drumes, Eliade si muulti - multi altii, scriitori, si multe alte carti.
Eu ma intreb: oare copiii nostri vor mai avea carti favorite? Vor citi ei, oare, ceea ce am citit noi la varsta copilariei, apoi in adolescenta? Oare vor mai avea timp de citit cand vor deveni adulti?
Am inceput cu "ce vremuri" pentru ca imi e chiar dor de acele vremuri, cand citeam seara pt ca nu aveam la ce ma uita la tv, citeam la lumanare pt ca nu aveam curent, si mai ales citeam pentru ca imi placea sa citesc. Acum abia citesc 2 carti pe luna. E adevarat ca atunci, in vremurile de care imi e dor nu prea aveam mare lucru de facut, acum am, dar si asa imi doresc sa nu mai adorm seara fara sa fi citit macar o pagina.
Cristina si Mihnea Stefan
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Prima carte care mi-a placut atata de mult incat am invata-o pe de rost a fost HEIDI , fetita muntilor. Terminasem cls. 1 si e prima carte pe care am citi-o singura , am citi-o in vacanta de-am invata-o complet pe de rost. Mi-o spuneam singura seara , asa mult imi placea.
Alte carti care le recitesc oricand si de oricate ori cu mare placere sunt VANATOR IN TAIGA un scriitor rus -cine stie numele sa-mi spuna ca am pierdut-o si vreau s-o caut la anticariate si LA PESCUIT de Radu Anton Roman(pe-asta mi-a dus-o barbata-miu si la spital cand am nascut )
Si ANNA KARENNINA ,si DORMIND LA SOARE ( nu mai scriu de cine ca sunt cunoscute ).
ligeea
Ligeea, www.librarie.net/carti/48508/Vanator-in-Taiga-Jan-Kozak" target="_blank">"Vanator in Taiga" e a scriitorului cehoslovac Jan Kozak. Cartea o poti comanda, dar acum nu o au. Cauta si in alte locuri...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."