Fetele din America (73)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ca veni vorba de MSG pe piine. Eu cunosc oameni care maninca piine cu unti si cu Vegeta. Vegeta contine o cantitate foarte mare de MSG.
Pentru persoane sensibile si pentru copii este foarte daunator. Fiul meu reactioneaza la o cantitate mai mare. Noi il evitam mereu. La fel si cu culorile astea rosii, galbene... Provin din carbuni. El are reactie la fumul de tigara. Si am vazut ca si la produsele astea (sucuri, bombonele colorate). Sint atenta si la vitamine cind cumpar ca sint pline de nenorociri. La fel si multe alte medicamente. Si daca le iei zilnic... (ma gindeam la vitamine) Plus ce mai e prin alte mincaruri, ca e greu sa le elimini complet.

quote:
Originally posted by Andrada

La cite hamsii am mincat eu..(cantitatea cea mai mare de MSG produsa natural)...

MSG-ul ocazional nu produce probabil damage creierului. Creierul are si el o protectie naturala impotriva unui surplus de neurotransmiteri cum e glutamate si sarurile lui MSG fiind una dintre ele (si aspartame de ex e o excitoxina care poate avea acelasi efect).
Si in general celulele creierului pot fi distruse prin exces de neurotransmiteri numai in lipsa antioxidantilor (vitamina E, C, anumite vitamine B), deci numai in cazuri grave de avitaminoza, dar atunci prezenta MSG-ului e ultima grija.
Deci de cite ori mincam MSG in cantitati mari organismul produce un extra efort de balansare, dar acu sincer de cite ori mincam MSG pe piine la micul dejun?
Fireste ca pe cit posibil trebuie evitat mai ales de femei insarcinate, care alapteaza si mai ales-mai ales de copii mici
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Si in ce anume se gaseste MSG? Ca din cate am inteles doar in mancarea semipreparata...si asta e usor de evitat....

Masina e ok acum...am incarcat-o aseara...uf...sper sa nu se mai intample...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

sanziana vezi ca am dat pe cealalta pagina o lista cu o mica parte a alimentelor care contin MSG

Mergi la inceput

Legat de MSG. Se ascunde si sub alte denumiri. De ex. "Hydrolized" anything. Si mai interesant, de multe ori in produsele "naturale sau organice" este sub forma de yeast extract. Ai crede ca asta e ceva nevinovat, dar e MSG.
Nu cred eu ca trebuie eliminat complet (din cite vad nu prea se poate), dar poate ca ar fi bine sa nu fie in fiecare produs pe care il consumam intr-o singura zi. Iar copiii e bine sa fie protejati de nenorocirile astea pina isi mai intaresc sistemul imunitar.

Mergi la inceput

oricum cu cat mancam mai natural cu atat e mai sanatos. fara dressinguri pt salate din sticla- le putem face si acasa.
fara tot feluri de minuni de uns pe paine la borcan, fara sosuri gata preparate. chiar mai uitam intr-o zi la o sticla de sos de pizza cate prostii contine + zaharul omniprezent in preparatele americane. mai bine iau niste rosii organice la conserva si fac singura sosul cu ierburi si usturoi

Mergi la inceput

Asa e. Noi ne-am obisnuit sa folosim ulei de masline si suc de lamiie (lamiie stoarsa, nu suc din sticle) pe post de dressing. M-am obisnuit si imi place mai mult asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ciupercile carne de curcan proaspata si bulionul?? cum poti sa le eviti pe astea??? noua ne plac toate...

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Dar de Vegeta stiati ca e "loaded" cu MSG?
The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sinzi_ana

ciupercile carne de curcan proaspata si bulionul?? cum poti sa le eviti pe astea??? noua ne plac toate...

Sinzi, Radusi David

David

ei si tu acum..... nu te omoara ciupercile si carnea de curcan...iar bulionul daca citesti eticheta esti ok. eu iau rosii organice la conserva din costco, le bag in blender si ala e bulionul meu.

Mergi la inceput

Tocmai de Vegeta spuneam putin mai sus. De vreo doi ani de cind aflaram de MSG asta eu nu mai folosesc strop de vegeta. Nici alte combinatii din astea. Mai toate contin MSG si alte cele. Iar Accent este MSG pur. La fel si diferite meat tenderizers.

quote:
Originally posted by Sanca

Dar de Vegeta stiati ca e "loaded" cu MSG?
The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mama...si io folosesc la vegeta...le tai si io de pe lista!!!

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput