Fetele din America (73)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Este adevarat si asta cu autorul necunoscut dar daca nimic nu era, atunci de ce astazi am gasit pt prima data la Costco (care nu este un mag. de mana intai)pe labels no msg; deci ceva tot este adevarat si au inceput chipurile sa ia masuri FDA-ul
Eu doar incerc sa triez si sa evit toate chestiile dubioase, chiar daca sunt prea mult si riscam sa nu mai mancam nimic!!!
Cu mult drag si spor tuturor, Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Some common additives that may cause problems
Some food additives that may cause problems for some people and their code numbers include:
Flavour enhancers - monosodium glutamate (MSG) 621.
Food colourings - tartrazine 102; yellow 2G107; sunset yellow FCF110; cochineal 120.
Preservatives - benzoates 210, 211, 212, 213; nitrates 249, 250, 251, 252; sulphites 220, 221, 222, 223, 224, 225 and 228.

citat luat de aici: www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/ Pages /Food_additives?OpenDocument" target="_blank">Food additives

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
1, 2, 3, 4, 5, 6
I am not a vegetarian because I love Animals; I am a vegetarian because I hate plants.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

http://www.truthinlabeling.org/

gata... astea le-am citit eu si le aveam salvate... cititi si voi si luati o decizie singure.

Eu am decis ca oricat as incerca nu pot sa le elimit definitiv, asa ca manac ce imi place si pe cat posibil organic

http://www.govtrack.us/congress/bill.xpd?bill=h109-4167 daca va intereseaza ce fac politicieni alesi de voi urmariti aici ce voteaza si ce nu.

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
1, 2, 3, 4, 5, 6
I am not a vegetarian because I love Animals; I am a vegetarian because I hate plants.

Mergi la inceput

dar ati citit ca pana si-n vaccinuri (si din cauza asta nr. mare de cazuri de autism) si-n mancarea bebeilor, ca ma sperii rau de una singura sau sunt eu prea exagerata.
Noi oricum nu le avem cu restaurantele sau semipreparatele si tot felul de sosuri ciudate, probabil ca mai avem ceva timp pana ne lasam asimilati de cultura americana.
Numai bine tuturor si noapte buna!! Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La cite hamsii am mincat eu..(cantitatea cea mai mare de MSG produsa natural)...

MSG-ul ocazional nu produce probabil damage creierului. Creierul are si el o protectie naturala impotriva unui surplus de neurotransmiteri cum e glutamate si sarurile lui MSG fiind una dintre ele (si aspartame de ex e o excitoxina care poate avea acelasi efect).
Si in general celulele creierului pot fi distruse prin exces de neurotransmiteri numai in lipsa antioxidantilor (vitamina E, C, anumite vitamine B), deci numai in cazuri grave de avitaminoza, dar atunci prezenta MSG-ului e ultima grija.
Deci de cite ori mincam MSG in cantitati mari organismul produce un extra efort de balansare, dar acu sincer de cite ori mincam MSG pe piine la micul dejun?
Fireste ca pe cit posibil trebuie evitat mai ales de femei insarcinate, care alapteaza si mai ales-mai ales de copii mici
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryssa29 spune:

Iuliana, cum este acasa? Ce dor imi este de locul copilariei...Uite ca imi amintesc cum la 8 ani am mers prima data singura la piata....si iar ma apuca toate cele.. Vad ca ai avut ceva peripetii....ai grija de tine...
Sanziana, felicitari ptr carnet!
Am citit si eu pe forum despre MSG si nu numai....eu ma straduiesc sa mananc sanatos, insa nu-mi iese tot timpul, apoi habar n-am daca ce scrie pe etichete este adevarat, nu stiu daca chiar si acele legume si fructe organice sunt intr-adevar organice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

vaaai , am citit ca MSG se gaseste in seaweed. pai si atunci eu cum mai mananc sushi? ca eu mancam intr-o veselie ca doar " e sanatos"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Desi se maninca absolut nesanatos, totusi speranta de viata a crescut, paradoxal. Oricum nu avem cum ne feri de toate relele, ca am muri de inanitie, dar macar incercam fiecare cit putem.

A nu se confunda MSG cu acidul glutamic! Deci nici actiunea unuia cu a celuilalt. Scria pe undeva ca... componenta activa (deci cea nociva) a MSG este acidul glutamic! Pai el chiar face parte din structura celulelor noastre!

Acidul glutamic, aminoacid neesential, deriva din transaminarea glucozei sau prin aminare reductiva, catalizata de glutamat-dehidrogenaza. Acidul glutamic poate fi precursorul prolinei, argininei si glutaminei (aminoacizi neesentiali). Prin decarboxilare catalizata de piridoxal-fosfat, da acidul gama-aminobutiric (GABA). Catabolizarea acidului glutamic duce la formarea acidului alfa-cetaglutaric, compus din cadrul ciclului acizilor tricarboxilici.

De asemenea, tot din structura celulelor organismului nostru mai face parte si glutamina, tot un aminoacid neesential, care poate fi obtinuta din acidul glutamic si poate fi convertita in acid glutamic. Prin inglobarea NH3 in molecula de glutamina, aceasta devine netoxica si usor de transportat.

Ca supliment nutritiv, acidul glutamic/glutamina (ca doar trec usor din unul in altul) au ca actiune imbunatatirea capacitatilor mentale, reducerea senzatiei de oboseala; grabeste vindecarea ulcerului; este utila in controlul poftei de dulce si a alcoolismului.

Asadar, sa nu confundam actiunile MSG cu ale acidului glutamic.

Scuze pentru eventualele greseli, e cam tirliu acum pe coasta de vest...

Pofta buna!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si in ce anume se gaseste MSG? Ca din cate am inteles doar in mancarea semipreparata...si asta e usor de evitat....

Masina e ok acum...am incarcat-o aseara...uf...sper sa nu se mai intample...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Am mai gasit inca ceva, despre ceea ce spuneai tu simina, dar se face referire la acidul glutamic "procesat" care ei il numesc la fel ca pe monosodium glutamate - MSG. Deci ...

Information about the toxic effects of processed free glutamic acid (MSG) and where it is hidden in cosmetics, drugs, dietary supplements, vaccines, infant formula, and food fed to people and animals.

Urgent: Stop the National Uniformity for Food Act (H.R. 4167) in the U.S. Senate before it wipes out hundreds of food safety labeling laws
Industry has launched a vicious attack on food labeling. A bill to decimate labeling has already been passed by the House of Representatives, and the Senate is now considering passing the same bill.
The Grocery Manufacturers Association has orchestrated, and the U.S. House of Representative on March 8, 2006 has passed, H.R.4167, which will wipe out State food labeling laws that exceed Federal standards, and prohibit any new State or Municipal legislation that exceeds Federal standards. Thus, we will have less regulation and less labeling; eliminating critical State and Municipal laws that protect consumer health, and reducing all standards to the minimal standards promulgated by the Federal government.

Click here to find out more about the National Uniformity for Food Act of 2005 and what every consumer needs to do to keep it from becoming law.

SPECIAL
HOT OFF THE PRESS: "DEATH BY MSG"

FROM INSIDE THE GLUTAMATE INDUSTRY: a look at one way that food, drug, dietary supplement, and cosmetic companies are encouraged to tell people that they couldn't possibly have had MSG-reactions from their MSG-containing products; and are also encouraged to mislabel products by stating "No MSG" or "No added MSG" when, in fact, their products contain MSG.

FROM INSIDE THE DRUG INDUSTRY: where a number of experimental drugs are being investigated because they block the actions of glutamic acid (glutamate), an amino acid that is a particularly potent nerve cell killer. An amino acid found in all MSG.

Cu mult drag si spor tuturor, Orhidee

Mergi la inceput