Fetele din Belgia (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Hai ca tot eu sunt, Jesus da-mi place sa scriu....
Andreea ca pt tine scriu, deci iar la spital??????Macar de data asta au facut toate analizele??Jesus din nou..............
Vorbeai de luna de miere ca s-a lasat asteptata(s-a lasat asteptata din lipsa de timp ca si casatoria de fapt ca si pe aia am facut-o cu doua zile inainte de Craciun ca atunci incepea vacantza), barbate-miu ii tot zice luna de miere(7 zile)eu ii zic saptamana de somn si de lucrat laV-am zis cat de mult imi dorec un bebe??Fooarte foarte imens de nespus de mult:)Daca nici luna asta nu iese ma duc si eu la profesionistii lui peste Andreea!!!
Hai ca plec iar
papapapa

poze aici

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpi spune:

Buna fetele,

Eu nu am somn deocamdata si m-am gandit sa mai trec p-aci...
Oana da' tu ai parte de multe peripetii la tine la munca...oau...o gramada de monstruleti pe-acolo. Va doresc o saptamana de miere ca-n povesti, sa aveti parte de liniste si bafta multa la conceperea.
Andreea sper ca acum e totul bine cu bebica ta si ca perioada de stres s-a terminat...
Cum bine zicea si Oana, fetele care nu ati mai scris cam de multicel, sper ca sunteti toate bine si va asteptam sa ne scrieti ce-ati mai facut...
Somn usor tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Carmen si Oana, va multumesc tare mult..ma prinsesem si eu ca e un soi de olandeza stilcita da' ma gindeam ca or exista si cursuri (acu', pentru ca mi-ati spus, sunt convinsa ca e un fel de piemonteza vs. italiana).Din pacate stiu doar en,fr si it ...ajutoor, cu engleza nu seamana macar un pic?Carmen si eu ma bazez mult pe self-study, sper sa nu ma sperie pronuntiaCit de curind fac un salt la voi si imi voi lua cursurile...va multumesc din nou

Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Buna dimineata fetele,
Oana, imi face mare placere sa te citesc pt ca e interesant ceea ce spui despre tine si munca ta dar si stilul in care scri. Ai un fel sincer si apropiat de a te exprima care place. Sunt sigura ca si fetele sunt de acord cu mine. Chiar ca o sa-ti simt lipsa in zilele in care vei fi plecata. Si as vrea sa te intreb ceva: nu ti-e frica uneori sa fi inconjurata de acei copii monstruletzi? Mai ales ca faci si servicii de noapte....
Si stai linistita ca nu ve-ti pierde nici un bagaj, e doar emotia plecarii in vacanta. Eu visez mereu ca-mi pierd mobilul sau portofelul de sunt disperata in vis si ma trezesc asa de suparata....dar niciodata nu s-a intamplat in realitate.
Deci Carmen, tu pleci duminica asta in Romania....si eu care imi faceam planuri sa ne vedem in saptamana viitoare cand voi fi 4 zile singurica pt ca sotul meu va pleca intr-o calatorie de afaceri in germania si austria.....spijtig
Andreaa, in legatura cu tenisul sa sti ca in tara nu l-am practicat desi mi-as fi dorit tare mult dar locuind intr-un oras mic (Mangalia) nu aveam unde. Aici toti prietenii nostri joaca tenis, sotul meu joaca de 17 ani, deci n-aveam incotro trebuia si eu sa ma apuc, dar imi place la nebunie. As juca zilnic si cand sunt pe teren uit de toate necazurile si ma simt fericita. Il recomand calduros impotriva depresiilor. Normal ca de la inceput am luat lectii si in fiecare iarna le reiau si vara doar joc. Dupa ce va mai creste putin fetita incearca si tu si te asigur ca n-o sa-ti para rau. Esti tanara si plina de energie si pe deasupra ai posibilitatea de ati face multi prieteni.
La fel si celelalte fete, va recomand calduros acest sport care este pt toate varstele. La clubul unde joc sunt membrii intre 4 si peste 70 de ani. Si nici macar nu este scump.
As mai scrie dar azi am asa de multa treaba....trebuie sa fac ceva ordine prin casa, sa pregatesc terasa pt ca am organizat un bbq evening cu toata familia adica copii si nepoti. Vom fi o armata deci am multe de facut. Este prima petrecere din seria celor de vara afara pe terasa.
Acum va pup si va doresc un weekend super desi se pare ca vremea va fi cam urata dar nu conteaza cum e vremea, conteaza ce e in sufletul vostru si alaturi de cine va aflati.
Pupici,

Bepii
Judecand prea mult oamenii uiti sa iubesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Buna dimineata fetele(in sfarsit pot spune si eu buna dimineata, ca de obicei ma trezesc dupa amiaza )

Andreea iti multumesc pentru urare. Multa alergatura nu va fi pentru ca de fapt ce trebuie sa mai facem este sa alegem un fotograf, sa alegem si trimitem invitatiile, baiatul meu nu a vazut restaurantul ales de mine, deci vom merge impreuna acolo unde a mai ramas doar sa ne hotaram asupra meniului. Ce ma omoara in Bucuresti este traficul si de und ela inceput iubeam sa conduc in Bucurestiul ala nebun, nebun, nebun acum a inceput sa ma streseze. Cand am venit in Olanda mi se parea asa plictisitor condusul acolo si pot spune ca inca mi se pare plictisitor, totul este prea bine organizat In Belgia ma simt mai acasa, mai o groapa, mai un slalom printre masini insa mult mai putin periculos ca in Bucuresti. Oricum sunt fericita ca imi voi vedea familia si prietenii dragi, asa cum zicea si Tania
Tania te asigur ca Oana e la fel de sincera pe cat ii e scrisul, vorba aia 'ce-i in gura si-n capusa', iar cat despre faptul ca e funny, asa este, noi cand suntem impreuna ne prapadim de ras la propriu pe bune scoate niste chestii din ea asa de dulci ca imi vine sa o pap. Imi pare rau ca nu voi fi aici cand vei fi tu singurica acasica, insa stii la ce m-am gandit? Sa ma inscriu si eu la clubul tau de tenis. L-ai descris asa de frumos, incat ma bate gandu` sa incerc
Azi vine Oana pe aici prin Antwerpen, poate vorbim mai incolo si daca esti acasa dam o fuga pe la tine sa te scoatem la plimbare in Mechelen si sa ne arati si noua orasul
Cristina cu multa placere pronuntia si mai ales cea olandeza care e e cam puternica te va speria un pic, de fapt asta cred eu ca sperie pe majoritatea. Deoarece ea ca limba dupa ce treci de primul soc, mi se pare destul de usoara, mai ales ca sunt atat de multe cuvinte asemanatoare cu engleza ( ex. slaap wel = sleep well)
Oana a studiat aici in Antwerpen, tot olandeza, insa ea vorbeste clar cu un accent flamand. Daca ai nevoie sa inveti flamanda si nu olandeza pura, poate te va indruma ea. Daca ai nevoie de ajutorul meu, cu cea mai mare placere te ajut. By the way te vei muta aici in Belgia?
Uite aici un link de unde poti downloada un dictionar(vertaalwoordenboek) online de olandeza - engleza, engleza - olandeza: http://www.p1.com/P1DownloadPage.htm . Eu l-am folosit foarte mult.

Va pup si va urez o zi frumoasa, frumoasa, frumoasa

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,

Ma scuzati ca ma bag asa peste voi dar as dori daca se poate niste informatii cu privire la citeva "denumiri" si sfaturi pentru instalarea in Belgia.

Daca ar fi una din voi in domeniul invatamintului cred ca m-ati ajuta mai mult. De exemplu, in Franta posturile la universitati se scot prin ministerul invatamintului, am dat sa caut ministerul invatamintului sau cum s-o chema in Belgia dar nu gasesc nimic.

Apoi pentru straini in Franta gasesc informatii pe siteul OMI (oficiul de migratii Internationale) in Belgia exista ceva similar?
cu privire la alocatiile familiare din Belgia unde sa caut?
Va multumesc anticipat

Dia

Printesele lu mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

aaaaaah, ce frustrant e sa scrii un mesaj de kilometri si la final sa-ti dea "eroare" din motive de disparitie subita si fara urma a semnalului wi-fi intre tufele din gradina. caci plina de entuziasm, dupa o indelungata si racoritoare tacere, ma avantasem cu botul intre taste sa scriu si sa scriu si sa scriu, de mai nu mai aveam aer si simteam o crampa scritoriceasca insfacandu-mi glezna artistica!
deci, dupa ce-am masgalit un mesaj in care va spuneam toate alea-alea, am ramas literalmente cu el in gat, caci n-a ajuns pe conducta cu omuletii internetici. dar de fapt ce va spuneam?
a, da, ca ma duc din nou la scoala. ca bubu bea cu biberonu cateodata de pamplezir cand eu sunt pe coclauri, ca maica-mea a incurcat data plecarii acasa si noroc ca am vazut la timp ca nu are bilet pe 7 ci pe 1 iunie, ca pisoiul cel alb si dulce a fost masacrat la propriu de "marele pisoi negru" bagabond din vecini si deci a trebuit sa-l ducem la "croit" la veterinar de doua ori - ca e mare prostia omeneasca si facerea de bine...nu de alta da i-am scos
gulerul inainte de vreme si si-a smuls dintr-o singura zvacnire, precisa si "racnita" singurul si unicul fir care-i tinea pielea "en place" ceea ce a adus dupa sine reluarea episodului cu anestezia si cusaturi in x puncte - , continui, ca....al doilea pisoi a luat-o pe cocoasa de la acelasi mare negru si mechant, ca am luat vanita smekera pt bubu si facem baitsa ca la spa, ca avem si leagan care canta si se hutsutsa singur si ca.... de fapt bruno alexis mandi s-a nascut in data de 05.05.06. explicatia: am fost in vizita la osteopat ca sa rezolvam o eventuala problema de regurgitare. dupa o ora de consult, d epipait toate oasele din coloana, de examinat in tacere si cu deplinul acord al lui bruno, toate miscarile, in toate directiile pe care el le poate face, domnul doctor a zis: acum vom face ceva in 3: m-a asezat pe scaun, cu picioarele desfacute, el intre picioarele mele, mi l-a pus pe bubu in brate cu capul in jos si... - ma trec firoi si acum cand ma gandesc - bubu a reinceput "coborarea in lume" asa cum ar fi trebuit sa se intampla firesc si natural dar care i-a fost refuzata in ziua nasterii. nu pot sa va spun cum m-am simtit, cand dupa ce a facut toate miscarile despre care citisem eu inainte sa nasc, bubu a ridicat capul si a inceput sa tipe ca un nou-nascut! un tipat unic si inconfundabil, pe care nu l-a mai scos niciodata si felul in care a supt in urmatorul minut! am sa spun mereu ca am trait o cezariana in 28 februarie, dar am nascut in 5 mai. se pare ca bubu avea nevoie de finalizarea eforturilor lui ca sa-si deblocheze un nervisor ce-l sacaia dupa ce papa si varsa tot.
acu suntem bine, grasunei, 10 saptamani si poate - vedem azi la cantarire - 6kg:))
gata.
ajunge, mai fac doar un album de poze cand oi avea timp, si va las sa respirati un pic dupa ce-am monopolizat spatiul:)))

fetelor, daca tot plecati in vacanta... vacanta placuta!o sa ne lipsiti!!! abia astept sa mergem si noi, daca nu acasa atunci la mare:)
muuuuuuuuuuuuah!

miri_mik, fericit mamik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Salve..de tun !!!
Buna fete, ce mai facetzi, ce mai zicetzi? Io am o durere de cap imensa da ma gandesc ca daca ma doare inseamna ca inca il mai am pe umeri...serios acum ma doare capul de ieri seara de la 8 juma, conduceam spre casa dupa o zi de recreere si plezir prin antwerpen cand ma apuca o greatza (de zici ca statusem un an pe puntea unui vapor, ingrozitor de nasol care nu mi-a trecut nici dupa ce a incercat saracu barbate-miu sa inteleaga si sa aplice metoda romaneasca a trasului pe maini(ca ma gandeam ca poate am galci din aia, da nu erau).
Tania iti multumesc pentru ce ai scris si promit ca nu las sa imi iasa cornitze(eu de fapt mi-s si berbec de inceput de aprilie , da eu nu cred in zodii). Sper ca v-ati distrat aseara prima!Ma intrebai de copiii mei si ca daca imi este frica-la inceput mi-a fost insa am marea bafta ca ma plac copiii(colegii mei chiar ziceu-Oana noi lucram cu cei mai ai draq dintre toti si de tine nu se iau, nu te iau la misto, nu rad daca uneori aci greseli cum se explica)Eu ma pun pur si simplu la mintea lor si lucrez cu ei de acolo si am vazut ca asa merge
Miri_mik, cat de mult imi place cum strecori esentza printre cuvinte, imi aduci aminte de stilul lui Creanga sau de melodiile lui Stratan. Mi-ar placea sa te aud vorbind despre tara, cred ca ai reusi sa ma aduci foarte repede intr-o romanie imaginara. Bruno tre sa fie un baietel(pe langa de 6 kg) tare fericit cand ii va povesti mamica lui. Ce ai scris tu despre vizita la ostepat-cat de interesant!Am zis mereu si am sa o repet cate zile oi avea ca nimik nu e mai interesant ca psihicul uman si omul in general-cate metode inventam pentru a ajuta si cat de logice sunt aceste metode,
'La multzi ani'Bruno pt 5 mai si sa papi acum mult mult!Sa cresti maricel si sa fii super norocos, fericit si bucuros !
Dia_codat,am sa incerc sa iti raspund eu pe cat pot eu lucrand intr-o instituie situata la granitza invatamantului si protectia sociala deci avem contacte in ambele parti.Ar fi bine daca ai specifica unde anume in Belgia vrei sa vii, pt ca sunt foarte mari diferentze intre partea wallona si cea flamanda.Specific ca Brusselul (desi acolo se vb franceza)face parte tot din Flandra Eu iti zic acum despre flandra.
In belgia posturile se scot in general la concurs pe baza de diploma. De ex intri pe un site de vacaturi(oferte de munca)cum ar fi www.vacatures.be si acolo va trebui sa alegi zona unde vrei sa muncesti, tipul de diploma pe care il ai etc. Apoi mai sunt vacaturi scoase la concurs chiar de scoli sau universitati si astea le gasesti pe situl lor.
Informatii privind emigrarea intrenationala gasesti cautand pe net vreemdelingen zaken. be(be ca sa nu intri pe paginile din olanda -nl-ca acolo e alta mancare de peste)
Despre alocatiile familiale habar n-am nu am auzit despre asa ceva, probabil exista daca stie vreo fata te va ajuta ea

Am scris iar o groaza acum am sa plec insa
puici tuturor de pe aici
see ya

poze aici

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anneoprea spune:

Duminica 14 mai comunele Etterbeek si Woluwe-St-Pierre serbeaza cei 109 ani ai Avenue Tervuren. Strada devine pietonala pentru o zi pret de citeva statii de tramvai, intre Parc du Cinquantenaire si Chien Vert (sint permise doar vehicule fara motor – biciclete, role, etc) Sint prezente standuri cu preparate culinare specifice diferitelor tari participante, amenajate diverse locuri de joaca pentru copii, chioscuri cu vinzare ale artistilor, anticarilor, lucruri de artizanat etc. Am inteles ca si comuna romaneasca Pecica va avea propriul stand (comuna infratita cu WSP, care promite ca anul asta va prezenta si altceva in afara de poze !) In incheiere va avea loc un spectacol de sunet si lumina, un concert Patrick Juvet
Oficialitatile (primarul impreuna cu suita) vor parcurge bulevardul in tandem la ora 12.
Altfel am vazut ca petrecerea incepe de la 10 dimineata si o tine pina seara la 18, sau 20 nu stiu precis. Ca reper – se poate cobori in statia de metrou Merode sau Montgomery
Problema o sa fie vremea – destul de inchisa, dar se pare ca totusi nu o sa ploua ?! (ramane de vazut) In cazul in care includeti in program o promenada pe Tervuren va urez distractie placuta !
Noi am fost si anul trecut pentru ca stam foarte aproape de bulevardul cu pricina si a fost destul de dragut, asa ca ne riscam si anul asta (e si mama la noi asa ca acum putem sa facem deja pe ghidul – ca am vazut ca practc e cam acelasi lucru ca si anul trecut).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Carmen, multumesc mult am sa te intreb daca nu pricep, esti foarte draguta..sa iti spun sincer am posibilitatea sa ma mut da' parca sunt "innamorata" rau de Italia,imi place aici m-am obisnuit etc....pina una alta vad olandeza/flamanda ca pe un hobby, stii cum este cind te trezesti ca ti-ar placea sa faci ceva mai fistichiu decit de obicei...si daca o fi sa ma mut cu arme si bagaje, cu atit mai bine...(sau ploua cam mult pe la voi...?glumesc...adevarul e ca sunt un pic nehotarata)

Numai bine tuturor,

Cristina

Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...

To and Me

Mergi la inceput