vreau o reteta de clatite

vreau o reteta de clatite | Autor: adi69

Link direct la acest mesaj

vreau o reteta de clatite cu dulceata,cu cantitatile specificate
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Sa-ti intorc serviciul, Adriana si sa-ti dau o reteta de clatite care mie mi-a iesit mereu (nu s-au lipit de tigaie sau alte chestii).

2 oua
250 gr. faina
500 ml lapte (sau maestec lapte cu bere sau apa minerala ca sa iasa mai fine - daca vrei)
1 lingura ulei
putina sare

Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sarea si putin lapte - cat sa se omogenizeze compozitia si pe urma se adauga restul de lapte. Se lasa cam 30 min. la frigider dupa care te apuci de treaba!
De obicei fac de 2 ori reteta asta - ca sa intelegem ceva!

Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Daca topesti niste ciocolata de menaj si o torni peste clatitele asezate intr-un vas de Jena, le mai lasi un pic la cuptor, ies o nebunie de clatite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Tort de clatite cu sirop de caramelpt. 8 portii

5 foi de clatite, 450 ml frisca nebatuta, 6 portocale, curatate si desfacute felii, 175 g caramele, 50 g miez de nuca sau alune, pt. decor,1 portocala, curatata si desfacuta felii pt. decor.

Puneti 2 linguri frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita cu fundul gros si fierbeti la foc mic 6-8 min pana se topesc.LAsati sa stea 1 min.
Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intarteasca.Puneti o foaie de clatita pe un platou, acopetiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocale.Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele, terminand cu o foaie de clatita goala.
Asezati nucile sau alunele si feliile de portocale pe ultima clatita si turnati pe deasupra sosul de caramele.

Bafta la preparare, este o reteta care nu da gres si va fi apreciata de musafii dvs.Eu am facut-o la o petrecere, dupa care cumnata mea a folosit-o si ea de fiecare data cand sarbatorea ceva.Puteti alterna frisca si cu crema de ciocolata.
Daca mai dorit vreo reteta, de orice fel va stau la dispozitie.Nu sunt o profesionista, dar am invatat multe de cand sunt casatorita,iar bucataria este hobbyul meu.

Pofta buna

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ela,delicioase clatitele tale.le-am facut cu bere caci eram curioasa cum vor iesi.
va scriu acum umplutura pe care le-am aplicat-o.

un pachetel stafide
4 linguri gem mai moale
vreo 6 linguri nuca macinata
o lingura miere
o lingura cacao.se pune pe clatite,ruleaza si se pun intr-o forma dreptunghiulara.deasupra frisca.

mamanci pina nu mai poti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Clatite cu branza la cuptor ati facut?
Daca nu iata reteta!!!
Se fac clatite dupa cum spunea Ela si se face o umplutura de branza (amestec intre branza dulce si branza sarata) cu cateva oua, zahar si zahar vanilat. Eu fac umplutura de branza ochiometric, adica cam la 1kg branza pun 2-3 oua, zahar dupa gust.
Se ruleaza clatitele, se unge un vas rezistent la caldura cu unt si se aseaza clatitele (si una peste alta, ca nu patesc nimic) si se dau la cuptor cam 10-15 min. Puteti pune si bucatele de unt printre ele ca raman un pic mai moi.
Pofta buna!!!
Va pup!!!

tilis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimitzu spune:

Eu mai umplu clatitele cu o crema de vanilie si felii de capsuni proaspete, le rulez...si gata. Sunt nemaipomenit de delicioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

daca tot vorbim de clatite iata alte doua retzete

caneloni cu carne tocata ( carnea tocata de pork, pui, sau ce va place se prepara cu o ceapa prajita shi o roshie, mirodenii) se ruleaza carne tocata in clatite (cat va tzine tava), pe deasupra besamel, shi se da la cuptor.

tot ca umplutura se poate folosi spanacul amestecat cu feta,
besamel pe deasupra shi cuptor

sunt delicioase
cele cu carne pot fi servite cu iaurt

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Noaptea trecuta am facut si eu clatite dupa reteta Elei. Au iesit 12 la numar, rumene, si frumoase, si gustoase, si ... Faine de tot! O parte le-am umplut cu dulcetza de capsuni si pe la sfarsit cand s-a golit borcanul cu dulceatza si nu am mai avut ce pune , le-am umplut cu unt de arahide iar deasupra am turnat lapte condensat Stiu ca suna a explozie de calorii dar au fost super bune

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Daca puneti si un picutz de praf de copt(odata cu ultima lingura de faina),ies si mai pufoase.
Si puteti face un tortuletz de clatite cu crema Finetti.O clatita,crema si tot asa pina se termina toate clatitele.Deasupra il puteti imbraca tot cu Finetti si presarati nuca sau alune prajite si macinate!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
Sa va zic o reteta de niste clatite cu ananas. Ies super bune.

Deci va trebuie foile de clatite , facute dupa orice reteta.
Pentru umplutura:
Puneti intr-o craticioara la foc, 3-4 linguri de miere, cu 1-2 linguri de zahar, si incalziti pana la fierbere ,pana cand zaharul este topit. Separati ananasul de suc(o conserva), si taiati ananasul dupa preferinta voastra, bucatele mai mari sau mai mici.
Va mai trebuie o mana de alune nesarate si coapte sau nuci coapte si maruntite.
In siropul din miere si zahar fierbinte, puneti ananasul si alunele sau nucile, luati de pe foc, acoperiti sa se inabuse un pic alunele si ananasul, adaugati un pic de vanilie.
Aceasta umplutura o puneti pe foaia de clatita si o impaturiti in patru, si la servire se pot orna cu frisca>
Ies delicioase!


Mergi la inceput