La France (54)
Raspunsuri - Pagina 15
lu.more spune:
... iar eu fusei sa vad starurile... haideti si voi cu mine!
Festival Cannes
Continuare festival Cannes
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Mirunda spune:
Anka, daca ai un medic bun generalist, nu e musai sa mergi la un neurolog, si un generalist poate trata bine asa ceva..;si daca, sper sa nu, dar DACA s-ar agrava, eu cred ca te-ar trimite la un coleg, psihiatru, sau poate neurolog...deci nu iti face griji, dar ai grija cu schimbatul dozei, mai bine fa asta cu doctorul...Problema este ca ...toti avem probleme, cateodata grele, foarte grele, si fiecare este altfel...unii avem sansa sa ni le rezolvam singuri, cu prietenii, familia etc ...altii nu au aceasta sansa...daca simtim ca ele (problemele) ne depasesc atat de tare incat ajungem la limita puterilor, atunci eu cred ca e bine sa apelam la cei ce ne pot ajuta...psihoterapeuti, psihologi, etc...in societatea unde traim noi, putem sa o facem fara a fi "stampilati" de slabi, dezechilibrati, etc...Eu iti zic din experienta mea, e bine sa incerci sa vorbesti despre problemele tale, cu cei de incredere din jurul tau...te pot ajuta, mai bine zis iti pot da "idei", caci solutia buna pentru tine, tot numai tu o vei gasi...
doruletz spune:
dama, imi pare rau ca nu am vazut mai devreme intrebarea ta despre biletul de avion. Taromul are de la o vreme oferte interesante, le gasesti chiar www.tarom.ro/spec_help/spec_offers/europa.php" target="_blank">pe situl lor. In momentul asta sunt la 209€+77 taxe, 30€ pentru bebe, zbor direct, noi tocmai ne-am luat si plecam sambata. Io am mai scris asta si pentru Otilia, acum vreo 3 saptamani, si ea pana la urma tot cu taromul a plecat.
Altceva nu mai pot sa zic, sunt franta de oboseala, alerg de colo colo in mod complet dezorganizat, ba servici, ba cumparaturi (in pauza de pranz), ba nounou, ba la control cu piticania, ba pregatiri de plecare.
Azi la controlul lunar aflaram ca are bebeloiul 10.5 kg (la 7 luni). M-a cocoshat.
De abia astept sa treaca astia optispe ani sa pot sa ma odihnesc si io putin
AB, felicitari pentru curaj, vezi ce face soarele din om?
Gata, ma opresc ca devin incoerenta
la frantzuzoaice
Mirunda spune:
Anka, draguta, tu zici ca stressul tau vine de la dorul de mama ta? Oare nu ar putea ea veni, o vreme, la tine? Sau nu ai putea tu sa inceri, o vreme, sa te intorci? Poate atunci ti se va face dor de sotul tau si (poate) de noua voastra viata ce ati inceput sa o construiti aici? Of, o depresiune suna ca o boala de "lux", tindem sa o banalizam si nu e chiar asa...problema e ca trebuie TU sa iti dai seama unde e baiul, si TU sa incerci sa vezi CE iti trebuie, cu adevarat, si unde iti este tie locul...
Bafta, si daca crezi ca te putem ajuta...cu drag!
Delphin , si merci de intrebare! Pai sa iti zic: pe 15.06 am RV la notar, pentru cumparatul terenului, iar acum imi bat capul cu devize, ce chauffage, as vrea geothermie, dar e cam scump, care sa o sa fac aerothermie ...fetele, voi aveti experienta cu aerotermia asta? Si pe urma eu as vrea un mezaninne, sa imi fac birou acolo, dar crez ca va fi cam scump, tot la plan pied ajung pana la urma, ca mezaninul asta cam costa...Sa vedem!
Oricum, si eu votez, Chatonel, pentru "in natura", ma rog, chiar "la tara" adica intr-un satuc nu prea as vrea, din lipsa de scoli, si pe urma iti trebuie masina sa mergi si pana la paine...da' nici in oras mare (tulai, mama mea asta n-o "inghite" de loc, e o bucuresteanca inraita :-), ca n-am chef sa plimb copilu ' si distinsa mea persoana :-) in miros de benzina...compromisul meu intre "locuinta mea de vara" si "mie dati-mi strazi pavate" se numeste "oras mic", acum, cu terenul asta langa padurice si camp, la 15 min de ocean si 5 min de scoala si servici...zic ca l-am apucat pe Dragutul de picior :-)
Sibyllico mama, nu ati uitat de sambata, asa-i, ca va maninc!
fetele, mai stiti ceva de Otilia, a mai dat vreo veste pe la voi? Sper ca e bine, saraca de ea, ce are pe cap...
va pupic, Barcelona castiga, yupii, am facut pariu cu un coleg si se pare ca maine ii pot da cu tifla
Mirunda
Chuny spune:
Mirunda, cum sa uitam asa ceva ? Sper sa fie timp frumos.
Eu acum astept sa vina 1 iulie, caci atunci s-ar putea sa vina mamica mea de suflet, Carmen, in vizita pt o saptamâna. Parca nu-mi vine sa cred si, de fapt, o sa cred abea atunci când o sa aterizeze avionul. Ar fi extraordinar !
Luna asta lucrez mult... adica sper sa reusesc. Fac 39 de ore pe saptamâna la unul din joburi, iar la celalalt inca 4. Cum am o franciza de platit pica numai bine ...
Stiu ca e greu sa primesti raspunsuri negative când postulezi pt un job. Eu am primit o gramada. Dar am fost de 3 ori in Franta la interviu si de trei ori l-am luat. Din pacate nu erau pt CDI-uri. Insa de doi ani lucrez in Interim si sunt la a odua misiune de lunga durata. Eu v-as incuraja sa incercati sa lucrati in Interim, iar ca agentie as recomanda Randstad. Lu spunea ca a fost contactata de ei. Sunt intr-adevar profesionisti si trateaza super interimarii.
Lu, daca il vezi pe Brad Pitt, sa-l pupi tare din partea mea !! Nu de alta, dar a fost prima mea iubire. :-)
M-au niervat ashtia cu amânatul raspunsului pâna in octombrie. Eu cu asociatia mea, Roumanie d'Ici, as fi vrut sa organizez o actiune mare inainte de aderare, care sa culmineze cu un chef pe 31 decembrie. Dar acum parca nu-mi mai vine sa ma pun pe organizat si sa ne zica astia PAS cu doua luni inainte. Of !
Am luat deja 7 kg !!!
Am primit ieri o felicitare f frumoasa de la o anumita Raluca. Cine e, ca a uitat sa-si scrie nickul?? Oricum, ii multumesc mult ! Operatiunea continua ! Va pup !
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/my_photos
cait spune:
Seara buna..Nu mai vorbiti de scrisori d erefuz ca intru in depresie..cred ca voi strange pentru copii copiilor mei maculatura cu atatea scrisori pline de politeturile francezilor..Eu raspuns pozitiv am gasit doar pentru posturile de serveuse, vendeuse si employé polyvalent la mc.D..acolo ne accepta imediat..Gata nu ma mai gandesc ca o sa visez urat..va pup pe toate
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
chatonel spune:
si eu pun o bila alba pt Randstad; sint oameni care sa ocupa in primul rind de binele celor care lucreaza pentru ei, negociaza foarte bine conditiile la contracte si sint mai mult ca intelegatori.
Aurelia, nu imi pare in regula ce scrii tu acolo, cum sa spui ca esti gata sa faci "orice"? Nimeni nu are post de "orice"... e ca si cum zici ca faci de toate da nu stii sa faci nimic.
Trebuie sa ochesti fiecare post si sa faci o scrisoare personalizata pentru el, nu sa le scrii la fel la gramada. Stiu ca este chiant, dar nu ai de ales. Si cu cit te straduiesti mai mult, cu atit va fi mai putina munca. Mai bine trimiti doar o scrisoare pe zi, dar documentata si la obiect, sa se vada ca stii la cine o trimiti si ce fel de posturi pot avea - care sint susceptibile sa te intereseze- decit sa trimiti "en gros" si sa ajunga direct la cos.
Ca sa te mai bat umpic la cap, scrisoarea tre sa contina 3 linii mari: vous, moi, nous.
Aici este destul de bine explicat:
"Que doit contenir une lettre de motivation ?
La technique du "Vous/Moi/Nous" résume assez bien ce que votre lettre de motivation doit contenir mais demande un peu de recherche et de réflexion. Voici ce que vous devez identifier pour chaque partie :
Vous, le recruteur
- Récoltez un maximum d'informations sur votre potentiel recruteur : métiers, taille, clients, projets, problèmes...
- Sachez bien ce qui est exigé, recherché, pour l’emploi ou les types d’emploi que vous souhaitez.
Moi, le candidat
- Dressez la liste de vos spécialités, savoir-faire, centres d’intérêt et passions, aptitudes, qualités, compétences, méthodes de travail...
- Cherchez des adjectifs et mots positifs et qualificatifs pour vous décrire
Nous, la rencontre
- Trouvez des liens, des correspondances, des points communs, entre ce que vous possédez et ce qu’attendent les recruteurs auxquels vous vous adressez.
N'oubliez pas :
1 poste + 1candidat = 1 lettre de motivation "
Am mai dat io pe-aci site-uri ajutatoare, le mai pun:
http://www.studyrama.com/rubrique.php3?id_rubrique=1988
http://www.letudiant-emploi.fr/emploi/afficher-redac.asp?dossier=lettres-motivation
Bafta si sa auzim de bine!
Mirunda, felicitari pentru achizitie.
Anka, baga frate telefonu ala pe pm, ca sa te sun, sa povestim :))
Lu, vezi ce faci pe-acolo, printre vedete
ABcde asa deci, te-aventurasi pina la mare... nu ne-ai spus si daca ai gasit unde sa faci plaja?
Sibille, mult inainte (la kile :)) ).
Doruletzule, pai chiar pina la 18 ani ai de gind sa cari piticania in brate?
Toulouse, la ville rose
oana cretu spune:
Lulu, am facut si eu cateva poze aseara, pacat ca nu ne-am vazut sa il vezi pe Seb in manege.:) Uite aici poze de duminica, marti si ieri:poze
Andreea, al meu lucreaza we asta, alta data venim cu placere.
Aveti vesti de la Otilia?
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!
Marcelle spune:
Merci mult fetelor care mi-ati scris.
Am trecut pe la voi sa va spun ca Bia e mult mai bine acum, pare O.k.
A incepiut si sa manance ca o fetita cuminte ce era inainte.
Vitamine nu mi-au dat la farmacie ca cica nu sunt recomandate nici una sub 3 ani.
Asa ca am luat Satovil, homeopat.
Anka multa sanatate.E greu cu dsorul de casa si familie. Eu te inteleg. Pt noi asta a fost motivul pt care nu am putut si NU putem sa ne facem o viata aici, chiar daca sotul si-a facut teza de dr aici. Deci cu noi acasa, si cred ca pana Bia si viitorii copii vor fi mari eu nici nu voi mai veni pe aici cu ei.
Succes la angajare fetelor. Chestiua cu supracalificarile e foarte reala si adevarata, ne-a spus un prof ca nu te angajaza daca esti supracalificata caci dupa aceea ai dreptul; sa ceri posturi pe masura cal;ificarilor si ei nu mai doresc asta. Asa ca .....
Poate va gasiti ceva pe masura calificarilor, fetelor mpoate ca va fi mai bine pana la urma. Mult succes tuturor.
Va pup pe toate si va multumesc ca m-ati sustinut si ajutat
anka-maria spune:
Pupici la frantzuzoaice, venii sa anunt ca a inviat mortul, mananca si doarme bine. Asta si din cauza ca e anesteziat cu Xanax, dar macar am ucis animalutul din cap care nu ma lasa sa ma odihnesc.
Si o fi si din cauza ca imi caut oferte de vacantza in Grecia, nu visez decat mare si soare, ca deh, doar traiesc in Nord.
Chatonel, baiul este ca n-am. N-am telefon. Asta e si unul din motivele pentru care mamitza a murit si a inviat de 100 de ori in ultima vreme, ca numai io pot sa o contactez, ea nu ajunge la mine. Io stau cu barbatul in acelasi birou, suntem aproape non-stop impreuna, iar cand a fost nevoie de sunat am folosit telefonul public din fata scolii sau cel din capatul strazii unde locuim si numai cu cartele d-alea France Telecom. Cu parintii vorbesc pe net iar alte nevoi n-am avut. Cu profii o rezolvam simplu ca sunt toti in aceeasi retea si pot folosi telefonul de la birou, dar ala e doar intern. De la anul ne vom lua totusi mobil ca o sa fim nevoiti sa aplicam pt. niste posturi si nu mai merge cu cartelele.
Acum fetelor am si io o intrebare, poate stie cineva sa ma lamureasca si pe mine. Io am Secu dar si asigurare complementara de sanatate la Groupama. Am incheiat contract, mi-au dat o atestare, platesc lunar, toate bune si frumoase.
Numa' ca nu inteleg cum e cu sistemul asta francez cu Carte Vitale. Adica sunt medici care imi cer cardul, il baga in aparat si ma pun sa platesc. Io platesc iar ei nu-mi dau nimic, nici o foaie. Io am intrebat in nenumarate randuri "si cu complementara ce fac?" si ei imi raspund ca totul este automat, o sa se rezolve.
Problema este ca deja s-au adunat vreo 6 consultatii de genul asta de la care n-am primit inca nici un semn nici de la Secu, nici de la complementara. Intrebare: scrie undeva pe cardul ala ca io am complementara si unde ?
De vreo cateva ori chiar am insistat cu intrebarea "bine, dar feuille de soin nu-mi dati?" si aia au insistat si ei ca odata introdus cardul in aparat se rezolva totul automat. Pe la farmacii ma intreaba din start daca am complementara si problema se rezolva fara sa platesc, probabil trimit ei direct factura la complementara. LA fel si la analize.
Dar la doctor cum e? Aia de ce nu ma intreaba de asta si de ce nu-mi dau foaie?
Sper ca fusai clara si ati inteles problema mea, nu de alta dar e vorba de vreo 150 euro si ma enerveaza sa-i arunc asa mai ales ca platesc o gramada de bani pe luna la compl. de sanatate.
just me