vreau o reteta de clatite

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Eu pun in compozitia de clatite si un mar ras, iar in loc de zahar pun miere(2-3linguri). Incercati si n-o sa va para rau.
Daca nu am lapte, folosesc apa minerala.

Floare de Colt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aba spune:

Fetelor,

Stie careva o reteta de PANCAKE?

Camelia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Aici gasesti reteta:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13947

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

BUNA FETELOR,
EU AM MAI DESCHIS DIN GRESEALA UN SUBIECT DESPRE CLATITE,DOAR MAI TARZIU AM OBSERVAT CA ESTE.
INTREBAREA MEA ESTE :CARE ANUME SUNT INGREDIENTELE DIN UMPLUTURA CU CARNE?EU UNDE AM MANCAT AU FOST....NICI NU VA POT SPUNEE CA VA DATI VOI SEAMA.
POATE MA AJUTA SI PE MINE CINEVA.
SI INCA CEVA ,COMPOZITIA ERA CEVA ASEMANATOR CU CEA A "BRASOVENELOR" PE CARE LE-AM MANCAT LA UN RESTAURANT.


mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anima spune:

Bunbunbun! Eu le fac dupa reteta bunicii:
15-20 linguri faina
1,5l apa
O cana lapte (sau poti sa le faci cu mai mult lapte si mai putina apa)
2 albusuri
1-2 linguri ulei in compozitie.
Pe masura ce folosesti compozitia, adauga un strop de ulei si in tigaie, din cind in cind.
A, si sa nu uit: zahar - sa nu pui zahar in compozitie ca se lipesc de tigaie.
Poti sa le umpli cu crema de ciocolata, cu brinzica amestecat cu marar, cu diverse fructe (mere si capsuni cred ca sint cele mai bune).
Cind am fost in Estonia am mincat niste clatite (clatitoaie de fapt) groase cam de 2 cm (cred ca puneau foarte multa faina) - ei nu le ruleaza, ca noi, le lasa intinse pe farfurie si le ung cu diverse creme, cremute, gemuri, dulceturi, topping-uri etc. Fooooooooooaaarte buuuuuune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mina, eu fac la brasovence clatita putin mai groasa.
apoi le umplu cu umplutura de carne tocata: o cepaa mica sau medie se toaca fin si se caleste in ulei incins. cind e transparenta se adauga carnea tocata (amestec, pui, porc, ce vrei), se lasa pina isi schimba culoarea, apoi se adauga un pic de vin, sare, piper, cimbru (daca iti place), verdeata tocata(ca la orice tocatura) - cind se racoreste un pic se umplu clatitele. le impachetez in plic (mai mare, nu strins) si ori le dau la cuptor cu sos de rosii deasupra, ori se toarna sosul fierbinte peste ele si se servesc calde.
pofta buna!!
Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iata si reteta mea de clatite. Eu nu le umplu cu nimic, mie imi plac simple.

500 gr faina
4,5 oua
cam 12-15 linguri de zahar
cat mai mult zahar vanilat, daca se poate a se folosi numai zahar vanilat
esenta de rom ( jumatate de sticluta)
cam 350 ml lapte

Le fac in tigaie de teflon, dar inainte am folosit si tigaie obisnuita, si nu mi se lipesc.
Prefer tigaia de teflon, deoarece nu trebuie sa folosesc ulei, si totul dureaza mult mai putin.

pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianne spune:


O reteta ce poate fi incercata cu succes si de persoanele ce nu vor sa renunte la dulciuri in timpul unei cure de slabire, si care poate fi asamblata cu putin inainte de servire...sa fie un ajutor pentru cele ce doresc sa aibe la indemana un desert special dar au timpul "dramuit" cu alte pregatiri?

°1. 12 clatite:
5 oua mari
350ml lapte
50ml lichior de portocale Grand Marnier
50ml linguri ulei vegetal sau unt nesarat topit
1 ceasca faina
50gr zahar
1 lingura coaja portocala proaspat rasa
1 lingurita coaja lamaie proaspat rasa
100gr unt nesarat, topit - pentru prajit
Preparare:
Bateti intr-un castron, impreuna, ouale, laptele, lichiorul Grand Marnier, si 2 linguri ulei vegetal sau unt nesarat topit pina se combina bine apoi bateti incorporand gradat faina. Amestecati apoi zaharul si coaja apoi raciti, acoperit, aproximativ 30 minutes.
Preincalziti cuptorul la 90°C.
Amestecati usor compozitia.Incalziti o tigaie de 18cm la foc moderat si puneti putin unt topit in aceasta. Cand untul incepe sa fiarba luati de pe foc. Umpleti la jumatate o masura de 100ml si turnati in tigaie, inclinand si rotind rapid pentru a acoperi uniform fundul acesteia. Repuneti la foc si mentineti pina partea ce jos a clatitei devine brun aurie. Intoarceti clatita si incalziti pina partea ce jos a clatitei devine brun aurie, transferand-o apoi pe un platou rezistent la caldura. Faceti mai multe clatite in acelasi mod cu compozitia si untul ramas, tinand clatitele preparate la cald in cuptor. Clatitele pot fi preparate inainte si tinute, bine invelite in folie de plastic, la rece 2 zile sau congelate 2 saptamani. Reincalziti clatitele, invelite in folie, in cuptor inainte de a le umple.
°2. 30 linguri(450ml) umplutura mere si nuci:
800gr mere Golden sau alt soi pentru tarte (4-6 buc)
50gr unt nesarat
75ml sirop artar
100gr miez nuca sfaramat
1 lingurita scortisoara
1 lingurita suc lamaie proaspat
50ml lichior de portocale Grand Marnier
Preparare:
Curatati si scoateti miezul merelor apoi taiati in felioare de cca 6mm grosime. Intr-o tigaie incalziti untul moderal la temperatura inalta pina dispare spuma apoi sotati merele pina devin aurii, 6 pina la 8 minute. Reduceti la minim flacara, amestecati cu atentie siropul, nuca, scortisoara si sucul de lamaie si gatiti pina merele devin fragede de-a binelea dar fara sa se sfarame si lichidul devine de consistenta unui sirop. Luati de la flacara si amestecati cu Grand Marnier. Readuceti umplutura la flacara mica si gatiti 1 minut pentru ca aromele sa se amestece si tineti la cald. Umplutura poate fi facuta cu o zi inainte si racita, acoperita. Reincalziti umplutura inainte de a proceda la umplerea clatitelor
°3. 12 linguri(180ml) crema de scortisoara:
150gr smantana grasa bine racita
50gr zahar pudra
5gr scortisoara
120ml frisca lichida (disponibila in magazine alimentare specializate si in unele supermarket-uri)
Preparare:
Amestecati intr-un castron cu telul sau cu mixerul smantana cu zaharul pudra pina se incheaga si impaturiti in frisca lichida
°4. 24 lingurite(120ml) sos ciocolata:
120ml ceasca smantana grasa
225gr ciocolata fina, demidulce, de buna calitate (preferabila franceza sau belgiana) maruntita
Preparare:
Intr-o tigaie mica incalziti smantana pina se infierbanta si amestecati apoi ciocolata maruntita pina se topeste. Sosul poate fi facut cu 2zile inainte, si racit apoi acoperit. Reincalziti sosul la bain-marie

Preparare:
Preincalziti cuptorul la 120°C.
Puneti 2 1/2 linguri umplutura de mere si nuci calda in centrul fiecarei clatite si rulati strans pentru a inchide umplutura in fiecare. Tineti la cald clatitele umplute intr-o tava introdusa in cuptor.
Puneti 2 clatite umplute pe fiecare farfurie desert, deasupra fiecarei clatite cate o lingura crema de scortisoara si stropiti cu 2 lingurite sos de ciocolata.

Spor la treaba si mai ales...POFTA BUNA!
Adrianne

sper ca Crinuta sa incerce macar o data aceasta reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

am si eu o retetta de clatite tare buna.150 gr faina,un virf de cutit de sare,un ou foarte mare,un galbenus de ou,375 ml lapte,2 linguri unt topit sau ulei.cerneti faina si sarea intr-un castron.in centrul movilitei se fac o groapa in care se puneti oul si turnati incet laptele.Folositi un tel,sau mixer pt a amesteca bina faina cu oul si cu laptele.turnati apoi untul si amestecati din nou.lasati la rece o ora.pofta mare!!don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:


Retetele voastre sunt minunate... miammm!
Ati putea incerca - daca nu va plac umplute cu gem, ciocolata sau alte zahariseli de-astea - sa le faceti cu mai putina faina, inlocuind o cana de faina, de exemplu, cu o banana pasata si cateva stafide. Ies mai groase decat celelalte, dar merita.

Mergi la inceput