Program redus pt. mame care muncesc si bebe<2ani
Raspunsuri - Pagina 2
dianaiulie2009 spune:
quote:
Originally posted by Loreena
"Salariata care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa fie afectate salariul de baza si vechimea in munca, cu conditia ca tatal sa nu se afle in concediu pentru ingrijirea copilului"
Poze cu toata Familia
Daca in CCM de unde lucrez eu nu e specificat acest lucru , cum as putea totusi beneficia de cele 2 ore ???
Precizez ca fetita mea are 1,4 ani si pana in decembrie as avea timp destul de beneficiat de pe urma art. respectiv .
albumele noastre
Andries spune:
Din ceea ce stiu eu, chiar daca in CCM al societatii x nu este prevazut acest drept, CCM al societatii este subordonat CCM la nivel national, adica poate acorda salariatilor drepturi in plus fata de CCM national dar nu in minus. In concluzie, orice ar scrie in CCM al societatii x tu ai dreptul la 6 ore lucrate si platite 8, daca societatea x este o societate comerciala (adica vreau sa spun ca nu stiu exact situatia la bugetari, doctori, invatatmant, etc.)
Nu mai stiu exact care sunt articolele din CCM care prevad ceea ce am scris eu mai sus, dar sigur exista pentru ca si eu sunt acum la program de 6 ore, exact asa cum ar trebui sa fii si tu, cred ca daca citesti CCM la nivel national , cap coada te lamuresti.
Andries
dianaiulie2009 spune:
Eu lucrez la o institutie extrabugetara care se finanteaza din fonduri proprii si nu avem asa ceva prevazut in CCM , de aceea am intrebat ca sa stiu daca sa intreb sau nu la personal ... sa nu ma fac de rusine
albumele noastre
dianaiulie2009 spune:
Am primit si eu raspuns de la Bucuresti si a trebuit sa depun o cerere prin care solicit reducerea duratei normale de lucru cu 2 ore / zi pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului . Se va discuta in consiliu de administratie si voi primi un raspuns , care eu sper sa fie pozitiv .
Multumesc pentru informatii !!!
albumele noastre
dianaiulie2009 spune:
Revin cu hotararea luata de conducere .
Mi s-a aprobat reducerea duratei normale de munca cu 2 ore/zi pana va implini fetita 2 ani , nu-mi afecteaza salariul , voi fi pontata 8 ore/zi , DAR , de ce intotdeauna trebuie sa existe un DAR ??? imi afecteaza durata concediului de odihna cu 1/3 din perioada cat timp merg la program redus raporttat la nr. zilelor de concediu ce mi se cuvin . Facand un calcul , as pierde 3 zile din CO , daca merg cu program reduas incepand cu 1 iulie .
Ce parere aveti , este corecta decizia lor ????
albumele noastre
Andries spune:
Ei, aici nu stiu sa raspund, mie nu mi-au taiat din concediu si nici altor mame care au program de 6 ore. Dar poate cineva in domeniu sa iti raspunda. In CCM parca nu imi amintesc sa fie ceva mentionat despre Concediu Odihna.
Andries
Rozi spune:
Cred ca este un abuz, nu se reduce concediul de odihna pt fractiuni de zi nelucrate. Daca erau zile intregi, se mai putea discuta. (ex: la contractul de munca cu timp partial, nu se reduce nr de zile de CO)
Parerea mea!
dianaiulie2009 spune:
Aveti dreptate , dar cum pot eu sa stiu exact unde anume e specificat acest lucru , cum ca nu ar fi trebuit sa-mi afecteze nr. zileleor de CO ?
Dar e bine si asa , putea sa nu-mi accepte cererea , nu ??? Mai bine asa decat deloc... Dar oricum , nu am ce face , asa s-a hotarat , ma supun ...
Va multumesc pentru raspuns tuturor !!!
albumele noastre