Clubul cititoarelor (5)
Raspunsuri - Pagina 16
zizica spune:
Multumesc celor care au recomandat Middlesex. Mi-am cumparat si eu cartea si am citit-o pe nerasuflate.
Apoi am recitit Regula paralelogramului de Alexandra Stanescu, o carte draga de pe vremea liceului. Ati citit-o?
P.S. La Polirom au reduceri de 30% toata vara! (e o lista de 300 carti)
CORNELIAP33 spune:
Georgia draga, in engleza nu stiu..., dar in romana am vazut ca au reeditat la humanitas si Luni de fiere si altele dintre cele mai noi(la fel de interesante)- cred ca trimit si in strainatate -verifici tu aici http://www.librariilehumanitas.ro/sitesearch.php
Multi pupici cititoarelor
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
Literatura interbelica,unde gasesc de cumparat?
Literatura despre perioada interbelica,orice,istorie,povestiri,fotografie,etc
Rayu, a aparut recent www.librariilehumanitas.ro/product.php/Pioneze_si_hartie_albastra/5035/" target="_blank">o carte a lui Sergiu Singer despre perioada interbelica. Nu mi-am luat-o pt. ca incerc sa limitez achizitionarea de carti, nu reusesc sa citesc tot ce am cumparat in ultima vreme, dar daca veti spune ca merita...
Roxanaz, urata faza cu cei de la polirom! cat despre literatura "chic", de o luna tot citesc "vreau sa fiu vip", fara sa ajung la jumatate, dar are un avantaj mare- seara, inainte de culcare, iti goleste mintea de preocuparile de peste zi si iti asigura o noapte linistita.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
pisi-pis spune:
Am citit pe nerasuflate pasajele din "DEX-ul si sexul" de Radu Pavel Gheo, sugerate de Adela99 la "Despre intelectuali". A citit cineva cartea? E la fel de delicioasa precum pare la LiterNet? O sa o cat la editura, sa vad daca o trimit si in strainatate.
Llaura spune:
Sincer, pe mine ma cam enerveaza dl. Gheo, cand ascultam eu Buena Vista Social Club si Compay Segundo si Cesaria Evora, el isi cauta probabil job de profesor in US, fara sa reuseasca (multi, multi altii au reusit insa)(cartea lui despre emigrare nu am citit-o si prefer sa nu scriu din auzite).
De Nichita mai bine nu mai spun nimic.
Si "a defecta" nu e un cuvant nou, dar se folosea (cand stiu eu) numai in sensul tradarii militare. In plus, mica rautate la adresa "De ce iubim femeile" mi se pare doar fireasca, fiind profesionala, fiecare scriitor isi doreste sa vanda carti, din care stiu eu Cartarescu l-a batut pe Dan Brown in Romania si asta mi se pare o mare, mare realizare (tinand cont ca dl. Dan Brown a produs dupa parerea mea cea mai tare idee de afaceri din ultima vreme). Iar "De ce iubim femeile" are merit (cartile lui DB nu au).
Si desi sare cu mica rautate, cade in acelasi pacat, "glumitzele" nu neaparat foarte subtile, dar care plac la lume ("conditia intelectualului" care in scrierea d-lui Gheo imi pare un exemplu perfect de vulpe+struguri, aprecierea negativa pt "Blow-up" menita sa te faca sa nu te simti singurul imbecil; "Levantul", pomenit in acelasi scop, daca se mai ia o singura data de el ne suparam rau de tot).
Sunt si eu burghezul consumator de literatura si deriziunea d-lui Gheo ma enerveaza
PS. cu ceva din fragmentul respectiv sunt mai mult decat de acord: omiterea lui "pe" ma zgarie la urechi, iar la tv e des intalnita, desi inacceptabila.
Pisi, tu nu trebuie sa te superi acuma, discutam si noi aici in club.
Morgano spune:
Am scris un mesaj kilometric si nu stiu cum am reusit sa inchid fereastra in loc sa dau trimite.
Bine v-am gasit!
Alexandra Stanescu am citit si in liceu si apoi am reluat cu drag cele 3 romane ale ei pe care le am, deci inclusiv Regula paralelogramului. Ea face pentru mine parte din autorii romani dragi mie, pe care i-am recitit nu o data, si pe care din pacate nu-i republica nimeni ca de promovare nici vorba: Cella Serghi (va amintiti Panza de paianjen? eu am citit-o de 4 ori, la varste diferite, si de fiecare data am perceput putin altfel - poate datorita maturizarii - intreaga poveste), Al. Ivasiuc, Platon Pardau, A, Stanescu, Romulus Rusan, Radu Tudoran si Mihail Sebastian (tot ma pornesc sa cumpar jurnalul lui, insa dau peste altceva si nu ma pot abtine).
Ian McEwan este unul dintre preferatii mei la ora actuala, Gradina de Ciment m-a impresionat enorm, poate tocmai pentru ca m-a facut sa ma intreb cati dintre noi intelegem sau avem habar ce este raul, care-i este limita. Am citit tot ce a aparut la Polirom, dar Cainii negri nu mi-a placut, am lasat-o pe alta data.
Si eu prefer Humanitas ca loc de achizitie, pe langa ca sunt detasat cele mai bine aprovizionate librarii, au intotdeauna reducere la cate ceva, in perioada este este 20% la multe carti bine pentru copii, si asa cumpar ceva mai mult decat de obicei de aceiasi bani (eu cand intru in librarie dau iama si iau si pe datorie:))- a nu se intelege ca intru rar, dar rar am timp sa caut pe indelete si sa aleg dupa buget.
Exista in RAO "Mediatorul" lui Grisham, eu nu stiu de ce mi-am pierdut total interesul pt autori de genul Grisham, John Saul, Dean Koontz sau Robin Cook, care desi scriu sunt thrillere de tot felul si le citesti rapid pt ca sunt de tip "film care te tine" au inceput sa se repete, sa bata apa in piua pe aceeasi tema dar subiecte putin diferite, nu mai vad rostul sa dau 500.000 ca sa le citesc 1 data si sa ma uit ce frumos sunt cartonate. Mai bine ar cartona Paler, de exemplu.
O. Paler este autorul roman preferat mie, si am urmarit interviul cu dansul la 80 de ani, m-au impresionat modestia si sinceritatea lui. Cand eram pe la 19 ani il uram cand citeam ceva de el, aveam impresia ca a ambalat mult mai frumos ideile mele decat as fi facut-o eu. In multe-multe ma regaseam si inca ma regasesc perfect.
Ma duc acum putin inapoi la subiectul cu intelectualii, ma bucur ca v-am gasit, pt ca mi-a luat 1 an de DC ca sa ies de pe la odiseea sarcinii si bebelusi si sa caut si gasesc multe subiecte interesante.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Teodora D. spune:
Ripley, ma bucur ca ne-ai gasit!
Unde este in Cluj librarie Humanitas? Sau te-ai referit la cea virtuala, de pe net? Cand mai ajung prin Cluj voi da o raita la "Anticariatul academic", care-mi place tare mult si am sa caut Alexandra Stanescu.
Acum citesc www.polirom.ro/titluri.cgi?action=titluri&class=details&id=2257&colectia=" target="_blank">Intoarcerea huliganului, o carte grozava, va candida la titlul de cea mai buna carte pe care am citit-o anul acesta.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Morgano spune:
Humanitas este pe str. Napoca, de la Hotel Continental pe aceeasi parte cu hotelul, spre Pta. Pacii, cam al-6-lea magazin. E mica, urci niste scari alambicate, dar e super. Eu m-am jurat sa nu mai intru in Anticariatul Academic. Nu numai ca au preturi imense fata de alte anticariate, si multe nejustificate, dar sunt atat de murdare si inghesuite si aruncate de-a valma cartile incat ti-e si sila si-ti piere cheful sa cauti ceva. Eu am fost acum 2 sapt. sa caut colectia "Povesti nemuritoare" pentru Ana. Si am gasit o parte, insa erau groaznic de murdare si la un pret de m-a lovit in freza, nu au vrut sa cedeze si sa negocieze desi voiam sa iau tot ce aveau si ce mai imi faceau rost. In concluzie, cu exceptia cazului in care vor fi unicii in lume care vor avea o anumita carte fara de care as muri :)) - ca sa nu zic niciodata, nu voi mai intra acolo. Un anticariat fte bun este pe str. Horea, langa filologie. Si tipul de acolo, numit Poetul Venetian si personal cunoscut prin Cluj e deosebit, si n-a fost sa caut ceva si sa nu-mi procure. Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Teodora D. spune:
Multumesc pentru informatii, Ripley; luna trecuta am fost in Cluj si exact la libraria de pe Napoca nu am ajuns. De anticariatul de pe Horea nici nu stiam. La "academic" m-am dus acum un an si ceva cu o lista cu toate cartile pe care mi le doream si in 5 minute mi le-a pus in fata aproape pe toate;dar intr-adevar am avut o discutie pt. o carte care costa 500.000, nu mai stiu ce era, "Sotronul" lui Cortazar sau "insuportabila usuratate a fiintei " a lui Kundera, mi s-a spus atunci ca ei fac comenzi speciale la Bucuresti, ca aduc carti ce nu se gasesc in alte parti si nu pot lasa din pret.Oricum, cartea nu am luat-o, dar amandoua de care am scris mai sus au fost reeditate la scurt timp dupa aceea si le-am luat la un pret mai mic, desigur. Si au aparut si "Memoriile lui Hadrian" de Marguerite Yourcenar, pe care am luat-o de la acel anticariat la pretul la care as fi luat-o din librarie si nici macar nu am citit-o. Nu pt. ca nu ar fi buna, ci intotdeauna i-am preferat altceva; poate reusesc sa o citesc in concediu.
Apropo de concedii,sper sa aveti timp sa cititi mult si sa povestiti si aici ce ati citit si ce carti v-ati achizitionat. Roxana, tu spuneai ca ti-ai luat niste carti, spune-ne te rog ce anume.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
capra cu trei iezi spune:
polirom face reduceri la carti. dintre cartile aflate la reduceri, ce credeti voi ca merita sa cumparam?