Ce va sugereaza ...o camera???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Mie mi se pare odihnitoare si calda. Vorba lui Mik, mi-ar place sa stau in ea sa citesc sau sa ma uit la televizor.
Nu imi plac camerele plictisitoare in care nu gasesti cate un amanunt sa il studiezi.

Numai ca poza e doar un colt al camerei care este mare si fara alte mobile in ea. Are nevoie de o fereastra mare pana jos in care sa bata soarele si o suprafata mare, goala, ca sa poti respira. Lucrurile au fost adunate aici pentru poza, dar de fapt ele sunt raspandite prin toata camera.
Creaza intimitatea unui colt intr-o camera mare. Imi place.

Daca ar fi insa adunate intr-o camera mica m-as sufoca cu toate lucrurile adunate. Fiecare lucru are nevoie de un spatiu al lui in care sa respire, pe care sa si-l insuseasca.

Tapetul galben imi da impresia de soare si are nevoie de el ca sa ii dea viata. Un soare auriu de toamna. E o camera tomnatica - eu ador toamna.
O atmosfera incremenita, in care degusti eternitatea dupa un weekend obositor. O camera care te indeamna la liniste, introspectie.
O camera in bratele careia te poti odihni, in care poti gusta placerile unui dolce farniente.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Mie mi se pare obositoare. N-as putea sa ma relaxez intr-o asemenea camera.
Culoarea peretilor e prea "aprinsa" pentru gustul meu, covorul prea incarcat, modelul pernei ma streseaza.
Parca sunt prea multe imprimeuri peste tot si prea diferite.
In schimb imi plac vazele si lampadarul din colt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Culorile si formele geometrice par a fi standard pentru stilul retro "cald". Cred ca remixul vine de la glazura vazelor si auriul sculpturii si poate de la "eclectismul" pernei.
Eu zic ca nostalgicii "nepututi" ar prefera un decor asa (cum ar fi sa fie o poza din sufrageria ta??)

Ai putea reconstrui cu niste vaze chinezesti de lemn lucios (de ciresh cum le place lor), o pictura d-aia cu reclama la "cinzano" cu roshu caramiziu, canapeaua imbracata in catifea albastra cu dantela alba pe la incheieturi (ca o rochie de epoca), peretii imbracati in pinza galbena in degrade de la tavan spre podea (asta poti face si cu vopsea, vopsesti galben peretele si cu vopsea portacolie incepi sa tamponezi de sus in jos din ce in ce mai des spre poale, iese un degrade fantastic cu aroma de vila romana parasita).
A
PS mie mi-a placut si "retro" din poza 4
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Camera este OK, cu toate ca nu se potriveste stilului meu de viata, imi place. Mi-ar place sa o vad, intr-o mica cabana, undeva retras in munti. Are mult stil vanatoresc.
Nu as vedea un asemenea decor intr-o mica casuta pe plaja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Zic si io.

E o camera pe care o vad ca o retragere. E genul de camera care desi incarcata (prea multe obiecte, dar si preamulte tipuri de motive geometrice, florale, animale) in care cineva are grija de lucruri... ambianta gen bunici are ceva stabil, solid si e nestresanta.

Nu mi-ar fi placut acum vreo trei ani, dar acum mi-ar placea sa stau in ea cateodata. Senzatia ca vartejul zilnic al job-ului si copiilor nu are acces este pentru un timp reconfortanta.

Imi pare de asemenea o incapere care invita si pentru ca nu se ia in serios... amestec de stiluri... art-nouveau-ul lampii socant in sine, cum zice si Teodora, este inca o subliniere, zic io, a lipsei de pretentii a camerei pentru cel ademenit. Anumitor decoruri le asociem un stil al persoanei care le locuieste.. Lipsa de pretentii a decorurului predispune la citit, cusut, tricotat...orice banalitate pare fireasca.

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ce imi sugereaza? Un amestec de stiluri, contemporan de la canapea si covor, retro de la masuta, modern de la lampa, rustic de la perna si vaze, traditional de la pereti...cum se cheama asta..eclectic...parca prea eclectic.
Mie nu-mi prea sugereaza nimic, eventual chiar as da la o parte din unele lucruri pe mine ma atrage stilul minimalist, as avea senzatia ca n-am aer in camera aia.
Da' ma rog, cine-s io sa critic un designer:))

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Am inteles ideea de retro ce vrea sa o sugereze decorul, doar ca nu-i gasesc locul cerbului aluia nicicum pe langa mozaicul podelei, nici langa piciorul lampii, nici langa florile de pe tapet. Gasesc deosebit de sofisticata combinatia de brun cu turcoaz, doar ca trebuie sa fie nuantele perfecte, altfel se obtine exact efectul contrar celui scontat. Cred ca asta e capcana stilului retro, de fapt, unde se termina el si unde incepe kitch-ul.
Atmosfera din poza ma face sa ma gandesc la kitch.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Eu asa mi-as mobila cabana de la munte. Cerbul sugereaza vinatoare, culorile maronii, bejulii,ocru merg cu ambianta de padure, retro merge pt. atmosfera de weekend

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Incarcata si bizara..Personal: nu as sta in ea.

Am vazut ca multi spuneau ca semana cu o cabana de munte.. Doar ca are cerbul pe perna, si lampa din lemn? Cnd ma gandesc la o cabana, vad tavanul din lemn, lambriu de lemn pe pereti, o lustra gen felinar.. Apartamentul meu e in stilul asta...

Camera din fotografia ta mi se pare..greoaie. Nu e vesela!..Pe mine nu ma invita sa stau! Peretii imi dau senzatia de vechi..podeaua la fel.. nu as innopta in o asemenea incapare de teama sa nu fie bantuita ..

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de lilanda

Ehhh, am nevoie de ajutorul vostru...si stiu ca-i pretios:-))
Am nevoie sa aflu ce anume va inspira, va sugereaza un astfel de interior??
Cum ati caracteriza atmosfera creata de designer (precizez ca mobila este noua ), cine si-ar mobila/decora casa in stil retro??

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Lilanda, mie imi place, dar as face urmatoarele schimbari, cu conditia sa fie o camera cu lumina naturala:

- as scoate masa cu tot cu vaze si as pune o masa dreptunghiulara, de lemn ciocolatiu, aceeasi nuanta cu sofaua, cu suprafata de sticla mata
-as scoate perna cu cerb si as pune una intr-o singura culoare, eventual in bej
-as pune un covor aceeasi nuanta cu perna, care sa contrasteze cu nuanta inchisa sau as tine covorul, dar as scoate tapetul pentru unul intr-o unicolor, eventual un crem-bejuliu

In rest e ok. Arunca un pchi si aici: http://www.freedom.com.au/ si aici: http://www.fantasticfurniture.com.au/products.asp

Dar de ce intrebi?

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput