Clubul nurorilor (48)
Raspunsuri - Pagina 11
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by camelia72
Andreutza,eu am nascut normal de doua ori pt. ca asa am vrut eu,dr. mea m-a intrebat daca prefer cezariana...NUUU,am vrut sa simt "pe viu" cum se da nastere unui copil (ce sadica am fost),asa s-a nascut dintotdeaua,eu am teroare de operatii,taieturi,semne...sa nu aud!Hai ca pana nasti iti dau eu ceva lectii de respiratie si curaj...important e sa nu intri in panica si sa respiri regulat tot timpul,chiar si in timpul contractiilor...!Aaaa,mai trebuie sa stii ceva,sa incepi de pe acum,daca alegi sa nasti normal,exercitii pt. intarirea musculaturii perineului,cate 20 de ex. de 2 ori/zi,ca si cum ai opri pipi (scuze) dar sa stii ca-i f. important pt. dilatatie fara probleme...hai ca-ti mai explic daca doresti,nu vreau sa devin cicalitoare !
Mersi frumos pt ajutor si sfaturi Exercitiul asta il stiu, ca am mai citit cate ceva despre nasterea naturala. Si il fac de vreo 2 luni ca sa fiu sigura ca se intareste musculatura. Dar in ceea ce priveste respiratia si pastratul calmului si la contractii...cam greu. Ca eu intru imediat in panica si daca simt ca ceva nu e in regula incep sa plang. Si atunci chiar ca nu mai am aer. Si s-a dus respiratia normala. Ma cunosc asa de bine... Si tocmai de asta mi-e teama. Si sa nu mai pun la socoteala ruptura care de cele mai multe ori se produce...si multe altele.
Andreea 27+
POZE
camelia72 spune:
quote:
Originally posted by a.cicelquote:
Originally posted by camelia72
Andreutza,eu am nascut normal de doua ori pt. ca asa am vrut eu,dr. mea m-a intrebat daca prefer cezariana...NUUU,am vrut sa simt "pe viu" cum se da nastere unui copil (ce sadica am fost),asa s-a nascut dintotdeaua,eu am teroare de operatii,taieturi,semne...sa nu aud!Hai ca pana nasti iti dau eu ceva lectii de respiratie si curaj...important e sa nu intri in panica si sa respiri regulat tot timpul,chiar si in timpul contractiilor...!Aaaa,mai trebuie sa stii ceva,sa incepi de pe acum,daca alegi sa nasti normal,exercitii pt. intarirea musculaturii perineului,cate 20 de ex. de 2 ori/zi,ca si cum ai opri pipi (scuze) dar sa stii ca-i f. important pt. dilatatie fara probleme...hai ca-ti mai explic daca doresti,nu vreau sa devin cicalitoare !
Mersi frumos pt ajutor si sfaturi Exercitiul asta il stiu, ca am mai citit cate ceva despre nasterea naturala. Si il fac de vreo 2 luni ca sa fiu sigura ca se intareste musculatura. Dar in ceea ce priveste respiratia si pastratul calmului si la contractii...cam greu. Ca eu intru imediat in panica si daca simt ca ceva nu e in regula incep sa plang. Si atunci chiar ca nu mai am aer. Si s-a dus respiratia normala. Ma cunosc asa de bine... Si tocmai de asta mi-e teama. Si sa nu mai pun la socoteala ruptura care de cele mai multe ori se produce...si multe altele.
Andreea 27+
POZE
Nu se produce nici o ruptura daca ai musculatura perineului in regula iar dilatatia s-a produs in totalitate!Eu nu am avut nici un fel de probleme iar recuperarea a fost rapida,dupa doua ore am mers sa-mi vad copilul,m-am intalnit afara cu sotzul...parca as fi nascut de doua zile!Trebuie sa fii curajoasa,constienta ca totul decurge normal iar durerea contractiilor nu trebuie sa te sperie...eu ma gandeam doar la zilele si vacantele minunate pe care le voi petrece cu copilul...trebuie sa fii puternica pt. copil,nimic nu se compara cu bucuria aducerii pe lume a unui copil,atunci chiar nu te mai gandesti la tine si doar sa-l aduci pe lume sanatos...durerea trece imediat!
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
impreuna spune:
Am aterizat si eu, am fost sa-mi fac rezervarea pt Grecia, ca in perioada aia (iunie) sarbatorim 3 ani de la nunta si ziua sotului
Cami io in locul tau as face un curs de resurse umane, mi se pare de viitor si se cauta bine.
Vezi ca Joce lucreaza in domeniu si stie
Andreea iti mai spun eu un motiv pt care poti naste prin cezariana si care a fost valabil la mine: sa fie incompatibilitate intre marimea fatului si bazinul mamei. Altfel spus, nu are loc sa iasa normal:) A mea a avut 4 kg iar eu o slabanoaga, nici macar capul nu i-a intrat pe unde trebe, asa ca dr nu m-a lasat sa ma chinui si mi-a facut cerariana.
Cum si tu esti slaba, ai toate sansele (inca o prietena de-a mea a patit la fel).
Hai ca nu ma mai laud ca ma bate Cami:) Si eu mi-am dorit sa nasc normal, m-am tot pregatit dar n-a fost sa fie si nu-mi pare rau:)
Fetele din capitala hai intalniti-va, faceti poze si ganditi-va si la noi, provincialii, ca mie una tare mi-ar place sa trec pe la voi:)))
Flavia (sotie si mamica fericita)
SunSmile spune:
Intalnire? Unde, cand, cum??? Hai bagati detalii!
Si apropos de nasterea naturala...si eu imi doresc si fara epidurala(cred ca am acelasi grad de masokism k tine, Cami)...dar dr sunt sceptici. Cica la cat de mica sunt in bazin sunt slabe sanse sa ma "latzesc" atat de tare! Dar...asta e! Cum o fi...numai BB sa iasa sanatos!
NADIAAAAAAAAAAAAAA???????????????? Mai fata ma sperii....unde esti???
La bine si la greu, STEAUA - Campioana sufletului meu!!!
impreuna spune:
Asa Sun esti ca si mine, pasibila de cezariana:)
Sa vedeti ce cicatrice frumoasa am eu, asa de fina si uniforma, toata ziua mi-o admir
roxanicea spune:
buna seara tuturor!!!!!!!!!
scuze pt lipsa mea, crasa, d epe aici!
merci fla ca ai intrebat de mine!
alyna, e ok in tunisia pt luna de miere.....doar ca-i cam prea cald in iulie! va vetzi topi!!!!!!!!!!!
da la categoria stele, ca sa fii sigura d eun confort decent pt o lunade miere, mergi pe ideea de 5*. si preferabil un hotel aparatzinand unui lantz hotelire: gen sofitel, novotel, thalassa, intercontinental, sheraton, hilton......etc
nu te gandi la 3 stele!!!!!!!! e cam jalnic....;am stat in 2 nopti (am facut un circuit) si in hot de 3* si nu aveam nici tv in camera! aer cond parca era...dar huruia ca un motor stricats i nu facea fatza caldurii........
sunule, bine ai revenit! vreau sa vad si eu poze de la praga! please. am intrat pe linkul ala din capitolul precedent....dar nu mai e accesibil. da-mi un pm cu linkul!~ merci anticipat!
curajoaselor, ce bine ca avetzi vointza macar sa va propunetzi sa nashtetzi normal! eu nici cu gandul atsa nu ma pot impaca....ira faptic.......nici vb!
salutari tuturor fetelor!!!!!!!!!!!
succese la examene! spor la joburi! spor la organziari nunzti si botezuri!!!!!!!!!
numai bine! mai revin!
pupici
roxi foto
marinar spune:
ce fac fetele???
eu am muncit pana acum, acte la serviciu... acte acasa. dar m-am descurcat ff bine si soata mea e mandru tare.
pup si noapte buna
marina
pozici
briza_marii spune:
Gata, am pus 2 poze, ca iubi se tot plimba pe aici si nu vreu sa vada. Coana soacra toata iarna nu a facut altceva decat sa faca hainute pt.....Intrati si vedeti
briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta
Himmelsduft spune:
Hallo fetelor,
bravo voua ca sinteti asa rapide la scris, ca eu cautam inca capitolul vechi, acum iar cap nou si pag 8.
Azi am primit rezultatele de la analizele hormonale si sint cam daramata, ca au iesit mici, adica nu am ovulatie, asa ca pot astepta eu mult si bine bb. Iubi meu e un dulce si ma incurajeaza, iar acum simt um pic mai bine, noroc cu el.
Sun, tu ai intradevar o inima de aur si la tine gaseste oricine are nevoie de ajutor o usa deschisa. Jos palaria!!!
Briza, bine ai venit si imi pare sincer rau ca ai asa o soacra.
Fanna, bancurile tale m-au facut sa rad.
Cherry, imi pare rau ptr accident, bine ca sotul tau e sanatos.
Flavia, pupic dulce la Sara.
la toate si noapte buna,
Him
Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.
photos
SunSmile spune:
Pai doar esti sora mea, nu? Pupi la nepotica!
In alta ordine de idei..Rox multam ca m-ai "salvat". Alina Rox are dreptate. In nici un caz 3 stele. Acum au evoluat si ei, dar tot nu au ajuns la nivelul optim. E frumos, Tunisul e fain...e o capitala interesanta, suveniruri, plaja, papica, bauturi...ok, din punctul meu de vedere! Si k sa-ti raspund la intrebare punctual...as spune ca da, merita luna de miere acolo!
Rox...eu am sters pozele. In week o sa ma chinui sa le reatasez(stupid me) si iti trimit linkul pe pm! Oki?
Pup la fete!
EDIT: Fla care a ramas? Lepto, Olympic sau Para?
Him te pup si iti urez tot binele din lume! Si multa putere si speranta! Va veni BB...sunt absolut convinsa!
quote:
Originally posted by impreuna
Asa Sun esti ca si mine, pasibila de cezariana:)
Sa vedeti ce cicatrice frumoasa am eu, asa de fina si uniforma, toata ziua mi-o admir
La bine si la greu, STEAUA - Campioana sufletului meu!!!