Sezatoarea canadiana (48)
Raspunsuri - Pagina 24
gabid spune:
Laurajr...ti-am scris un mail...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
almy spune:
Multumesc mult pt primirea calduroasa fetelor si pt sfaturile voastre. Stiu ca fiecare familie are experienta ei si nu se pot da retete, dar cititnd din experienta altora mai afli una-alta, sa nu te duci chiar "la ghici" Si de aceea voiam sa vorbesc cu mamici, fiindca persoanele la care mergem nu au copii si nu puteam sa intreb prea multe dinainte, doar la fata locului vedeam ce si cum.
Da, e o decizie foarte grea, dar cand vom hotari va voi anunta. desi sotul meu pare chiar hotarat pt Toronto. Asa e, fiecare cu norocul lui si sper sa ne ajute Dumnezeu sa il gasim si noi pe-al nostru. Nu vad totul in roz acolo, chiar mi-e cam teama, dar poate e mai bine sa fii precaut .
Oricum, eu urmaresc tot ce scrieti, si trag concluzii si invataminte. Si probabil ca si dupa ce ajung acolo va voi mai bombarda cu intrebari, daca nu va suparati.
GABID, LAURAJR, ma bucur ca si voi sunteti galatence. IRA am vazut ca scrie la mamici din Galati, dar acolo n-am mai apucat sa postez in ultimul timp, ca mandra mea e tare acaparatoare. Uneori nu sta fara mine si pace!! acum se taraie ca soldatul, asa am profitat sa va scriu...
O zi buna tuturor
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
almy spune:
Erata: Ma refeream la Ica1975 ca am vazut ca scrie la Mamici din Galati si e din Montreal. Scuze
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
Daiopri spune:
Donia, e nascut aici, dar noi am vorbit numai in ro cu el. Chiar ma mustra constiinta c al-am dus la gradi "nepregatit". Ceea ce ma enerveaza e ca am asteptat atat sa inceapa sa vorbeasca (ca inca tot slabut stam la capitolul asta) si el o trage cu ro. Inca nu se pune problema sa-l oblig, ca pana la urma zic mersi ca zice ceva:)
Sarcina usoara si felicitari pt curaj. Eu inca ma gandesc daca sa merg pt bb2:(
Mona, nici noi nu am putea spune ca nu am fost norocosi, din contra, dar viata de zi cu zi te face sa vezi, zic eu, cum e de fapt si aici, si in nici un caz nu e asa de diferit cum credeam cand am venit. Apoi dupa atatea sus jos situatii, mai ca ma intreb de multe ori dac aface s alasi parintii in urma pentru ceea ce e aici. Apropo, am vazut filmul "Moarte d-nului Lazarescu" si m-am intristat groaznic. Daca aveti parinti in tara nu va recomand sa-l vedeti.
Faptul ca ai prins cu asa mare vacanta, chiar e mare lucru (asta fiind o alta chestie care ma sacaie aici, vacanta scurta, si in mare o consumi cand e pisicul bolnav, iar daca incepi in alta parte o iei de la inceput).
Cum zicea si Parpalak, si eu ma cam plictisesc repede, tare as vrea sa ma platesca astia si eu sa stau bine mersi:)
Inca nu mi-am descoperit nici o pasiune din pacate:(
Almy si fetele care vin, eu nu dau sfaturi ca nu stiu nik de Mtr si To. In Vancouver, dpdv al slujbelor, chiar nu cred ca e recomandat:)
Avem si noi bunicul aici, dar nu-s asa de norocoasa sa gateasca, dar e ok. Piciul nu-l scot de la gradi ca e foarte bucuros.
Cam asta e.
Numai bine tuturor
Mona_B spune:
Mai, eu prefer sa nu ma gandesc prea mult la parinti (si la frati)ca sigur o iau razna...am avut momente cand ma gandeam sa-l iau pe fiu-meu si sa zburam cu primul avion spre Ro, sa stam acolo macar cateva saptamani.Si n-am fost niciodata o mamoasa, nici prea sentimentala, dar uneori ma trezesc cu un dor cumplit de ai mei. Dar alung repede gandul si incerc sa ma tin ocupata cu piciul meu ori altceva. In afara de asta e posibil sa ne viziteze la anul, asa ca mai rabd.
Donia spune:
Fetelor, multumesc pentru felicitari si urari. Sa ne ajute Dumnezeu sa fie bine.
Parpalak, am incercat eu sa-i spun doctoritei mele de familie cate riscuri sunt la sarcina asta... ma rog, dupa parerea mea... dar doctorita mea e romanca si nu e prea usor impresionabila . Mi-a zis ca ma intelege ca sunt ingrijorata, dar nu poate face nimic mai mult, ca astea sunt regulile aici. Asa ca imi ramane de ales intre a fi stresata sau intre a gandi pozitiv, si ma vad silita sa gandesc pozitiv, ca nu am energie sa ma stresez zi de zi... doar asa, cateodata si cate putin.
Laurajr, ar fi trebuit sa fie mult mai multe poze, si chiar o sa fie. Dar ieri s-a blocat calculatorul pe cand atasam pozele si mi-am zis ca o sa mai incerc si azi.
Of, numai citind despre programul tau incep sa ma simt obosita. Nu poti s-o iei mai usor? Reusesti sa te odihnesti? Chiar, mama ta mai e cu voi? Parca tin minte ca pana prin iunie putea sa stea.
Daiopri, eu mi-am dorit sa am inca un copil inca de cand am ajuns aici, dar uite ca ne-au trebuit doi ani de zile ca sa ne gasim timp si pentru asta. Mereu mi-am tot spus ca e bine pentru fetita mea sa nu fie chiar singura pe lume in Canada, dupa ce noi n-om mai fi.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Mona_B spune:
Chiar fetelor, inca n-am ajuns la faza aceea, insa cum va descurcati cu serviciul daca se-ntampla sa se-mbolnaveasca micutii? mie mi-e groaza cand ma gandesc. Pe sotul meu nu pot conta, ca e mult mai ocupat.
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Chiar fetelor, inca n-am ajuns la faza aceea, insa cum va descurcati cu serviciul daca se-ntampla sa se-mbolnaveasca micutii? mie mi-e groaza cand ma gandesc. Pe sotul meu nu pot conta, ca e mult mai ocupat.
Mona felicitari pentru joaba. Sa te simti bine si sa iti dea posibilitatea sa-ti atingi scopul.
Apropo de intrebarea ta, la mine la servici colegele mele cu copii mici isi iau sick day pentru ele. Asigurarea noastra, parte din beneficiile pe care le avem, iti permite sa stai acasa pana la 3 zile atunci cand consideri tu ca esti bolnav, fara nici o hartie de la medic. Asa ca ele suna "in sick" spunand ca sunt bolnave atunci cand este copilul bolnav. La alte companii asigurarea nu deconteaza primele 3 zile, dar daca te simti bolnav suni, stai acasa, dar compania nu-ti plateste zilele alea. Deci acasa poti sta "in sick" cu sau fara plata. Totul e sa nu exagerezi.
parpalak spune:
Noi aveam 5 sick days pe an (platite), pe care le consideram mai mult o saptamina in plus de vacanta, si le luam pe alea primele, ca nu se puteau muta in anul urmator, cum se puteau zilele de vacanta. Gripati si pe patul mortii veneam cu totii la servici. Cine-i fraier sa stea acasa cind e bolnav? Asta era filozofia in compania noastra, eu zic ca-i rezultatul zilelor putine de concediu. In Romania, de pe banca facultatii am inceput direct cu 4 saptamini de concediu.. eehh... si uite cum am luat-o deja pe panta circatoseniei...
Ca sa zic la mine, in doi ani nu s-a intimplat decit o singura data (sau de doua ori?) sa plec mai devreme de la servici, ca avea Paul febra mare. Pina am ajuns la gradi ii scazuse, ne-am dus la doctor, antibiotice, si cu antibioticele in buzunar l-am trimis a doua zi la gradi. Puteti sa-mi ziceti ca-s mama denaturata, dar sint obsedata sa nu-i vina ideea ca daca face pe bolnavul scapa de mers la scoala, lucru de care nu cred sa scap pina la urma. La febra mica si curs nas o saptamina nici nu-l mai duc la doctor, ca doar ne zice ca-i raceala si ne trimite acasa pe antitermice. Dar cit e bolnavior doarme foarte agitat si problema e la mine sa ma misc dimineata dupa o noapte nedormita. (Sau cosmarul de nesomn cit i-au dat dintii)...
Adevarul e ca anul cit au stat ai mei aici nu a fost bolnav mai deloc. Daca-i curgea nasul juma de zi era tragedie mare. Dar nici la gradi (colectivitate) n-a fost. Dupa aia am inceput distractia.
Depinde de firma si de cine ti-e sef. Daca pleci mai devreme poti sa-ti iei doar juma de sick day (sau de vacanta). Sau cazi la mica intelegere cu seful despre ore suplimentare cu alta ocazie. Paul n-a fost pina acuma asa de bolnav incit sa stea acasa doua zile la rind, iar acuma, cit sintem doi someri in casa, n-avem problema ce facem cu el.
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme