Program redus pt. mame care muncesc si bebe<2ani
Buna,
ma intereseaza daca este vreo lege in care se stipuleaza ca mamele care s-au reintors la munca, dar copilul are pana in 2 ani, beneficiaza de program redus (ceva gen 6 ore in loc de 8 ore).
Este cineva care mai e in situatia asta si beneficiaza de program redus?
Merci mult.
In caz ca s-a mai discutat va rog sa dati si un link.....
Poze cu toata Familia
Raspunsuri
filofteia spune:
Eu am beneficiat de asta, acum 3 ani. Nu stiu daca este vreo lege, dar la noi este scris in Contractul Colectiv de munca. Eu lucram 6 ore si eram platita pentru 8... asa era contractul.
Intereseaza-te la voi la Personal/Resurse Umane... si citeste in contract.
filofteia spune:
La noi nu... dar apropo de asta parca sa spun ca am vazut undeva in codul muncii ceva de genul asta .. ca daca alaptezi societatea trebuie sa-ti asigure toate conditiile... dar asta nu inseamna neaparat 6 ore ci poate insemna o pauza in timpul programului...
marius spune:
CCMN 2005-2006 din cate stiu sau din cate mai tin minte. Gasesti pe pagina legislativa
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Avalon spune:
Da, legea care stipuleaza program redus de 6 ore pt mamele care se reintorc la lucru inainte de a implini copilul 2 ani este in vigoare. Eu am o colega in aceasta situatie si beneficiaza de program de 6 ore platit cu salariul integral de firma plus stimulentul de 3 milioane de la stat.
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
Loreena spune:
am o mare rugaminte la mine la birou nu se deschi fisiere tip pdf si vad ca pagina legislativa nu se incarca imi puteti da un link si eventual nr. articolului care precizeaza asta?;
merci mult
Poze cu toata Familia
Mercedes spune:
OUG96/2003 este modificat de Legea 25/2004
art 17 din L25/2004
ART. 17
(1),, Angajatorii sunt obligați să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include și timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găsește copilul."
marius spune:
quote:
Originally posted by Loreena
am o mare rugaminte la mine la birou nu se deschi fisiere tip pdf si vad ca pagina legislativa nu se incarca imi puteti da un link si eventual nr. articolului care precizeaza asta?;
merci mult
Poze cu toata Familia
1. Ce anume nu se incarca?
2. Pentru a citi fisiere pdf trebuie instalat Adobe Acrobat Reader pe calculator pe care poti sa il iei de la adresa de mai jos:
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
Duap ce instalezi vei putea sa vezi orice fisier cu extensia pdf
Daca ma sunt si alte probleme te rog sa-mi semnalezi ca sa le pot remedia.
Daca ai nevoie de vreo lege, ordonanta etc, si care nu este cuprinsa in pagina legislativa te rog sa scrii concret si se rezolva cu certitudine.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Loreena spune:
Gata am gasit, am fost la personal si am gasit articolul din contractul colectiv de munca
"Salariata care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa fie afectate salariul de baza si vechimea in munca, cu conditia ca tatal sa nu se afle in concediu pentru ingrijirea copilului"
Poze cu toata Familia