Sezatoarea canadiana (48)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Parpalak, cum adica, 5 zile pe an? Cam nashpa. Eu vorbeam de 3 zile pe luna, au fost luni in care mi-am luat si de 2 ori cate 2 zile, ca asta e, nu poti decide tu cand te imbolnavesti. Dar am avut grija ca luna urmatoare sa nu mi se mai intample

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Fetele ma scuzati ca inoportunez, am cam vrea sa mergem in Ottawa de 4 iulie si cum n-am mai fost v-as ruga daca stiti sa imi dati si mie niste informatii. Ce e de vizitat, daca stiti vreun hotel bun, unde putem merge cu piticel (5 ani jumate), unde se maninca bine.
Multumesc,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Caroline, nashpa, ne-nashpa, deh, alea le-aveam, cu alea defilam Apropos, am vazut detergentul ala pe raft azi, i-am uitat numele, dar scrie mare pe el dual power. Si capacul, mea culpa, e unul singur, dar astupa doua gauri. M-am confuzat ca la reclama curgea pe doua gauri.

Andrada, noi in Otawa, in afara de prieteni n-am vazut decit parlamentul, care ne-a placut foarte tare

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Almy, si noi suntem din Galati, insa eu scriu mai rar aici, desi citesc tot timpul, si mai des la mamici din Galati ca mi-e un dor nebun de acasa. Intr-adevar este mai bine sa fii precaut, eu am asteptat ceva, partial am gasit. Mie spre exemplu imi este tare dor de acasa si nu pot spune nici dupa 3 ani ca mi-am gasit locul, poate si pentru faptul ca inca nu am realizat ceea ce mi-am inchipuit ca pot face in 3 ani, insa nu regret, o avem pe gazi si asta este cel mai important. Ma bucur sa vad ca sunt si alte galatence pe aici, chiar daca prin adoptie
Zilele astea platite/ neplatite in care poti sa stai acasa cu puiutul bonlavior imi dau bataie de cap ptr ca eu inca stau acasa cu gazi si ma gandesc ca mersul la gradinita o sa "ceara" astfel de zile pe care nu toate companiile le ofera mai ales cand esti la inceput ... dar vom vedea, o solutie trebuie sa existe.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu cand mi-a inceput copilul gradinita, am stat atat de mult acasa ca si acum ma intreb cum de nu m-au dat afara. Bine, zilele erau ale mele de sick si de vacanta, dar era frecvent sa sun si sa spun ca eu nu vin in ziua respectiva, si nici nu stiu cand apar. Saracul sef, niciodata nu stia cand apar sa-mi termin proiectele. De cate ori ma gandesc la perioada aia de cosmar ii urez sanatate fostului sef, care n-avea nici copil, dar se interesa tot timpul de sanatatea lu' fi-miu, doar apaream in usa lui cu o fata trista (ca iar ma sunasera de la gradinita ca fi-miu avea 39) si-mi zicea doar "go!".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Merci mult fetelor!
Postul pe care intru de luni e intr-adevar foarte bun iar eu tocmai studiam partea de benefits. Sunt o multime, iar in ce priveste paid sick days, scrie asa: "Effective date of hire, you are covered for up to 26 weeks of sick leave/short term disability, as follows: 100% of your salary to a maximum of 12 weeks, then two thirds of your salary to a maximum of 14 weeks. Periodic sick days are covered under this sick leave plan. Any single absence over 5 days, requires a doctor's certificate. Unused sick days cannot be carried over to another year."
Cele care lucrati, la voi e mult diferit capitolul asta?
Asadar, cum eu sunt Doamne-ajuta sanatoasa tun - traiasca sportul si alimentatia sanatoasa - pot conta pe zilele astea daca piciul meu se-mbolnaveste?
Vreau sa va mai intreb ceva: aveti idee daca am sanse sa gasesc daycare centres in Toronto unde li se ofera copiilor preponderent mancare organica? Sper sa nu par paranoica, ori sa ofer prilej de noi dispute pe tema alimentatiei, insa deocamdata copilul meu consuma doar astfel de produse si ma intereseaza sa gasesc un astfel de daycare. Preocuparea mea cea mai mare o constituie produsele animale, ca vegetalele crescute in Canada nu-s chiar asa rele ca cele importate.
Inca ceva: uleiul asta de canola, in mare voga pe-aici, ce stiti despre el? Nu-l folosesc, dar am auzit ca n-ar fi tocmai ok. Any idea?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ica 1975

Almy, si noi suntem din Galati, insa eu scriu mai rar aici, desi citesc tot timpul, si mai des la mamici din Galati ca mi-e un dor nebun de acasa. Intr-adevar este mai bine sa fii precaut, eu am asteptat ceva, partial am gasit. Mie spre exemplu imi este tare dor de acasa si nu pot spune nici dupa 3 ani ca mi-am gasit locul, poate si pentru faptul ca inca nu am realizat ceea ce mi-am inchipuit ca pot face in 3 ani, insa nu regret, o avem pe gazi si asta este cel mai important. Ma bucur sa vad ca sunt si alte galatence pe aici, chiar daca prin adoptie
Zilele astea platite/ neplatite in care poti sa stai acasa cu puiutul bonlavior imi dau bataie de cap ptr ca eu inca stau acasa cu gazi si ma gandesc ca mersul la gradinita o sa "ceara" astfel de zile pe care nu toate companiile le ofera mai ales cand esti la inceput ... dar vom vedea, o solutie trebuie sa existe.

Noi

Ica, eu voi fi trecut de mult de perioada de inceput cand va merge Vlad la daycare, iar pozitia e permanenta- macar teoretic,- si sper sa am sefi intelegatori, daca va fi cazul. Daca nu, asta e.

Mergi la inceput

Inca o intrebare as avea catre mamicile de-aici: copilasilor vostri li s-a facut vaccinul Prevnar?(previne otita si infectiile pulmonare, pare-se)e optional, dar nu i l-am facut si ma-ntreb daca am procedat bine. E intr-adevar eficient impotriva otitelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

MonaB, Mihnea a facut pana acum o singura data otita (inainte de a face vaccinul), caz in care am fost la CLSC si am primit un antibiotic care a fost de mare folos.De atunci, nu am mai avut probleme (si sper din suflet sa nu mai avem), iar Mihnea merge la gradi de la 9 luni.
Vaccinul l-am facut la indemnaul medicului nostru de familie, sunt doua injectii in fiecare piciorus, noi nu am avut reactii dupa.
In Montreal este gratuit acum, stiu ca inainte era 100cad/fiola (sper sa nu ma insel).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Caroline si Mona_B, acu mi-e mai clar. Deci noi aveam alea 5 zile pe an de sick days. Short term disability e alta gisca-n alta traista si n-am folosit-o niciodata. Deci Mona_B, ai 12 saptamini de "boala", Doamne fereste sa ai nevoie de ele, dar planul e chiar OK.
Mona_B, n-as putea sa-ti spun daca de la vaccin, dar Paul a facut in 3 ani o singura infectie la ureche. Adica eram mucosi, s-a uitat in ureche, a vazut ca-i rosu si i-a dat antibiotic. Odata am facut eu si n-a facut el. Cu mincarea de la gradinite habar n-am. Mai mare tam-tam se face cu anti-alergenicele decit cu organicele (fara unt de arahide sau alte produse cu unt de arahide). Noi uleiul (si in general alimentele) il tot schimbam, de cind mi-am facut temele cu alimentatia sanatoasa a gravidei. Ideea e ca daca maninci variat, nu bagi multe toxine de acelasi fel in organism..

bebitzu, si-n Ontario e gratuit Prevnarul acum.

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput