La France (54)
Raspunsuri - Pagina 13
anka-maria spune:
Deci, dupa cum va spuneam ieri m-am simtit si io otar mai bine si mi-a traznit in capsorul meu asta de informatician destept sa-l dau dracu' pe medic si sa jonglez io cum vreau cu dozele de Xanax ca doar era plin netul de pareri.
Drept care in 3 zile dupa cum spuneam am ajuns de la 2 capsule/zi la o jumate seara. Evident ca pe la 8 am facut un atac de panica de toata frumusetea alimentat de faptul ca aveam dureri ingrozitoare de burta(evident ca m-am gandit la tot cancerul si endometrioza din lumea asta cand de fapt era o banala indigestie pe care a resimtit-o si barbatul mai spre dimineata). Se pare de la o tarta cu faiselle...
Drept care am luat aseara o capsula intreaga si tot n-am inchis un ochi toata noaptea, am stat ca proasta treaza pana dimineata, dar macar eram calma de la doza de Xanax.
De dimineata fusai la medic sa-i spun isprava. Evident ca s-a luat cu mainile de cap si m-a tras de urechi cand a auzit ce viteaza eram io si cum faceam jonglerii cu Xanaxul. Drept care cica trebe 5 zile 0.25mg de 3 ori pe zi si p-orma alte 5 zile cu 0.25 de 2 ori pe zi si p-orma mai vedem. Sa mor cand am auzit 10 zile, nu alta, am facut scandal ca daca raman dependenta de porcaria asta pe el il trag la raspundere. Intre timp m-a pus sa fac un grafic cu amintiri frumoase si urate din ultimii 5 ani. Ohoo, o sa am de lucru zilele astea...
Ironia mare este ca stresul in sine a disparut, adica orele le-a facut barbatu', la scoala nu mai am nimic de facut(am o conferinta pe 28 mai la care ma duc ca spectator, tot saracu' barbat o sa sustina in locul meu), deci sunt "libera la mare". Atunci ce drac am de nu pot dormi si ma umfla plansul din orice, parca mi-ar creste dintii. In 2 sapt. sunt acasa in Ro, probabil de acolo vine angoasa mea cea mai mare. Vreau la mama, fetelor, vreau acasa, creca aici e buba la capsorul meu.
Proprietara mea, o madama de 76 de ani, indragostita lulea de barbatu-miu, imi da urmatoarea replica ieri, cand ma plangeam io ca vreau la mama: "dar de ce la mama cand aveti un sot extraordinar?". Ea a fost demoisella toata viata, probabil a avut timp destul sa se sature de maica-sa.
Mirunda, nici io nu stiu cum am ajuns in starea asta, cert este ca daca nu ma scoteau din ea, io singura ieseam pe usa din dos. Acum habar n-am ce trebuie sa fac, daca imi trebuie terapie sau nu, pana acum n-am vazut decat generalisti, nu m-a trimis nimeni la neurolog. Chiar, pot sa ma duc io asa de capul meu? Si cam ce investigatii se fac in situatii d-astea? Nu inteleg nimic din sistemul asta francez, credeam ca un om care lesina de 2 ori, n-a dormit de 6 nopti, vomita tot ce mananca si tremura ca frunza non-stop are si el niste drepturi.
Poate ma lamuresti si pe mine cum ajung io sa fac investigatii la cap si ce-s alea.
Intre timp ma droghez.
just me
Marcelle spune:
multumesc mult pt sfaturi.
Didita, spune-mi te rog de la ce vine prescurtarea asta de PMI??
Eu am stat in France 2 ani fara copil, dar nu stiu de PMI nimic.
Si chiar o pot duce si pe ea -gratis? Merci mult.
Mik eu ziceam de vitamine, sunt siropuri, ca si eu am luat A-zinc cand eram insarcinata, erau pastile.
Mik spune:
Marcelle, e vorba de AZINC SIROP :
http://www.arkopharma.com/fr/produits/azinc.php in josul paginii.
(costa in jur de 10 euro, daca-mi aduc bine aminte).
Mik.
Aurelia spune:
Mrcelle :Protection Maternelle et Infantile
P.M.I
La Protection Maternelle et Infantile
Depuis l'ordonnance de 1945 jusqu'à la loi de 1989 les missions de la PMI ont évolué du sanitaire vers la promotion de la santé de la famille, de la mère et de l'enfant. C'est un service de qualité qui doit toucher toute la population pour la Prévention et l'Education de la santé.
La PMI est un service du Conseil Général, qui permet de suivre les enfants de 0 à 6 ans dans les différentes structures d'accueil, dans les écoles maternelles, en consultations pédiatriques, à domicile...Son personnel est à votre disposition gratuitement.
Le magazine "Les cahiers de la puéricultrice" a consacré un numéro spécial, N°149 mars 2001, de 65 pages sur La puériculture en PMI
uite aici adresa:
Hôtel du Département Place Aristide Briand BP 319, 86008 Poitiers cedex
dia_codat spune:
dama mai vin si eu cu o companie pe linga cele care le-au spus fetele.
Eu am mers in martie cu Sky Europe (http://www.skyeurope.com/fr/)Din Paris Orly pina in Budapesta. Acum depinde in ce oras vrei sa mergi in Romania. Pentru Timisoara, Arad, Oradea, Cluj poate si mai departe sunt microbuze care te asteapta la aeroport cu numele tau scris pe pancarda.
Preturile eu zic ca sunt foarte bune. In principiu gasesti un drum la 9 euro+ taxe de aeroport daca nu esti pentru o zi anume, cam in total te costa 50 euro dus intors Paris -Budapesta
Dia
Noi 2002-pina in prezent
lorena_andreianu spune:
Marcelle, mai adaug si eu cu PMI-ul. Eu il duc pe fiu-meu in fiecare saptamana la ei la un accueil jeux, unde ne vedem cu alti copii si mamici care sunt libere in ziua respectiva sau nu lucreaza. Educatoarele care organizeaza iti pot raspunde la orice intrebare. Ai si puericultrice care iar sunt dragute.
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
oana cretu spune:
quote:
Originally posted by lorena_andreianu
Marcelle, mai adaug si eu cu PMI-ul. Eu il duc pe fiu-meu in fiecare saptamana la ei la un accueil jeux, unde ne vedem cu alti copii si mamici care sunt libere in ziua respectiva sau nu lucreaza. Educatoarele care organizeaza iti pot raspunde la orice intrebare. Ai si puericultrice care iar sunt dragute.
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
Si eu de ieri. In fiecare luni, si ii place tare, si mie.:)
Anka, sper sa iti revi repede scumpa!
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!
Marcelle spune:
Merci inca o data si am sa o duc si eu.
Si chiar merg asa, si gata, gratis??
Eu vin acu din Ro si mi se pare interesant stiti voi cum e la noi.
lorena_andreianu spune:
Da, Marcelle, asa e cu PMI-ul... sunt platiti direct de Sécu asa ca tu nu platesti nimic.
Oana, si mie-mi place la accueil jeux si lu' fiu-meu!!!
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2