Copii nascuti in 2000 (05)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Imi cer scuze, dar voi copia aici ceea ce am scris la "Parinti de bobocei", din lipsa de timp si de inspiratie.

Gata, noi am avut prima zii de scoala joi 24 august!

Antonia a fost doar pentru 2 ore, de la 1 la 3. Noi parintii am stat 10 minute in clasa, la inceput, sa ascultam citeva informatii de ordin general (adevarata sedinta cu parintii este peste 2 saptamini). Sint 5 clase I, ea este in clasa cea mai mica ca numar de elevi (in jur de 20), invatatoarea pare OK, f.relaxata. A avut noroc ca este in aceeasi clasa cu prietena ei de anul trecut, deci "socul" a fost mai usor de absorbit. In rest pe majoritatea copiilor nu ii cunoastem. Am inteles ca la scoala asta clasele si profesorii se schimba in fiecare an (nu este ca la noi in Romania o invatatoare si acceasi copii in primele 4 clase...).

Vineri a fost prima zii "inteaga" de scoala (de la 9 la 3) si din fericire Antonia a venit acasa vesela , semn ca am trecut cu bine de primul hop.

Din primele relatari ale scolaritei, au inceput deja sa faca exercitii dintr-o carte, dar a ramas un mister ce s-a petrecut in cele 5 ore... Nici noi nu am insistat, luam lucrurile usurel...

Eu cred ca am mai scris ca in cazul nostru, "trecerea" la clasa I este mai usoara, pentru ca Antonia a facut deja 2 ani pregatitori la aceeasi scoala si cunoaste pe multi din copii. In plus, desi acum merg in alta cladire, o cunosc bine, pentru acolo ca faceau orele de sport si de muzica, plus vizite la diferite clase pentru a se familiariza.

Un inceput de scoala lin si fara prea mari emotii pentru toti boboceii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

helbi si oanagabriela
Sunt sigura ca de emotii au parte atat copii cat si parintii.
Succes copilasilor si scoala sa le aduca numai bucurie.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Gata, de azi suntem scolarite in clasa 1A !

A fost atre frumos la festivitatea de deschidere....intai s-a facut o deschidere la biserica, apoi s-a mers in scoala. Copii de cl.3 au dansat si au scris din corpurile lor "Bine ati venit", iar cei de cl 2 au cintat. A fost drgut.....Apoi, au fost strigati copii si repartizati pe clase. Noi suntem 1 A, 22 de copii in clasa. Bianca a fost f degajata, poate si pt ca o cunostea de anul trecut pe directoare si o parte din invatatoare. Clasa e aceeasi cu cea de anul trecut de la grupa pregatitoare..........

In timp ce copii au intrat la clasa, noi parintii am ramas la o cafea si o prajitura!

De maine pina vineri au ore de la 8.30-11.15, urmind ca apoi sa li se stabileasca orarul.

Scultüte cu codouturikle din ea a desfacut.-o acasa, iar maine trebuie sa povesteasca ce a primit!

Emotii mari am avut eu, la fel ca marea majoritate a parintilor! Bianca a fost f relaxata si bucuroasa ca a inceput scoala! Sper sa o tina asa si de acum inainte!

Noi am pasit cu dreptul! Dorim acelasi lucru tuturor boboceilor si parintilor!

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by anca_oana

salut,am si eu o fetita de 6 ani si 7 luni o cheama Ioana-Diana si e nascuta pe 17 01 2000.Ma treceti si pe mine in lista?Merci mult si mai vorbim, acum s-a trezit fratele ei de 7 luni si nu mai pot sta.pa pa.

Buna Anca, bine ai venit intre noi, fetitele noastre au cam acceasi varsta si au acelasi nume.

Te pup, Cristina, mamica de Ioana Diana

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by helbi

Mai rarutz scriem pe-aici, dar acum avem noutati!

Noi am incheiat ieri un capitol important din viata Biancai! A avut ULTIMA zi de gradi! Emotionant, mai ales la Party care a avut loc intr-o gradina, cind una din educatoare isi amintea primele zile de gradi ale Biancai la 2 ani jumate.

De marti incepem scoala! Cu alte emotii, dar si cu sperante si multa curioazitate! La ora 9 e o sluja la biserica pt toti copii de cl. 1, apoi la ora 10.30 este festivitatea de deschidere! Am cumparat tot, am pregatit ghiozdanul, azi pregatim cutia (pt ca le-a cerut cite o cutie gen cea de pantofi, in care sa -si puna lucrurile ce le ramin in scoala: foarfeca, culori, acoarele, pensule, etc) si Schultüte - punga scolarului, in care vom pune pe linga dulciuri, si un balon, o jucarie preferata, Yoyo, etc.........ce iti trece prin cap si-i face copilului placere! Am mai avut ca tema de vacanta, de colorat un peste pe care copii i-l vor avea agatat de git, cu numele scris pe el, in timp ce in mina vor avea cite o floricica, primita de la scoala. Bia are una albastra, si asta inseamna ca toti copii care au primit o floricica albastra, vor fi in clasa invatatoarei care va avea marti floricica albastra in mina!

Cam asta cu noi! Azi vrem sa iesim sa cautam ceva dragut de imbracat marti, si as vrea sa-i cumpar si sa primeasca maarti o !atentie! de la mine (in speta as vrea un lantisor cu un trifoi cu 4 foi), ca amintire de la mama ei, din prima ei zi de scoala!

Cred ca noi suntem primele care incepem scoala in toamna asta......si otermina ultimele (cred) pe 7 iulie 2007

Eu doresc succes in viata de scolar, tuturor boboceilor! Sa paseasca cu dreptul, sa invete bine si sa ne aduca numai bucurii!

Andreia

Felicitari si multa bafta in primul an scolar!

Mergi la inceput

oanagabriela, mult succes Antoniei la scoala.

Helbi, mult succes Biancai la scoala.

Mergi la inceput

Multumim pentru urari. Cred ca vom avea nevoie... Nu pare asa de simple cum as fii sperat eu.

Am avut primele teme pentru acasa (acelasi lucru 2 zile la rind), care nu seaman cu nimic din ceea ce am facut noi cind eram in clasa I.
Deci, din cuvinte separate (scrise pe mici bucatele de hirtie) trebuia sa reconstruiasca 2 fraze. Nu inteleg de ce au inceput cu asa ceva, cind copiii nu stiu inca sa citeasca...Antonia a reusit sa recunoasca cuvintele mai mult mecanic (si nu pe toate), desi m-am straduit sa-i explic ca trebuie sa caute cuvintele dupa litere etc. Deci a fost cam aiurea, si nici nu prea sint sigura de rezultat.

Azi o mamica care a trecut deja prin aceasta metoda cu prima fetita, mi-a explicat ca asa se face acum, nu ca pe vremea noastra cu silabe si cuvinte simple, ci direct prin memorizarea cuvintelor in mod mecanic. Se pare ca vom primi mai multe detalii la sedinta cu parintii saptamina viitoare. Imi imaginez ca pina la urma metoda functioneaza, de vreme ce toti copiii invata sa scrie si sa citeasca, dar pentru noi este cam neclar.

Un weekend bun la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariana2 spune:

Buna seara! Acum v-am gasit si promit sa va citesc de cate ori voi avea timp (eu vreau zilnic dar.......)
Cum pe 26 07 2000 nu aveti nici un ingeras, va rugam sa o primiti cu bratele deschise si pe Ana Maria!
Va pupam si va dorim un week end superb (desi e putin nor).

Mergi la inceput

Dariana2, sa-ti traisca fetita si sa fie sanatoasa.

V-am adaugat pe lista.

Mergi la inceput

Am vazut ca la destui din copiii anului 2000, le-au cazut deja din dintisori. La Antonia nu se misca nici unul, si ea ma intreaba in fiecare zii cind ii va cadea macar unul.

Am fost la control la dentist saptamina trecuta si mi-a spus sa nu ma ingrijorez, ca perioda este intre 6 si 7 ani. Deci asteptam. Din fericire nu a mai avut nici o carie.

In rest avem deja vechime de scolarita: 2 saptamini si 2 zile. Am mai scris pe la "Parinti de boboceii" mai multe detalii.

O zii buna

Mergi la inceput