vreau o reteta de clatite

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by mmihaela

Clatite cu miere, scortisoara si vanilie ati incercat?
Iese ceva de te lingi pe degete...


aici ii era locul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

clatite cu carne si legume
calorii cit cuprinde dar o data pe saptamina facem exceptie!!!
nu stiu cantitatile caci noi suntem 2 persoane si gatesc la ochi

carnea cuburi(vreo 200g) se rumeneste in putin ulei cu un ardei rosu taiat marunt, un dovlecel mic,o ceapa taiata fin, sare,vegeta si piper.peste vreo 10 min se pun si 2-3 rosii decojite taiate fisii.se lasa sa scada zeama.se pun pe clatite si ruleaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Daiana30

CLATITE

Stiu ca s-au mai dat retete, dar toate sunt grele.

In primul rand cand faceti clatite conteaza foarte mult tigaia. Se recomanda cele de teflon pentru ca nu se prea prinde aluatul de ele.

Aluat:
- in jur de 4 cani de faina, chiar un pic mai mult
- un ou
- 2-3 pliculete de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie (optional)
- un varf de cutit de sare
- o lingura de zahar
- lapte

Se amesteca pentru inceput toate ingrenientele in afara de lapte. Acesta se adauga usor si cu grija, sa nu faceti cocoloase. Cred ca de aici stiti. Amestecati cu lapte pana aluatul incepe sa curga usor. Sa nu fie nici foarte moale, dar nici ca smantana groasa.
Din aceasta compozitie va ies o gramada de clatite. Cred ca e vorba si de mana pe care o aveti la punerea aluatului in tigaie. Aveti grija sa nu turnati prea multa compozitie pentru clatitele mai subtiri sunt mai bune.

Sper sa va descurcati. Reteta e usoara. O fac de cand avea 12 ani.

Pofta buna!!!!

Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Eu nu am facut de mult clatite...acum m-au rugat copiii...sint in vacanta...si imi aduc aminte ca imi ieseau un pic prea uscate pe margini!!

Poate sa-mi spuna cineva care ar putea fi motivul?

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

1. Aluatul sa nu fie prea gros (cand iei cu polonicul din vasul unde l-ai preparat sa iei de la fund, altfel la sfarsit ramane mai gros).
2. Ai grija ca atunci cand pui aluatul in tigaie sa se repartizeze uniform (inclusiv spre marginea tigaii).
3. Focul sa nu fie prea mare.

Altceva nu vad ce mai poate fi, poate mai are cineva vreo idee...

Clatitele se mai pot umple cu cascaval ras (mie nici nu-mi trebuie cu altceva, dar sa fie cascaval gras, de oi, care se topeste cand se pune in clatitele fierbinti). Se mai pot umple cu amestecul care se foloseste la placinta cu branza (branza dulce de vaci, oua, zahar, putina smantana, stafide, vanilie si/sau rom). Apoi se pun la cuptor in vas termorezistent, cu bucatele de unt.

Va pup si Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

CLĂTITE CU CARNE (rețetă din Bacău)
Se călește o ceapă tăiată mărunt și peste ea se pune carnea tocată.Se lasă puțin la călit, se adaugă un pic de apă (nici prea multă, nici prea puțină, în funcție de cantitatea de carne) și se lasă la foc mediu, amestecând din când în când.Se pune Delikat, sare, piper.Când apa a scăzut de tot, se stinge focul și se adaugă un gălbenuș de ou (sau 2), se amestecă până se omogenizează și se lasă să se răcească puțin.Clătitele se fac obișnuit, doar că în loc de zahăr se pune sare.
Se pune din această umplutură în clătite, se rulează și se pun intr-o tavă.Peste ele se rade cașcaval.Se dau la cuptor 10-15 min.
Sunt un vis.Încercați-le o dată!
Vă pup.

adar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Adar draga, de cand vorbim noi cu " dumneavastra" aici , pe forum?

Asa, in alta ordine de idei, vroiam sa va spun ca eu mai nou fac clatitele in tigai de teflon, nu in cele obisnuite, si lucrez cu 2 tigai odata, ca sa nu pierd timpul, ca nu prea am rabdare. Tigaile de teflon au avantajul lor, nu necesita ulei, se curata usor, gustul este putin diferit, de fapt nu aroma, ci consistenta, parca sunt mai putin crocante. Oricum, important este ce ingrediente pui in aluat, resul e apa de ploaie.
Vai fetelor, eu tocmai mi-am impus sa nu mai mananc dulciuri, neaparat vreau sa ma mentin, si se pare ca merge treaba cam greu.
Cand citesc pe aici de clatite( dupa care eu sunt topita), ecleruri( cine m-a pus sa cer reteta), si alte cele, offff, ma ingras numai citind retele voastre minunate. Off si cate mai am de invatat.

pupici
CRinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Dar de clatite umplute cu sunca presata(felii f. subtiri) si cascaval ras, ce ziceti? Sau cu branza amestecata cu marar?

Sau daca le vreti dulci cu ciocolata Finetti si feliute subtiri de banana si/sau cu alune/nuci macinate?

Mie-mi plac umplute cu dulceata(de cirese daca se poate) si flambate:se pune o lingurita de coniac peste ele si se da foc:-)Asta mai mult asa,de atmosfera:-)

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mie nu imi place sa le umplu cu dulceata, nu se mai simte gustul aluatului in sine, si daca pui tot felul de arome e pacat. ma tenteaza insa ananas cu frisca, Fineti cu frisca, offff, numai astea care ingrasa.


Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

Am o reteta de "clatituta"; e de fapt o singura clatita cu care reusesc s-o pacalesc pe fatuca mea atunci cind timpul nu-mi permite sa fac "munti" de clatite.

Poate fi servita cu succes la micul dejun simpla, cu gem sau chiar si brinza dulce.

- 1 ou
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar
- 1 lingura smintina
- 1 lingurita ulei
- pentru aroma se poate pune zahar vanilat sau esenta de rom ,dar nu este obligatoriu

Se amesteca toate bine ,bine si se toarna in tigaie.
Pofta buna!
amai

Mergi la inceput