ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un copil!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

AMELY nu stiu ce are pagina asta de
s-a latit atata, cred ca ai dreptate,
de la pozele acelea se trage. Nu mai
incerc sa pun poze pt. ca oricum nu
reusesc!






Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!
Am fost azi la dr.T si am cerut si o a
doua parere, care in mare parte a coincis
cu a dr. Moisa! Mi-a zis sa astept pina la
urmatorul CM , daca vine (eu sper sa nu),
si sa fac totusi Diferelline, dar nu pe
cele de 12.75mg, care sunt prea tari, ci de
3.75mg care sunt mai slabe, dar cu efecte
indelungate, daca le iau trei luni la rand!
AMELY stii ce mi-a explicat dr.T?
Ca Diferelline nu sunt ca AC, sa le blocheze
si atat. Ele excita ovarele la maxim si le
mentine in aceasta stare asa cateva luni,
dupa care o sa creasca mult calitatea
ovulelor si vor fi sanse mult mai mari in
a obtine o sarcina! Acum ma indoiesc, si
inclin sa cred ca are dreptate, o sti el
ceva, ca nu degeaba ni le recomanda cu
atata ardoare! Nu? Eu, incerc acum sa profit
de faptul ca sunt inca la ovulatie si sper
sa nu mai fie nevoie sa le fac! Sper din
tot sufletul sa nu mai vina rushii, macar
luna asta! Nu vreau sa te influentez in
nici un fel, dar hai sa: "stam stramb si
sa judecam drept!" Multa bafta in luarea
celei mai bune decizii!


Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Fetelor am gasit cateva articole interesante despre endometrioza, poate va intereseaza:
. Endometrioza si dieta
Pāna la 50% din femei la ciclul menstrual au endometrioza, o stare care poate produce dureri cronice si infertilitate. Singurul remediu este chirurgia. Si nimeni nu stie exact care este cauza sau care sunt factorii de risc. Totusi, un nou studiu publicat, arata cateva amanunte din dezvoltarea acestei boli.
Avānd īn studiu sute de femei cu endometrioza confirmata, cercetatorii italieni au descoperit ca femeile care serveau la masa, chiar numai o singura data pe zi, carne (de porc sau vita, carnea de pasare nu a fost inclusa īn studiu) pareau sa-si dubleze riscul de a dezvolta endometrioza. Consumānd fructe proaspete, pe de alta parte, riscul scadea cu 20%, iar daca se consuma doar o singura portie de legume crude īn fiecare zi riscul endometriozei scadea la jumatate!
Asadar, pentru a preveni aceasta afectiune dureroasa, femeile ar trebui sa consume mai multe vegetale si mai putine fiinte.
Cuprins Dr. Greger's Newsletter

Endometrioza
Ginecologie
17 Martie 2006 (16:35)
Ce este endometrioza?
Tesutul care captuseste uterul se numeste endometru. In timpul fiecarui ciclu menstrual are loc o crestere, in volum a endometrului, o ingrosare, acesta pregatindu-se pentru o posibila sarcina. In cazul in care femeia nu ramane insarcinata, endometrul se elimina in asa numita perioada menstruala. Endometrioza se defineste ca fiind tesutul endometrial care creste in afara uterului (in afara localizarii normale). De obicei apare la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, in afara suprafetei uterului, la nivelul intestinelor sau a altor organe abdominale. In situatii extrem de rare poate afecta alte organe si structuri din corp.
Endometrioza formata prin proliferarea (cresterea) endometrului este denumita "implant". Acestea cresc in volum, sangereaza si se elimina in timpul fiecarui ciclu menstrual ca un endometru existent. Acesta poate cauza durere si poate sa determine ca o femeie sa ramana insarcinata foarte dificil. In unele cazuri, in jurul acestor implante se formeaza tesut cicatricial. Tesutul cicatricial poate de asemenea sa cauzeze durere si probleme in a ramane insarcinata si poate interveni in functia normala a organului.



Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

http://www.ivf.com/galendo.html
Pe acest site am gasit si poze cu endometrioza!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

tuturor!silvana daca esti din craiova nu treci si pe la noi pe topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Multumim pentru datele oferite,IOANA.Sunt chiar folositoare.Eu una am invatat chiar multe de aici.Sper sa ramana la capitolul meu de cunostinte generale si sa nu am asa ceva.But you never know,e mai bine sa fii informata.Mult curaj si sanatate tuturor si nu va ingrijorati...o sa rasara soarele si pe strada noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

PITICUL Ce mai faci? Multumim pentru optimismul tau reversat si aici la noi! Ma bucur ca ti s-a parut interesant ceea ce am gasit! Nu vreau sa sperii pe nimeni, cu aceste articole gasite, vreau sa aiba doar caracter informativ, pentru ca sunt foarte multe fete care se lovesc de aceasta boala si se sperie nestiind despre ce este vorba! Am citit mult acum, dupa ce am aflat ca am aceasta endometrioza si m-au bucurat cateva aspecte: -1. ca nici un medic nu spune ca ar duce definitv la infertilitate, ci doar sunt sanse mai mici decat la o alta femeie sanatoasa; si -2. ca poate fi combatuta aparitia sau reaparitia ei, dupa caz, daca vom consuma mai multe fructe si legume proaspete! Aceste doua aspecte m-au facut mai increzatoare in sansele mele si voi incerca sa mananc mai sanatos si sa sper in continuare in sansa mea! Vreau sa faceti si voi la fel fetele cu endometrioza, sa sperati pentru ca nu e imposibil! Am mai aflat deasemenea ca dispare total la menopauza! Daca vreti va mai copiez cateva articole interesante gasite tot pe net!
Va pup si va urez o zi minunata!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Aici este explicatia dlui dr. Tutunaru despre endometrioza: http://www.eva.ro/sanatate/articol395.html. Vedeti ca sub articol sunt link-uri pt continuarea explicatiei.




Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

ALE multumim pentru informatiile gasite de tine!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

Buna Fetele!

Eu am 32 de ani si stiu ca am endometrioza de la 20.
Am ciclu dureros (1-2 zile) dar cantitate mica de sange menstrual.
La 20 de ani am fost operata de un chist de ovar ff mare, care inglobase ovarul si de atunci in dreapta am doar cateva lamele, nu mai am ovarul intreg. Am luat 10 ani pilule. De acum 1 an incerc sa concep un copil. In ianuarie 2006 am facut laparo. In toata perioada asta am urmarit echografic ovarele si nu mi-au mai aparut chisturi. La laparo mi s-a spus ca am 2 puncte f mici (cat jumatate de unghie) langa ureter. Atat. Trompele permeabile bilateral. Mi s-a recomandat de un dr sa iau Diferelline si de altul sa nu. Nu am luat. Am facut analizele hormonale luna trecuta si mi-au iesit f bine. Am facut monitorizarea ovulatiei in 3 luni si ovulez de fiecare data, am un ciclu de 26-29 zile. De cateva luni fac homeopatie.
Cam asta despre mine.
Imi doresc cel mai mult pe lume un copil sanatos si sa fim si eu si sotul meu bine impreuna! Stiu ca vom avea, stiu mai multe fete care au endo si au si copii, obtinuti natural. Cred ca voi avea! Ma vad cu el/ea in brate, ma vad cu sotul meu langa noi, ma vad fericita!
La dr m-am cunoscut cu o alta pacienta care mi-a devenit prietena, stiu ca vom fi bine amandoua si stiu cat conteaza sa auzim vesti bune una de la alta.
Sanatate va doresc!

Mergi la inceput