Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 14
mara95 spune:
Buna dimineata!
Noki, multam fain!Eu am inceput sa o imbrac mai subtire decat asta iarna, desi avem aceeasi temperatura, 23 grade, si mi se parea ca are manutele si piciorusele mai reci.
Pitic, nu merge! Du-te unde ai albumul(yahoo-mail;Photos) si fa clic pe lacatelul din dreapta sus de pe album si alege apoi optiunea public.
Si una buna:noi ii facem baita pe la 6, 7 seara de obicei.Aseara i-am facut-o pe la 9, dupa care fata mea obisniueste sa doarma fix jumatate de ora.Fiind tarziu, n-am mai lasat-o sa adoarma doar jumatate de ora si ne-am jucat cu ea pana pe la 10, 30.Ne-am chinuit apoi sa o adormim, probabil, era prea obosita si dupa fix jumatate de ora se trezeste, aproape de miezul noptii
.Am luat-o de la capat cu adormitul si cu convingerea ca trebiue sa-i respectam tabietul.
Si alta: m-am chinuit sa-i dau sa manace masa de fructe, n-a vrut, asa ca am lasat-o balta.Si-l aud pe tati, care intre timp se dusese la ea:"Hai ,pui, ca tu mananci cu tati, ia o lingurita de mar!", dupa care un racnet:"stai, nu pune mana pe lingurita, da drumul!".Asta din ciclul "Tatii sunt mai buni decat mamele"![]()
![]()
Hildegard spune:
Noki,
daca vrei branza calcica faci asa:
la 250 ml apa plata pui 8 masuri de lapte praf, poti face si cu orice lapte pasteurizat din comert, sa aibe grasime de 3,5. Pui pe foc inr-o craticioara. Cand da in clocot pui 2 tb. de calciu lactic pisate. Se va strage compozitia. Pui intr-o strecuratoare tifon alb si strecori. II poti da de 2 ori din aceasta portie. poti amesteca branza cu biscuiti, banana, mar, fructe din borcanase Hipp. Faci cum vrei tu. Vezi cum ii place!
la branza normala...faci tot asa dar picuri lamaie cand da in clocot.
Daca ai nelamuriri intreaba-ma.
Succes!

Veronica Szamcsek si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni
melku spune:
neata, mamicute!
Noki, iti zic io reteta mea de branza:
250 ml lapte dorna (sau altul la cutie) se pune in craticioara pe foc. cand da in fiert, torn 2-3 pastile de calciu lactic si mestec cu o lingura de lemn pana se dizolva pastilele si se alege branzica. torn compozitia intr-o sita foarte deasa (am gasit-o la bila, ca tifon n-am stiut de unde sa iau) si o las la scurs pe marginea unui castronel. sa stii ca nu dureaza toata operatiunea mai mult de juma de ora cu tot cu scurs de zer.
apoi amestec branzica cu banana si mancam cam trei sferturi din cantitate. mai mult n-am dovedit pana acum. prima data i-am amestecat cu mar si nu i-a placut deloc.
i-am facut si din lapte praf si a iesit ceva necomestibil, bleah...
alta metoda stiu de la mama, metoda luuungaa, de pus laptele la prins, adica lasat sa se strice, sa se aleaga lapte batut asa, apoi strecurat prin tifon. dureaza vreo zi si e metoda numai pentru lapte naturel de vaca, parerea mea...aia branza adevarata, nerecomandata bebeilor cica

.
noi ne intoarceam azi acasa cu o oprire de-o noapte si la tataie din buzau.
pupici si mai vbim in bucurestiul cel iubit

melku & bebe Daria (2.11.2005)
crissy77 spune:
pisi, pentru durerea de masele eu aplic urmatoarele metode, in ordinea prioritatilor:
- tin apa rece in gura, la maseaua cu pricina; dezavantaj ca schimbi apa la 2-3 minute si daca mai e si noapte...
- ma spal pe dinti insistand in zona maselei, apoi pun o portie de pasta de dinti pe langa masea;
- daca nu trece, iau un nurofen; apoi mai iau unul daca nu cedeaza durerea;
- merg la stomatolog
.
pitic, ti-am trimis din nou mail cu explicatii; cat despre cinste... tu in bucuresti, eu la humor, deci cred ca o sa facem asa: eu beau un paharel in cinstea ta iar tu bei un pahar de apa plata in cinstea mea (ca doar alaptezi!) si suntem chit.
mara, noi cand ii facem baita intai incalzim camera (uneori temperatura ajunge la 25 C, ca avem soba pe gaz si nu prea stim cat sa o lasam pentru ca temperatura sa fie optima
; dupa baita, sters, masaj, incaltam picioruse cu sosete, dam body momentan cu maneci lungi, apoi ori salopeta ori costumas. AAa, si caciulita pe care o lasam pana se culca, apoi o dam jos. Eventual schimbam salopeta cu pantalonasi sau dam jos bluzita de la costumas.
pitic, si eu am trecut printr-o sperietura, nu de cazatura ci de vomat si inecat ca nu mai putea respira de am crezut ca-si da duhul in brate la mine; ei i-a trecut in momentul in care si-a revenit, mie nu mi-a trecut nici acum, desi e o luna de atunci. Si acum, dupa ce mananca stau ca pe spini...
Noki, noi facem in casa branzica de vaci dar o consumam noi. Se pune laptele la fiert, apoi se pune la prins in borcane (dureaza 2-3 zile, depinde cat e de cald). Apoi se pune din nou la fiert, se strecoara si se lasa la scurs intr-un tifon. Daca vrei sa-ti iasa branzica dulce, atunci nu-l fierbe decat dupa ce laptele nefiert da semne ca s-ar acri. La cealalta varianta dau copy/paste la un mesaj de-al cristinei: "laptele la fiert...1l (lapte de vaca, 1,8%, asta am fol la andrei)... se pun 5-6 pastile Ca lactic pisat ca sa se inchege. merge si cu zeama de la jumatate de lamaie stoarsa... ies cam max 3-4 linguri, care se lasa in sita sa se strecoare..."
sau (tot copy/paste):
BRANZICA PENTRU BBI, se obtine din 250 ml de lapte praf din care bea bb, care se pune la fiert. Cand clocoteste, se adauga 2 tb de Ca lactic. Se strecoara. Ce ramane e branzica, care se da proaspata la copil. Dc mai ramane, la congelator.
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005
crissy77 spune:
Si azi se anunta o zi minunata cu cer senin... Abia asteptam sa se incalzeasca mai bine ca Elise o sa arate si funduletul la soare... Avem avantajul ca locuim la casa cu gradina mare si curte. Deci, cum vin zilele calduroase, cum hop-top in gadina la iarba verde, sub umbra copacilor si... la funduletul gol. Elise, nu io!
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005
Madutza10 spune:
Buna dimineata fetele!Sunt pe fuga ,ne pregatim sa merem afara ,cred ca si noi in herastrau ...
Noki ,am glumit cind am zis ca doar anumite mamici sint invitate ,mi-am dat seama ca poate veni oricare din noi ,chiar ,ati stabilt cind si unde ,ca's tare nerabdatoare :)
Al meu bb e mucios ,fornaie rau de tot dar nu para racit ,n-are alte simptome ,vom vedea ..
Pitic ,nu apar pozele inca ,am vrut sa le vad si io ,rezolva problema !![]()
![]()
![]()
Va doresc o duminica placuta si va pupic pe toate!!!!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZICI MAI 2006
Noki_Lara spune:
Goooooood morning!
Hai ca azi noapte nu s-a mai trezit bandita mea conform lunii pline si a facut nani pana la 6 cand a papat si apoi pana la 8.15 si iar pana la 10.
Hilde, Melku si Cristina Negara- mii e multumiri pentru reteta! 

De maine o aplicam sa vedem ce iese si daca-i place!
Pitic- ooof...iar nu merge!
Mara- ehehe...asa am facut si io intr-o dimineatza. Zgatia mea rea nu vroia fructele si daca Adila tot se daduse rotund ca io-s nervoasa si n-am rabdare si ma enervez ca nu papa si ca uite, trebe sa fii calm, i-am zis: ok, da-i-le tu! Evident ca peste 2 minute a venit cu coada intre picioare zicand ca nu a halit nimik si ca sa-i punem jucaria mare sa se benocleze la ea in timp ce papa.
Barbatii, ce sa le ceri?
quote:Cristina,
Avem avantajul ca locuim la casa cu gradina mare si curte. Deci, cum vin zilele calduroase, cum hop-top in gadina la iarba verde, sub umbra copacilor si... la funduletul gol. Elise, nu io!

Poze cu mami si Sarah

Varsta Sarah
miha2006 spune:
NEATA feteleee
Noi suntem tot la SERIALUL NU VREM SUPICA episodul tzispe asa ca mami a hotarat sa ia o pauza de 2-3 zile de chinuiala si sa reinceapa cu forte proaspete marti.
In alta ordine de idei BUBU a facut ieri KK de 3 ori ceea ce nu-i sta in fire si cam moale asa ca azi la masa de 11 a papat suc de morcov cu cereale si ne asteapta la pranz o banana se ne reglam si noi la burtica.
Vesti proaste, la noi tocmai s-a innorat si sta sa ploaie asa ca planurile pe ziua de azi trebuie revizuite.
NOKI de branzica nu-ti mai spun ca ai deja destule variante.
MARA noi dupa baie avem un body cu maneca lunga o bluzite de asupra din motive de neacoperit pe manute ca nu ne place si pantalonasi de casa fara botosei cu ciorapeii de rigoare si obligatoriu caciulita subtirica pana dimineata.Temperatura in camera 23-24.
CRISTINANEG cunosc faza cu innecatul, am tras si eu o megasperietura si avem si o excursie la urgenta. BINE CA S-A TERMINAT CU BINE. Ce ne-am face noi fara tine si fara ajutorul tau in ale netului? Cand i-ai explicat lui PITIC am avut un DEJA-VU.
pt tine
PUPICI LA TOATA GASCA

MIHA SI IULIA BUBULINA
crissy77 spune:
Miha, defect profesional asta cu explicatul!
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005